right beside you dear

light up, light up
as if you have a choice
even if you cannot hear my voice
i'll be right beside you dear





hörde en jättefin låt med snow patrol på radion idag (:
sjukt bra text som är värd att fundera över

love is all you need

hej! :)
det är lördag kväll och jag sitter och lyssnar på en av världens mysigaste låtar :) du behöver aldrig mer vara rädd med lasse lindh. mammas kompis har varit här idag, vi skissade lite på min balklänning. men det var inte det jag skulle prata om. jag tänkte skriva lite om hur tankarna gått nu i veckan..

det har som sagt verkligen varit en bra vecka, med mycket glada miner. beror väl bland annat på att jag har varit bättre på att se saker och ting från den ljusa sidan, men också på att jag har fått träffa henric en hel del och att jag har haft roligt i skolan. det känns som om jag lär mig mycket mer i skolan nu än vad jag gjort innan, sånt man har nytta av. och då blir man mer motiverad. oftast är det lite läskiga saker som man inte är så bra på, eller van vid, men det är ju det man lär sig av. som t.ex på svenskan när vi hade övningar för att våga prata inför varandra. vi fick bland annat spela upp små teaterpjäser och agera både dagisbarn, åldringar och operasångare, det var det roligaste jag varit med om på väldigt länge! att kunna skratta med varandra och veta att det inte är farligt att göra bort sig ger mycket.
och på ekonomilektionen, då vi hade organisation och ledarskap, fick vi också göra väldigt nyttiga men svåra övningar, som att skriva ner tre bra saker med sig själv och tre saker man ville bli bättre på och sedan berätta dem för en grupp människor som man inte brukar prata med och därefter säga något positivt om alla i gruppen. verkligen svårt och en aning läskigt, men det kändes väldigt skönt när man klarat av det. man känner sig ju säkrare desto mer man övar på sånt. faktiskt verkar rättskunskap också vara ett roligt ämne, trots att vi har mats.
 
i fredags slutade fyra kurser för mig och jag fick altså fyra nya betyg. mvg i svenska b och religion a och vg i psykologi a och företagsekonomi b. det är jag nöjd med faktiskt. kände att det uppfyllde mina visioner. dock hade jag säkert kunnat prestera bättre i psykologi med en annan lärare än mats, men jag känner att jag inte orkar lägga ner energi på att irritera mig på det utan är istället nöjd med mitt vg. i företagsekonomi fick jag det betyg jag förtjänade, det har verkligen varit en svår kurs. att få mvg i svenska och religion som är mina favoritämnen var målet. så jag är som sagt nöjd.

pernilla sa många bra saker på den där lektionen i organisation och ledarskap också. som att man inte ska överanalysera livet, att man ska kunna skratta åt sig själv och försöka se sina bra sidor och veta att man alltid duger. det känns helt plötsligt som att jag faktiskt går till skolan för att lära mig för livet. det känns bra. och pernilla är förresten bäst! :)

i tisdags var jag inte så glad. kände mig som ett stressvrak, så grymt otillräcklig och som att all världens press vilade på mina axlar. för ibland är det så mycket som rör sig i huvudet, så mycket man ska klara av som är så svårt att leva upp till. man glömmer helt enkelt att man duger som man är. det är inte bra, men det händer alla ibland. jag grät ut och pratade med henric i flera timmar, det hjälpte. jag behöver byta ihop när jag mår dåligt för att det ska kunna bli bättre igen. tillåta sig att vara ledsen, för när man känner att man nåt botten vet man att det bara kan bli bättre. och tröstande ord är så värdefullt. på kvällen lyssnade jag på lite av obamas tal, då blev jag verkligen lycklig. för det första för att han verkligen verkar ha någonting vettigt i skallen, för att större delen av usa, som är världens mäktigaste land också borde ha något vett i skallen med tanke på att de röstade fram honom. jag är på riktigt lycklig över att usas nya president inte är så inihelvetes patriotisk, har förståelse för det som händer i världen OCH, det viktigaste, han inser att vi måste kämpa hårt för klimatet. visst kan det vara lätt att lova guld och gröna skogar utan att det blir någonting av det, men jag tror på riktigt att den här mannen vill se en förändring. och om han får hjälp från resten av världen så kommer det att lyckas. han har i alla fall mitt stöd. och plötsligt insåg jag att det inte var mina axlar all världens press vilade på..

när jag vaknade i onsdags morgon var det första jag fick höra nyheterna på radio som meddelade att ipcc:s klimatrapport försämrats ännu en gång och det är nu bevisat att medeltemperaturen höjts på alla världens kontinenter. tror jag måste ladda upp ett gammalt inlägg jag skrivit här i bloggen igen. det kommer senare. men i vilket fall som helst så tänkte jag att jag trots denna negativa rapport inte ska bli deprimerad och rädd, som jag har så lätt för att bli. istället tänker jag göra det jag kan för att dra ner på utsläppen och försöka sprida kunskap, då har jag i alla fall gjort mitt bästa. sedan tänkte jag på henric, mina vänner och min familj och kände mig lycklig. för kärleken är hoppet. så länge vi har den så klarar vi allt.

för övrigt så är det väldigt väldigt stressigt med företaget just nu, det är väl ungefär det jag  tänker på 24/7, vi har väl egentligen koll på det mesta, bara extremt mycket att göra. men jag oroar mig nåt galet för att vi inte ska sälja tillräckligt många biljetter för att gå runt eller för att något ska gå fel i själva föreställningen. det är ett helvete det här med arrangemang samtidigt som det är väldigt roligt. men det är liksom lite svårt att slappna av och fokusera på det roliga när det är så mycket som måste göras och det finns tusen saker som skulle kunna gå fel. hjälp..
(köp din biljett på jc, chans, turistbyrån eller säg till mig, malin eller ida så ordnar vi det. tack!!)

förresten så var det mormors födelsedag i onsdags tror jag det var. nu är det fest i himlen som mamma sa :) tänker på dig mormor.

så har jag tittat på lite bilder och tänkt på sommaren också... (:

    
   


hoppas att ni har en superhelg!
/zätis

fredag

just nu känner jag mig något övergiven av en viss person..
och jävligt less på att det inte händer något kul den här helgen heller.
vi skulle ha åkt till jkpg och gått på bio och ätit på jensens, men nej, ingen kunde köra.

helgen kommer förhoppningsvis att bli helt okej iallafall.
och veckan har varit väldigt bra.

lagom positivt fredagsinlägg, men.
håll till godo
zara

veckans första dag



min nya lilla favoritsak! sjukt söt radio med uttag för mp3-spelare/ipod. kan gå på antingen batteri eller ström. sjukt smart! den får nog följa med i resväskan när vi drar till turkiet.

idag är det måndag. har varit en bra start på veckan. massa skratt på lunchen och annat sånt mysigt. lars-åke var som vanligt skönast, på vår första lektion i internationell ekonomi. 
lars-åke: - zara?
jag: - japp! (sitter på en stol och har mina fötter på en annan)
lars åke: - du får sitta så. men hade det varit en kille i ec-trean så hade jag sagt till direkt.
hahahahaha, så skön.

efter skolan har jag haft en underbart mysig eftermiddag med min älskling och därefter varit och tränat core (:
nu är jag helt slut och ska duscha, äta och titta lite på idrottsgalan.
ta hand om er allihopa
/zara


promenix

nu har jag i alla fall varit lite aktiv och gått runt sjön med ida, lina och sandra. det var skitmörkt och skitkallt men bäst ändå. det är när jag känner att jag har er som jag inser hur bra mitt liv är. tack för att ni finns.

när jag kom hem ringde min prins och jag blev lycklig.
nu ska jag faktiskt sova så att jag orkar med veckan.

det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
det är väl sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
med dig, med dig, med dig


later
/zara

winnerbäck

winnerbäckdokumentären fick mig att falla tillbaka i träsket igen. och börja lyssna på mina älskade nötade underbara gamla favoritlåtar!


i februari var det bottenfryst i mälaren

götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter

det var tungt, att gå

stockholm verkade full av långa svarta labyrinter

jag var virrig och trött, jag var sliten och nött

allting runt omkring mig gick i ultrarapid

och jag hade inga veckor, inga dar

bara en röra av en massa tid

jag ville hitta en bra paroll

nånting att tro på, nåt som tog mig upp en bit över noll

och hon mötte mig med sitt leende

hon sa "ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"


och båtarna låg inne vid stadsgårdens kaj

jag var beredd och dra till åbo men hon räddade mig precis

vad ska man göra ända fram till maj?

mörkret är så tungt och alla människor är som is

men hon tyngdes inte ner, hon sa "vad spelar det för roll?"

"här! ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"


blå dörren hade öppet och vi slog oss ner i baren

hon var hemma efter veckor, runt på resor och jag lyssna

men hon sa "jag kanske stannar här ett tag,

vi kanske hittar nåt att bygga upp en vacker dag"

jag måste bara hitta en roll

jag sa "ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"


vi ramlade runt på alla ställen som var öppna den natten

vi var konstnärer och dom bästa i sitt slag

vi skulle ta oss långt, vi två

hon sa "en dag står vi över februari, du och jag"

natten var så kall, vi höll hårt om varann

nu stänger dom i stockholm och människorna försvann

men vi, vi hade lusten i behåll

ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma


jag ger min själ till händerna, som ger och inte rycker

jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker

hon var allt, hon var sin,

hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin

bli kvar här med mig, bli kvar här med mig

vi behöver ingenting, vi kan starta på noll

men jag har ett rum några kvarter härifrån

ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll

...härifrån

ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll


weekend

jag ska bli faster!! :D yey, vad spännande :):) jo, jag är ju redan det åt ett par stycken. moster också. men det är ju bara mina halvsyskon på pappas sida som har barn. och de är lite äldre. nu är det min näst yngsta storebror ted som ska ha barn. känns helt overkligt. men mest spännande! :D

för övrigt har det varit en riktig slapphelg. jag älskar att kunna göra precis vad jag känner för. har varit en riktig tv-nörd. sett på i princip allt. let's dance, körslaget, stjärnorna på slottet, p3-guld, winnerbäckdokumentären.. you name it
det har varit jäkligt skönt. fast det hade kanske varit skönt att hitta på någonting lite mer.. aktivt..också
mitt humör har gått lite upp och ner. men nu är jag glad. och jag har kommit fram till att jag tänker och framförallt oroar mig alldeles för mycket, så nu ska jag bara leva!

bye


markus krunegård vann årets låt med "jag är en vampyr" på p3 guld


later

okej, jag har noll inspiration och tänker på min söta pojkvän non stop


jag känner mig en aning kärlekskrank

inte för att jag har en aning om vad det egentligen betyder

men det låter bra

och det känns som om det passar bra in på hur jag känner mig

det var ju ida som använde det ordet för ett tag sen, dock kommer jag inte ihåg i vilket sammanhang

men i vilket fall som helst så är jag är helt sjukt kär

lika kär som man var första månaden ungefär

fast på ett annat sätt

jag tänker på henric hela tiden

jag kan inte rå för det

men jag antar att det faktiskt är något bra

jag lyssnar bara på kärlekslåtar

men whatever, det gör mig glad


har dessutom sett det nya programet "made in sweden" på tv nyss

anders bagge måste ju vara sötast

helt ärligt

snacka om ödmjuk person

sånt gillar vi


okej, just nu använder jag bloggen för att komma undan

jag tror inte att det är så bra..

men tyvärr har jag inspiration till att skriva allt annat än min bokanalys som jag bara måste bli klar med

jaja


ta hand om er

zara


sådant som händer (i en 18årings liv)

idag har jag varit duktig nog att gå och betala min uppköring. 950 kr, byebye. bättre sent än aldrig. tycker faktiskt de får skylla sig själva när de säger att man ska komma in och betala nån gång bara. och när man varken kan betala med kort eller får en faktura. men jag ska inte klaga. de är väldigt trevliga på körskolan faktiskt. jag var på den nya nu när jag skulle betala. sjukt snyggt var det där inne. så grattis alla som börjar plugga körkort nu. fast jag kan inte påstå att jag är avundjuk som slipper.. (;

nej, nu är jag sjukt skrivsugen! det kliar i fingrarna, ska ge mig på min bokanalys!


later


wednesday

the sun is shining! :)

det är onsdag

en bra dag


press

se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är


se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är

thinking..

jag har kommit på en sak. om man anstränger sig lite extra för att se bra saker hos andra så blir det lättare att se bra saker hos sig själv.


förresten så har jag fått mvg på båda sakerna jag fått tillbaka sen skolan började (nationella provet i svenska och en psykologiinlämning) gött! :)


grammis

yey, håkan fick årets manliga!


love is my drug is my medicin

efter att ha sett stjärnorna på slottet med gardell och saknat henric en massa så började jag fundera..


kärleken är så stor. det är så lätt att glömma bort. kärleken är så lätt att ta för given. och när kärleksproblem sköljer över en från alla håll och kanter är det så lätt att tappa tron på kärleken. det är sant att den kan vara både fantastisk och hemsk. men jag känner mig fortfarande lite som charlotte i sex and the city. jag tror på den stora kärleken och jag tycker att den är fantastisk. någon som bryr sig om dig, någon som alltid finns där, någon som älskar dig för den du är. kan det finnas någonting finare?


jonas gardell

jag har just läst jonas gardells bok "en komikers uppväxt", den första boken i hans romanserie. jag hade ingen aning om vad den handlade om innan jag började läsa. anledningen till att jag läste den var att jag fick den tredje boken i serien av min storebror i julklapp förra året, så jag tänkte ta serien från början. dessutom fick vi som förslag att läsa den till ett arbete i svenska i skolan.


samtidigt har jag följt "stjärnorna på slottet", där jonas är en av deltagarna, på tv. det går ut på att fyra kända svenskar bor på ett slott tillsammans och får varsin dag att hitta på aktiviteter åt de andra tre och dessutom berätta om sig själva. igår gick avsnittet om jonas dag. jag hade precis läst klart boken och var ganska konfunderad över vem denna person egentligen var. boken handlar om en mellanstadieklass på 70-talet och är en självbiografi. alltså handlar den om hans uppväxt och om hur han blir mobbad. emellanåt skriver han också i nutid, om när han jobbar som stå-upp-komiker och om hur publikens skratt är det enda som får honom att känna sig älskad. att hela hans jobb går ut på bekräftelse. man får intryck av att han tycker att livet är någonting riktigt hemskt. och jag tycker inte att det passar in på den Jonas jag är van att se i media.


i programmet var han väldigt öppen och det fick liksom alla bitar att falla på plats för mig, jag förstod vem han är och varför han är som han är. han berättade om hur han som liten alltid fått höra av sin mamma att vad han än gjorde så var han alltid älskad för precis den han var, av gud. det tror han fortfarande på. men när han blev mobbad fick han lära sig att det var precis tvärt om. han blev våldtagen och av med oskulden när han var 14 år, efter det var det nära att han tog sitt liv. men något stoppade honom, och i den stunden bestämde han sig för att leva och för att han aldrig skulle känna sig så liten och förnedrad igen. han valde att tro på att vad han än gör så är han alltid älskad för den han är. han berättade också om filmen "livet är en schlager" som han skrivit soundtracket till. om slutet på filmen när den cp-skadade killen och den döende transan ligger bredvid varandra och misströstar och den cp-skadade frågar transan:

- om du skulle leva om ditt liv, skulle du vara transa då?

och transan svarar:

- om du skulle leva om ditt liv, skulle du vara cp då?

den cp-skadade killen börjar skratta och säger:

- då skulle ju jag inte vara jag

och transan håller med.

det gör jonas också. han sa att om han fått frågan skulle han ha varit tvungen att svara samma sak.

- det är klart att jag önskar att en del saker varit annorlunda, men då vore ju inte jag jag. och nu är det så här.

 

sedan fortsatte han med att berätta om mark och om att de varit tillsammans i 20 år, han sken verkligen som en sol. det syntes på honom att han med varje millimeter av sin kropp tror på kärleken. med det blev också jag lycklig och fick svar på att han inte är någon misströstande människa. jag tycker verkligen att han är en fantastisk person och att vi alla kan lära oss någonting av honom.

 

jag vet att jag inte är nå'n skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag det väl förstå
för vad har jag att ge dig
som ingen annan har
jag är ingen särskild
men's du är underbar


aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är här för dig
ge inte upp


livet är en gåta
du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar, det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut


aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är här för dig
ge inte upp

när jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två
för du vet jag än gör
ja, vad jag än gör


aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är här för dig
älska mig då

älska mig då
älska mig då


back on track

i really feel like i'm back on track! :) mitt liv är vad jag vill att det ska vara igen, och jag är så lycklig. jag riktigt njuter av hur bra allting är. äntligen efter en riktigt dålig period och därefter en skön jul med mycket eftertanke så är jag tillbaka.


dock börjar skolan imorgon. mindre roligt. det har varit så fruktansvärt skönt med jullov. kunna göra precis vad man känner för. har verkligen uppskattat det. men det är kanske bra att man får något (extremt mycket) att göra igen. och det är ju trots allt sista terminen. så man ska väl inte klaga.


idag har jag varit i vetlanda med tjejerna. så himla mysigt! :) bytte min t-shirt och köpte underkläder. när vi shoppat i ungefär en timma följde en lika lång fika. helt underbart. nu är jag hemma igen och snart går solen ner. tråkigt.. men det känns som att våren är på väg! :) för övrigt har det varit underbart väder idag med, snö, -5 och sol! :) nu ska jag laga mat och kanske ta en promenad innan solen går ner.


take care

/zara


grateful

ja, jag är tacksam. för jag har det så jäkla bra. har just upplevt en av de mysigaste kvällarna någonsin. jag har henric tillbaka. och det känns så obeskrivligt underbart. vi har haft en helt underbart mysig kväll. jag är kär.

dessutom har det varit fantastisk väder idag, -10 och sol. så underbart. och gissa vad jag har fått göra? något av det roligaste jag vet, åka snowboard. det var sjukt härligt. och gick riktigt bra mot slutet. henric körde förstås om mig i dubbelt så hög fart på skidorna, men det gjorde inte så mycket. han var söt nog att vänta in mig i liftkön i alla fall :)
efter en halvdag i backen körde vi hemåt. henric hade lite saker att hjälpa till med inför kvällens spelning på hotellet. efter det kom han som sagt hem till mig. när han var tvungen att åka iväg för börja spela åkte jag till becka och umgicks med tjejerna. ni är underbara.

ja, idag är jag tacksam.


protest mot torra läppar

jag, henric och lasse lindh har just nu någonting gemensamt. vi för en kamp mot torra läppar. för att citera lasse:
 "Torra läppar är en pest! Vi måste utrota dom och vi måste göra det nu! Dom är inte trevliga att ha själv, dom är inte mysiga att pussa på. Det finns helt ärligt talat inte en enda bra sak med torra läppar."
och henric påpekade häromdan hur totalt onödigt och opraktiskt det är. jag är glad att nån mer fått upp ögonen för detta hemska i-landsproblem så att jag slipper känna mig ensam. jag kan inte annat än hålla med herrarna!


det kommande året

nu när jag sett bakåt, lärt mig av mina misstag och behållt det minnesvärda så är det dags att se framåt. det är ett nytt år med nya möjligheter som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. två gånger om året gör jag numera en slags nystart, när höstterminen börjar och när vårterminen börjar. ganska logiskt. jag har börjat mitt nya år med att ladda batterierna och fundera på vad jag vill få ut av det här året alldeles ifred. det har varit skönt. förutom att jag ska börja ta min träning på lite mer allvar och tänka på vad jag äter (ja, jag tror faktiskt att jag kommer att lyckas) så vet jag faktiskt inte exakt vad jag har kommit fram till, jag vet inte vad jag kommer att göra i höst. men det allra viktigaste är att uppskatta det man har, veta att man är bra precis som man är och njuta av livet. så det tänker jag i alla fall att försöka göra. hoppas att ni får ett underbart 2009 allihopa!


nyårsafton

tänkte att jag nästan måste skriva lite om nyårsafton också. det är ju trots allt en av årets större dagar. det var kanske lite dåligt med planering i år och lite dåligt med tagg. men vi träffades hos lina klockan fyra och började med att laga middag. dessförinnan hade sonja fixat mitt hår som jag blev väldigt nöjd med. dock råkade jag förstöra min sminkning, men det fick duga. middagen var jättemysig. med alla mina bästa vänner, våra partyhattar och god mat. vi smorde in oss med glitter och pratade om året som gått. sedan börjades det förfestas och allt eftersom kvällen gick började det droppa in folk hos lina. mycket trevligt! vid tolvslaget begav vi oss mot torget som var lite av en besvikelse. jag träffade nästan ingen jag kände och irrade mest runt. fyrverkerierna missade jag i stort sett också. efter tolvslaget gick vi till lina igen. jag var kanske inte i mitt allra bästa tillstånd och en del små incidenter inträffade. dock inget allvarligt. kvällen slutade med att jag låg och myste med henric till omkring fyra på morgonen. sen gick vi hem till mig och somnade runt fem. nyårsafton får betyget helt okej.


däremot, att vakna första dagen år 2009 och känna en varm, mjuk, söt pojkväns armar runt sig var mer än okej, det var bäst. tänk att jag inlett ännu ett år med dig. du är fantastisk! <3

 


årets förebilder

tänkte förklara valet av årets förebilder också.
det känns kanske lite konstigt att blondinbella faktiskt hamnar där. men det gör hon, till viss del. hon är tjej, lika gammal som som mig och har kommit fruktansvärt långt i livet. hon har satt upp mål och hon har kämpat för att ta sig dit. att hon visar att det faktiskt går att genomföra det man vill och att hon uppmuntrar unga tjejer att tro på sig sjävla är beundransvärt. hennes framgång är fascinerande. att det finns andra saker hon gör och står för som jag inte alls beundrar är en annan sak som vi skulle kunna ta upp vid ett senare tillfälle.

men nu, de andra valen av årets förebilder..


lasse lindh

han är söt. han är ball. han är bäst. det är lite svårt att förklara men jag kommer alltid att vara svag för mannen med rösten som kanske inte är den bästa men som jag inte kan annat än falla för, mannen med texterna jag älskar. faktiskt är han också en av dem som visar att man kan nå dit man vill bara man kämpar. dock är han av den kanske från min sida mer beundransvärda gruppen som inte låter framgången stiga honom åt huvudet och bojkottar materialismen. kanske är det för att han inte är jättekänd, ännu iallafall. kanske måste man vara på ett visst sätt för att bli riktigt framgångsrik. fast jag tror inte det, jag vill inte tro det. han är smart också lasse, fyndig. jag älskar att läsa hans små listor och "lasse funderar" på hemsidan. han är som jag vill vara helt enkelt. att han sedan spenderar en del tid i new york känns också inspirerande. okej, han är inte den mest proffesionella människan, men jag liksom struntar i det. för lasse är lasse. och saker som kanske inte riktigt hör till varför han är min förebild men som däremot har varit några av de bästa sakerna det här året har han stått för. att få sitta en sådär två meter framför honom på en akustisk liten spelning på stadsfesten var helt fantastiskt, att dessutom få sitta i henrics knä, att lasse nämnde hans namn (ja, jag var stolt) och kramen efteråt. ja, det var fantastiskt bara - så litet men ändå så stort. svårt att förklara som sagt.. men med tanke på att jag fått ner en del ord nu borde jag väl kunna hoppas på att ni förstått någorlunda.. :)


annika norlin

att hon hamnar på listan beror nog mest på att hon skriver och framför fantastik musik. både på svenska som säkert och på engelska som hello saferide. men också mycket på hennes program som sommarpratare i p1. jag lyssnade på det när jag var som deppigast i somras. hon var rolig, hon hade hade humor, hon är framgångsrik och verkade ha en skön inställning till livet. det var ett idealiskt sommarprogram. det fick mig på bra humör. och så har hon en gemensam nämnare med de andra på min lista - hon visar att man kan lyckas om man vill. det räcker bra för att hamna här.


carrie bradshaw

hon är en tvseriekaraktär, jag vet. men återigen - hon visar att man kan lyckas med det man vill. hon söker lyckan i new york, får vara med om det mesta och klarar sig genom allt, med hjälp av sina vänner, förstås. och så skriver hon. new york har för mig alltid en speciell dragningskraft. att hon dessutom påminner mig om hur viktiga mina vänner är är bra. jag älskar att hon är mänsklig och ibland tänker precis som jag. hon är dessutom inte rädd för att ta upp något ämne vilket jag beundrar. och så är hon fruktansvärt snygg, en stilikon absolut, och verkar älska sig själv. så därför.

   


årsreflektion 2008

hej!

jag kom på igår att jag inte skrivit i bloggen sedan jul. medan alla andra tagit tag i sina årsresuméer har jag helt enkelt tagit en paus. skönt. men nu är jag back on track. jag tycker att årsresuméer, månad för månad, hur man än gör dem, oftast blir väldigt amatörsmässiga och tänkte därför att det kanske kunde räcka med den simpla men ändå ganska intressanta listan "sammanfattning 2008" för att blicka tillbaka på mitt år. men efter att ha fyllt i denna väcks minnena ett efter ett och det är helt otroligt hur mycket både bra och dåligt man hinner med på ett år - och hur fort man glömmer det. tills man börjar rota bland minnena och bilderna. jag kom fram till att det helt enkelt inte räckte med listan. så här kommer därför en utvärdering av mitt 2008, berättelser om det roligaste och tråkigaste som hänt i år samt vad jag lärt mig, vad jag tänker glömma och vad jag tänker ta med mig till nästa år.


när mitt år började var jag lycklig. lycklig för att jag hade (och har) världens bästa pojkvän, för att nyårsafton blev helt sjukt lyckat och för att jag äntligen fått min stora, jättestora garderob som jag velat ha så länge. att helt själv få bestämma hur min nya garderob skulle se ut var ren lycka efter att ha stått ut med min gamla pyttelilla sak! haha

den andra eller tredje dagen på året åkte jag till henric i mariannelund, den dagen minns jag som en av de mysigaste på hela året. jag var lycklig, som sagt.

  

nyårsafton                         i m-lund hos henric
      

februari var också en bra månad. jag begav mig för första gången till statt i tranås tillsammans med ida, becka, sofie och matilda. och vilken kväll det blev. förfest hos en trevlig kille som knappt någon av oss kände. det var inte alltför nyktert men kul hade jag.

 25 februari firade jag ett år med henric. vilket kändes helt overkligt och fortfarande gör. ännu mer overkligt känns det att det är snart är två år. men det var en väldigt mysig kväll i vilket fall som helst.
 

fest i tranås
  

första mars var jag på en väldigt konstig fest i en liten lokal mitt ute i bushen (ingatorp) med en hel massa onyktra personer. filips 18-årsfest. vet inte riktigt vad jag ska säga om den. jag hade inte tråkigt men det bästa ordet att beskriva festen med är nog konstig. jag minns den i alla fall.

jag vet att det var kallt i mars och att jag gick massa mysiga promenader med henric som allt som oftast slutade med att vi hamnade på trampolinen på campingen. fråga mig inte varför men mysigt var det och lycklig var jag. självklart umgicks jag också med mina fina vänner. fredrikke var hemma på sitt sportlov och vi firade med tjejmiddag. så sjukt mysigt. tack för att ni finns.

i samma veva var det melodifestival och lasse lindh släppte i och med det sin nya låt "du behöver aldrig mer vara rädd" den är så fin och så oskyldig och har kommit att betyda mycket för mig.

i slutet av mars, över påsk, var jag med om en av de coolaste sakerna jag upplevt. konståknings-VM i göteborg!  för dem som inte är så insatta kanske det är svårt att förstå hur stort det var, men sporten är sjukt stor utomlands och alla världsstjärnorna var där. vi hade perfekta platser under herrarnas final och det var så jäkla häftigt. stämningen när 10 000 personer stod upp och klappade till kristoffers saturday night fever program och även åt adrian (de svenska elitkillarna) var sjuk. och när stephan lambiel åkte var jag salig. det kändes nästan ända in i hjärtat. han kommer alltid att vara bäst. det går inte att förklara. efteråt tog vi kort med en av de mest omtyckta -och snyggaste av dem, brian joubert. efter det var mia var nöjd, men jag ville träffa stephan och becka kevin van der perren. på mcdonalds fick becka sin dröm uppfylld men stephan såg vi inte röken av.. men det gjorde inte så mycket :)

dagen efter var det galan. som jag faktiskt blev lite besviken på.  det inte kändes inte som att åkarna orkat lägga ner så mycket energi på de programmen. de allra flesta åkte till lugna låtar vilket var jättetråkigt. på galan får man ju showa hur mycket man vill.. dock var det några som var riktigt roliga att titta på.

        

bara några dagar efter VM fortsatte det roliga för mig i och med att jag åkte upp till sälen och lindvallen med mamma, pappa och henric. stugan var alldeles för liten men det var underbart att få komma ut i backarna igen! och att få umgås med henric i en hel vecka.
  


i april kom solen och alla var lyckliga. i alla fall jag. jag blir nästan automatiskt det när den första vårsolen tittar fram. den första riktiga vårdagen tillbringade jag med henric, precis som förra året. ett kärt återseende av vårsolen tillsammans, underbart. jag blev bjuden på mjukglass och allt var bra.

sen var det åter dags att bege sig mot tranås med mina kära vänner. den här gången hamnade vi på förfest (efter vår egna förfest) hos en annan tranåskille. därefter begav vi oss mot statt igen. men efter att ha konstaterat att det inte verkade vara en käft där inne så stannade vi utanför, på torget, köpte mat av den söta korvgubben och lärde känna nya trevliga människor! bra kväll!

i slutet av april började ju såklart snacket att gå om vad som skulle hända på valborg. eftersom jag anser att supa på valborg är överskattat, det har bara lett till tråkigheter för min del, och eftersom jag saknade den mysiga valborg man hade förut så firade jag och henric i lugn och ro.


valborg

i maj kom sommaren på riktigt. det var förmodligen den bästa månaden det här året. det var som om maj var årets sommar. jag hade otaligt många mysiga grillkvällar tillsammans med alla möjliga härliga människor, vi var på rix fm festival, jag var i nyköping hos min bror med henric, jag var på musikalkonsert med henrics mammas kör i vetlanda, jag firade robin brodd som fyllt 18, och becka förstås!, jag hade sleepover med tjejerna, jag var på eksjömässan och brände samma dag min ena axel riktigt ordentligt, jag låg ute och solade i princip varje dag, jag hängde vid den nya glasskiosken på torget och i långanäs, jag var på min systerdotters konfirmation och skolan var bara soft med världens bästa mentorer som bjöd på glass på mentorstiderna i princip helt utan anledning. och allt detta i solsken! jag bara njöt av det härliga vädret och mådde så himla bra.

                     

första dagen i juni, sommar på riktigt, värmen höll i sig och vi begav oss ut till rikard i bellö för att åka vattenskidor, sola, bada, grilla och bara ha det bra. så sjukt underbar dag! tack för den! snart kom studenten och man var avundsjuk. samma dag fyllde malin 18, det var fortfarande underbart väder och hon hade en hejdundrande 18årsfest! veckan efter kom skolavslutningen som avslutades med stor, oväntad fest hos sandra. och jag hade himla trevligt
             

dagen efter bar det av mot hultsfred. jag hade några av årets bästa stunder där. men kort sammanfattat lärde jag mig:
1.  se till att du har tillgång till husvagn

2. ha med dig sjukt mycket och varma kläder för det blir svinkallt på nätterna
3. se till att du har någon du vet att du alltid kan vara med

4. ha med dig en ryggsäck istället för en otymplig bag


jag blev så sjuk under de dagarna så därför tyckte jag just då att det inte kändes så himla roligt. men trots allt så fanns ju de stunderna som jag inte kommer att glömma. här kommer dem!

- håkans spelning natten till den 15 juni. heelt underbart! längst fram av 20 000 pers, jag hade inte sett håkan sen 2006 och att för första gången få höra låtarna från nya skivan live var alldeles fantastiskt. det kändes som om håkan var min bästa vän. och han gav mig verkligen den lycka jag just då behövde. allt var så fint och så bra. johanna kom fram för att jag skulle slippa behöva stå själv. och jag grät för allt var så himla fint. att jag saknade henric så sjukt mycket gjorde bara texterna mer betydelsefulla. jag sjöng med i håkans fina texter, tänkte på alla jag tycker om och kände att jag verkligen levde.

- takida dessförinnan var också riktigt bra! glad att jag fick se dem live. trängas med massa människor men samtidigt vara med en hel hög underbara. curly sue var så bra!

- hives och timo var också helt sjukt roliga spelningar och jag umgicks med bra människor som jag tidigare inte känt så väl

- mange med sonja och nattaya var förstås också roligt som tusan

- och när jag fick prata med daniel adams ray (snyggingen i snook) och när han signerade mitt band och vi tog bild

- sist men inte minst alla stunder i och utanför husvagnen, när vi bara chillade och skrattade åt alla konstiga människor


allt som allt så var hultsfred väldigt bra. så det blir nog att åka dit i år igen. dock ska jag lära mig av misstagen jag begick förra året.

        

sista natten i hultsfred fanns det ingen sovplats, så vi satt i princip på några andra i husvagnen och somnade till sist av utmattning. klockan fem på morgonen ringde jag pappa och bad honom komma och hämta oss. jag kom hem och gick och la mig klockan sju på morgonen. sov till klockan sex på kvällen och gick direkt till kyrkan på konsert med hemvärnet. och jag var så himla lycklig över att få se henric igen. träffade honom dagen efter och kände mig verkligen mer kär än någonsin.
förutom det så var jag som sagt sjuk och mådde inget vidare alls. dessutom var jag tvungen att gå till jobbet. det var några ganska jobbiga veckor. men det funkade ändå. jag hade något att göra och jag var dessutom så galet kär. att jag följde med henric till skåne på midsommar istället för att åka till öland berodde på att jag var sjuk. jag hade sån sjuk beslutsångest men jag känner i efterhand verkligen att jag valde det rätta. för mysigare midsommar kan jag inte minnas, allt var perfekt.
    


när jag jobbat klart mina fyra veckor kom belöningen. kroatien! och det var verkligen helt sjukt underbart. jag är så tacksam för att mamma och pappa bokade den resan. landet var så himla vackert och jag kan inte komma på när jag njöt så mycket som den veckan. underbart hotell, underbar strand, all inclusive, underbar mat och underbara utflykter.

men på vägen hem saknade jag allt där hemma så galet mycket. henric, vännerna, min säng, allt. och det kändes som om jag hade missat så mycket. och när jag kom hem verkade det visa sig att jag haft rätt. massor hade hänt under den tiden jag inte varit hemma. men när jag kom hem var det dött, totalt dött. jag mådde så himla dåligt. egentligen vet jag inte exakt varför, men det började då. och fortsatte med att jag varken visste upp eller ner, hur det skulle kännas när man var kär eller varför jag levde. det var verkligen en konstig tid. där jag hade alldeles för lite att göra men tänkte alldeles för mycket. jag förstörde verkligen för mig själv den tiden men jag kunde inte ta mig ur mitt dåliga mönster. det var verkligen en hemsk tid. jag vaknade varje morgon och kände mig så sjukt ensam, ingen henric hemma, knappt några vänner och inga föräldrar. jag var lämnad ensam med mina hemska tankar och funderingar över livet. det dåliga vädret kom också lite som en chock när jag hem från kroatien. regn, regn och regn. jag var deprimerad. det låter kanske löjligt, men jag var verkligen det. mitt tankemönster var verkligen illa och skadade mig så.

 jag var i linköping med henric, det var verkligen inget fel på de dagarna men jag kunde inte skaka av mig obehaget. jag pratade med henric om hur jag mådde och i slutet av månaden begav jag mig till öland med familjen för eftertanke. det var ganska sköna dagar men återigen missade jag massor som hände där hemma. det var som om alla hade bildat någon slags konspiration emot mig. bara när jag inte var hemma skulle de hitta på saker. helt inbillat, jag vet. men det var verkligen så det kändes.

    


augusti kom men jag mådde fortfarande inte bättre. jag försökte sysselsätta mig och var på en del fester och i sonjas stuga, men tankarna slutade inte jaga mig. jag åkte till henric i kalmar när han vår på läger i nån slags panikångestattack och fast det hade kunnat vara så bra kändes allt skit. jag kan inte förstå var det var med mig, samtidigt som jag gör det. ibland blir det bara för mycket och man kan inte tänka klart. att en av förra årets bästa dagar inträffade när jag var och hälsade på henric i kalmar gjorde inte saken bättre. jag trodde väl att allting skulle lösas där, som ett mirakel. men det gjorde det inte. jag visste inte vad jag kände. jag var så orolig att jag inte kunde äta. det som behövdes var att ta tag i mig själv.  någon gång i slutet av månaden efter x antal gråtanfall och massor av tankar lyckades jag samla mig en aning, hitta mig själv och komma underfund med en hel del saker. när vi åkte till danmark mådde jag bättre.
   
          

i danmark mådde jag verkligen bra. det kan vara jobbigt att bo åtta tjejer i en pytteliten stuga, väldigt jobbigt. men det blev trots allt en väldigt bra vecka som var lite av vändningen. vi gjorde så himla mycket saker, så himla mycket roliga saker, att jag inte kan ta upp allt här och nu men jag är i alla fall tacksam för att jag fick den där veckan med mina bästa vänner, ni vet ju allt som hände. och för er andra ska jag ladda upp några bilder. alldeles för långa telefonsamtal till henric med tanke på att jag var utomlands blev det också.. men det tror jag faktiskt att det var värt.
                    
   
sedan jag kom hem från danmark har jag kämpat för att ta mig upp igen, kämpat för att få det liv jag vill ha, kämpat för att vara positiv och för att få ett bra självförtroende. kämpat för att jaga bort de jobbiga tankarna och leva i nuet. kämpat för att få  veta vem jag är och vad jag känner. det har lyckats och jag så glad och stolt över det.


när jag kom hem firade jag ett och ett halvt år med henric. han bjöd mig på mat på tokyo och jag kände mig lycklig igen. stadsfesten svepte som en våg över eksjö stad! det var verkligen en big happening och lyckat blev det. lyckligast var jag på lasse lindhs akustiska lilla konsert, men det har jag berättat om så många gånger innan så jag tror jag låter bli det nu.

skolan började och jag började träna med eksjö gymnastiksällskap. yoga, core och aerobic.

jag fyllde 18 och hade en underbar födelsedag. jag fick plötsligt gå ut och festa vilket nog var den största förändringen förutom att jag fick mitt eget internetbankskonto och fick ta körkort, som jag också senare gjorde. jag hade en liten fest med nära och kära och jag kände vilka människor det är som finns i mitt liv och också vill göra det. jag fick fina presenter så som handbojor och vitt vin.

det blev höst och träden blev så vackra. solen sken ganska ofta och jag mådde bra. arbetet med mizaction uf började. jag gick ut första gången med mia, becka och nikki i nässjö och hade verkligen en rolig tid. jag åkte till min storebror i göteborg och handlade upp mina födelsedagspengar. perfekt shopping inför hösten.

  


i oktober var jag på håkan igen, med sandra och rikard. vilket var mycket trevligt. sandra fyllde 18, maskinen var på hotellet och det vart studentfest. sen kom höstlovet och henric lämnade mig hemma och åkte till new york. det var inget jätteroligt höstlov, men jag klarade mig bra.

  

i november fyllde både ida och sonja år. och halloween var en verkligt lyckad utekväll! i slutet av månaden åkte jag till lisebergs julmarknad med henric. det var verkligen mysigt.

jag känner att jag har haft en bra höst och det är jag lycklig över.

   


i början av december klarade jag mitt körkort och var så glad, jag var på fiestas julfest, det var julbazar och jag lussade för lärarna med klasskompisarna. så himla kul alltihop. julstämningen smög sig på och varje dag efter skolan mös jag med mitt duntäcke, glögg och julradion.

men en av dagarna i december slutade mitt liv att vara sådär lyckligt som jag kämpat sedan augusti med att få det. det kändes som om någon slet ut mitt hjärta och trampade på det. som om någon tog mitt lyckliga liv ifrån mig. henric hade en dålig period och visste inte vad han kände. jag önskade mer än något att allting skulle bli som vanligt. det var verkligen jobbigt. men han har fått tid för sig själv nu och jag förstår att han behöver få tänka precis som jag behövde det. och nu, efter jullovet känner jag mig lycklig igen. ibland behövs en tankeställare och jag har min pojkvän tillbaka. min prins :)

mitt år kunde ha varit bättre. men jag är tacksam för alla de lyckliga stunder jag fått uppleva, det är dem jag kommer att ta med mig. jag har lärt mig mycket och jag kämpar på bra. jag hade tänkt att fortsätta så här. snart kommer en spåning inför 2009..


sammanfattning 2008

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
ja, massor! var på hultsfred & i kroatien till exempel. och åkte vattenskidor!


- höll du några av dina nyårslöften?
ja! tog mitt körkort! :D


- blev någon av dina vänner förälder i år?
nej


- dog någon som stod dig nära?
nej


- vilka länder besökte du?
danmark, tyskland, schweiz, slovenien, kroatien


- är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
bättre sommar


- vem vet mest om vad du gjorde i år?
det borde vara henric


- har du fått några nya vänner?
ja


- har du kysst någon du inte skulle vilja träffa igen?
nej


- vem har fått lyssna på dina bekymmer?
oj, henric framförallt. han har nog fått höra det mesta. stackarn! men jag är så troligt tacksam för att du har funnits där. mamma och mina fina vänner är också sådana personer som fått höra på både små och stora problem. tack. smågnället har jag nog mest plågat ida och en del andra söta klasskompisar med :b förlåt!


- vem har sett dig gråta?
mamma, henric, becka, ida, sonja, malin, sandra, rikard, claes och några till.


- har någon saknat dig?
jag tror det


- vad har varit roligast?
när jag klarade körkortet, min 18årsdag, midsommar, kroatien, håkans spelning på hultsfred, lasse lindh & en del annat på stadsfesten, prata med daniel adams ray (snyggingen i snook), mange på metro


- vad har varit tråkigast?
det som hände olivia, att vara ensam hemma på sommarlovet, psykoligilektionerna och när jag tvekat, känt ångest och varit rädd.


- vilken sång har du sjungit flest gånger?
kan vara "jag är en vampyr"


- bästa känslan?
kärlek och lycka


- sämsta känslan?
ensamhet, rädsla och ångest


- vem har skickat finast sms?
henric!


- vem har sagt finast saker?
kan vara henric där med


- vem har varit elakast?
svårt att svara på


- vilken känd person kommer du förknippa året med?
obama, håkan, lasse lindh


- årets förebilder?
carrie bradshaw, lasse lindh, annika norlin och blondinbella till viss del

- vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
13-14 juni, 5-13 juli, 17-24 aug, 29-30 aug, 17 sept, 3 dec


- vad var din största framgång 2008?
oj, den var svår. kan vara att jag har fått g på de två första proven i matte c.. och att jag klarade körkortet förstås!


- största misstaget?
hm.. att jag på något sätt missade sommarens glädje. och de gånger jag sårat någon.


- har du varit sjuk eller skadat dig?
ja, men inget allvarligt


- bästa köpet?
oj, svår igen. räknas körkortet?


- vad spenderade du mest pengar på?
körkortet, kläder, konsertbiljetter, danmark


- gjorde någonting dig riktigt glad?
jo, men det är väl klart. att klara både uppskrivningen och uppkörningen på första försöket särskilt. solsken, håkans spelning i hultsfred och att vara riktigt kär har också gett mig lyckokickar! :)


- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
jag är en vampyr, kom kampsång, jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din, details in the fabric, i kissed a girl, oh boy, curly sue, disturbia, my cool, just dance, du behöver aldrig mer vara rädd, do you love me, som jag hade dig förut, logiskt, viva la vida, är du fortfarande arg, bleeding love, kär i en ängel


- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
jag vet inte, kanske inte riktigt lika glad


- vad önskar du att du gjort mer?
spenderat timmar i solsken och värme


- vad önskar du att du gjort mindre?
varit rädd


- hur tillbringade du julen?
hemma med familjen


- blev du kär i år?
jag har varit kär hela året


- hur många förhållanden?
ett


- favoritprogram på tv?
sex & the city, gossip girl


- bästa boken du läste i år?
en plats de kallar lyckan


- största musikaliska upptäckten?
säkert och markus krunegård. till viss del foo fighters.


- något du önskade dig och fick?
körkortet, sex & the city boxen, jordgubbsarmbandet :)


- något du önskade dig men inte fick?
ett nattlinne ;p


- vad gjorde du på din födelsedag 2008?
var i skolan, hade körlektion och var ute och åt med mamma, pappa och henric. avslutade dagen med patrik 1,5 på bio med henric :)


- finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
mindre tvekan och rädsla och bättre sommar som sagt


- hur skulle du beskriva din stil år 2008?
hm, sjukt svårt. min egen.


- vad fick dig att må bra?
vänner, träning, henric och allt roligt jag gjort


- vem saknade du?
räkan isf


- de bästa nya människorna du träffade?
oj, det vet jag inte.