vårväder

2012 är här med besked. 15 grader och sol i januari. jodåmensatte. tycker världen kan vänta en sisodär tusen år innan den går under. så mycket jag vill att jag och mina barn och barnbarn och barnbarnsbarn ska få hinna uppleva först.
annars då? besvikelsen när man kommer tio minuter för tidigt till spinningpasset för att skriva upp sig på listan och sen tar nån annan ens cykel medan man är inne i omklädningsrummet......
bara att ställa sig på bandet istället. anna och jag svettades/tjötade oss igenom 50 minuter, sen åkte jag till veronica, gick en promenad (i vårjackor!) samt lunchade med henne och ronja. insett att solsken och träning är framgångsreceptet för en bra dag.
so long

marketing class

började veckan med marketing class. är nästan samma saker som när jag läste det hemma. men rätt bra att gå igenom allt igen, på engelska. gjorde ett litet grupparbete tillsammans med en söt tjej från malaysia. så jävla kul med marknadsföring, inget sitta och nöta in i skallen utan kreativt tänkande istället.

skratta

text: michaela forni
ja jävlar vad jag har skrattat i helgen.
mest tack vare de här nötterna:

tubing

var uppe i ottan (för att vara söndag) och styrde tillsammans med glenn (ja veronica, det är bara att börja lära sig lyssna till det) mot skidbacken. eller 'skidbacken'. HAHA en liten kulle typ. fick stanna på vägen för att fylla på spolarvätska. intog min 'armarna i kors-jag vet fan inte hur man gör det här-försvarsposition' innan jag övergick till att börja asgarva och fota veronica medan hon fixade och trixade så vi fick ren ruta och kunde fortsätta färden. iallafall, bestämde oss för att vi var för bra för backen och testade istället snow tubing. åkte alltså lift upp för att sedan åka ner på gummiringar. askul! efter ett par timmar åkte vi och åt hamburgare, vandrade runt lite i ett mall, drack en latte, åkte hem till johanna för att se hur hon bor och sen hem för att slänga oss i min säng, äta tacos och se på desperate housewifes. ännu en härlig söndag.


lördag i chinatown

ledig lördag! halleluja. tog tåget till luisa igårkväll för vårt sedvanliga fredagsmys. gick över till en australiensk tjej och tittade på baksmällan. idag har vi njutit av strålande solsken och vandrat runt i chinatown. kom fram till att den kinamat vi är vana vid är mycket godare än riktig kinamat, gick runt och kikade på massa fula små buddhor, hittade friterade kycklingfötter inne på ett bageri och köpte en påse fortune cookies. på eftermiddagen vandrade vi runt i luisas kvarter. åt frozen yoghurt (som vanligt) tillsammans med izabelle, skrattde ihjäl oss åt diverse komiska samtalsämnen. hittade en asfancy 'mad men'-klänning i vår favoritsecond hand-butik med originalprislapp på 300 dollar som i princip inte kostade nånting. men den var lite för stor plus att jag aldrig hade fått användning för den så hoppade det och köpte en vit cashmeretröja för 160 kronor istället. usas shopping <3 älskar när man vandrar runt och plötsligt ser skylinen torna upp sig bakom mindre byggnader. finaste chi-town. nu har jag precis varit och köpt skidbrallor med veronica. redo för backarna imorgon!


,


no camera

alltså. det här duger ju inte. insåg precis att jag knappt har en enda bild från januari. next stop: best buy

happy face

underbar dag!!!! började mina lediga timmar med te och äggmackor, slängde på mig solbrillorna och sittdansade till ass back home och ice ice baby hela vägen till gymmet. körde kondition och styrka, duschade och satte mig i bastun. finns inget bättre. åkte vidare för att handla lite nödvändigheter på target. sitter och äter lunch och har precis skypat med mamma och pappa, planerat sommaren. ska unna mig en chailatte innan jobbet. ikväll ska jag in till city! hee-eee-eey. peppad brud!

tgif

fredag, solsken och levels på radion!!!!

andersonville

härlig torsdag! åkte till veronica, hoppade över till hennes bil och hämtade upp en ny skön tjej som heter ronja. styrde kursen mot andersonville eftersom tjejerna inte varit där förut. är inte jättespeciellt, men ändå kul med alla svenska flaggor, bageri, dalahäst osv. vandrade runt, suktade efter semlor och princesstårta, handlade knäckebröd och lunchade på ett ställe med 'svensk' meny. de är kända föra sina kanelbullar.. eller ja, det är amerikanska cinnamon rolls men iallafall. fick två gigantiska att dela på till förrätt!? haha smakade himmelskt. sen beställde jag french toast med mascarpone, jordgubbar, blåbär och granola (typ vad vi skulle kalla crunchy-musli hemma), eftersom rachel ray tydligen rekommenderat rätten i sin talk show. förstår varför. veronica beställde köttbullar som smakade helmysko! satt där och pratade ett bra tag. om livet i stort och smått och vad vi ska göra med våra resterande månader här. grymt trevligt.


onsdagkväll

lyckan över att ha en ny tv och en massa sex and the city-avsnitt på boxen


just get your ass back home

Gym Class Heroes – Ass Back Home - feat. Neon Hitch

usa....

haha alltså. ser så mycket konstiga saker här. senaste veckan har jag bevittnat:
# en japansk photoshoot på tågstationen
# en man i fyrtioårsåldern på segway i cykelhjälm
# en bil med registreringsnumret spinach

mysdag

har lyssnat på coldplay och ätit chokladflarn från ikea med ungarna. sjukt roligt när de gick runt och sa i like chokoladflarrn. för övrigt kul att det tog typ tio minuter för mig att fatta nioåringens engelskaläxa..... heja!


,

redo för lördagsfrukost för ett par helger sedan.
tillägnar den här bilden en mycket speciell person. du vet vem du är och varför haha.
(skjorta och armband hm, tröja forever 21)

glad i hjärtat

åh. lyssnade precis färdigt på p3 guld. blir helt glad och stolt i hjärtat. svensk musik är bland det bästa jag vet. älskar att det hela avslutades med den låt som mer än någon annan dragit upp mig när jag varit nere den här hösten. Kapten Röd – Ju Mer Dom Spottar. bästa kapten röd. så himla glad för svenska björnstammen också. kände det på mig när jag fick Den svenska björnstammen – Kärlekens matadorer som första låt någonsin i min spotify-inbox hösten 2010 med kommentaren: 'rätt go låt, eller?' ja andy, rätt go!

paket från sverige

lyckan i att få två stora marabou och ett handskrivet kort från älskade mamma och pappa. gjorde min jobbkväll.

sugar addicted

funderar på att tömma min värdfamiljs alla skåp med godis och snacks och ge bort till välgörenhet, lite som karl bertil jonsson, eftersom något uppenbarligen gick fel med min dna då egenskapen självdisciplin uteblev.

måndag

snön smälter och ingen är gladare över det än jag. har som sagt bokat en weekend till los angeles med världens bästa luisa i februari. Kanye West – Homecoming spelades på radion när jag åkte hem från college nyss. fick gåshud på armarna!? bra måndag. living the american dream.

baby do you remember when, fireworks at lake michigan?

,

såja. bokat weekend i LA i februari. börjar trivas här borta.

helgen lider mot sitt slut

skön dag! började på gymmet tillsammans med tjejerna. satte oss i bastun och snackade framtid efteråt. åkte och lunchade på corner bakery. massa tjejsnack sex and the city style haha. tittade runt i några butiker och handlade present till cilla. åkte hem till henne och åt världens godaste förrätt, deep dish pizza, tårta och svenska kanelbullar och snackade och skrattade hela kvällen.

lördag

lördagskväll och jag och veronica har varit ute och kört som två töntar efter varandra i våra små bilar. drive in på taco bell och myskväll i soffan med popcorn och that's 70 show.

p3 guuuld

är sjukt ledsen och besviken på svtplay över att jag inte kan se p3 guld. satte nyss på webbradion istället. rös bara jag hörde introt!? årets mediehändelse är här mina vänner

,

hittade den här bilden igår..........

vad man gör när det är snöstorm ute


hot chocolate with peppermint

,

idag vill man inte gå utanför dörren. det är nämligen snöstorm. skulle ha åkt med veronica till anderssonville men vi vågade inte köra. istället har jag haft dejt över skype samt fixat till min nya frippa och dragit på mig min vita långkofta. nu blir det mat innan jobbet.

andy levererar i inboxen

Christina Perri – jar of hearts
Lenka – The Show
Capital Cities – Safe and Sound

svenskar i usa

pratade nyss med thelander som planerar roadtrip genom usa med sin kompis i sommar. verkar som att halva min bekantskapskrets planerar att spendera sin sommar här. klagar inte!!!! åh vad jag längtar hem till er allihopa

frippan

har äntligen varit och klippt av mina slitna hårtoppar. blev långt ifrån lika bra som när min favoritfrisör hemma gör det. men det funkar. den här jäkla vintern alltså. vem har gett den tillstånd att göra mitt hår elektriskt och mina händer torra undrar jag!? jaja min frisör var iallafall hur skön som helst. tipsade om massa saker i usa jag inte får missa och berättade dessutom att 'the swedish hockey player in blackhawks' hade gjort en reklam för ikea förra året där han gick runt och uttalade alla svenska namn korrekt. haha klockrent ju!

oh sometimes

fick världens feeling när jag satt på starbucks och sippade på min chailatte i söndags. som jag trivs här, bland alla trevliga människor. solen sken in genom fönstret, vattnet droppade från markiserna. den levande brasan, två snubbar som sitter och snackar business. att kunna slänga sig i en soffa med endast sina egna tankar som sällskap trots att man är omgiven av människor. 2012 ligger och lurar runt hörnet. vi börjar med skidåkning, roadtrips, weekendresor och new york.

i'm a hip hoper yes i am

vet inte vad jag fick för ryck men när jag kom hem från college slängde jag av mig mitt svarta linne och min röda kavaj och drog på mig det här istället. ombyte förnöjer har jag fått höra sen jag var liten.


maaaaaaat

hittade några kryddiga kycklingkorvar i kylskåpet som jag gått bananas med till lunch igår och idag. igår fick jag ihop en wrap med keso, pesto och så korven förstås och idag blev det korvgryta med pasta och parmesan. naaam. saknar att faktiskt laga mat och inte bara slänga in nåt i mikron.

first day at college

var med blandade känslor jag begav mig mot min första collegelektion. är inget stort fan av måsten och att behöva sitta ner och nöta in info i skallen. men var samtidigt förväntansfull över att få testa på collegelivet och förhoppningsvis få utmana hjärncellerna med nåt nytt, roligt. det var ju inte igår ändå. nu känns det hur bra som helst. tror lite plugg är precis vad jag behöver för att bli inspirerad igen. dessutom känner man sig mycket mer som en del av det amerikanska samhället. fyra av fem toasters. kanonkul

,

såg att m83 kommer till hultsfred. bra skit! 
M83 – Midnight City

halva jag är kvar i norden

älskar när inboxen på facebook är full. samtidigt är det så jävla jobbigt. läste just ett meddelande från alex. underbara fina människa. som jag saknar dig. ska boka en biljett till oslo det första jag gör när jag kommer hem så blir det zara, alex och karro-mys igen.




,

Jay Sean – 2012 (It Ain't The End)



soundtrack

åh hittade några riktigt bra låtar på luisas dator. min bästa lilla tysk.
Marlon Roudette – New Age
Patrice – Clouds
Bombay Bicycle Club – Always Like This
The xx – Islands
Ingrid Michaelson – Can't Help Falling In Love (Recorded Live at Daytrotter)

holy sunday

härlig mat och vänner-söndag. började med att unna mig sovmorgon och frukost på starbucks. som den nörd jag är blev jag skitglad över en ny yoghurt parfait, hallon-persika. smakade sommar. tog tåget till ravenswood och hade en riktig luisa-zara-dag vilket innebär luncha, second hand och frozen yoghurt. vandrade runt i snön och solskenet (nu när all snö är borta från vägarna har vi slutit fred) och snackade skit. själva lunchen var ett äventyr i sig. ni ska få höra och se mer om det sen. är hemma och byter om nu. har just spontan-skypat med småland. ska vidare på cillas 20årsmiddag.
so long

nytt på amerikansk radio

Outasight – Tonight Is The Night

söndags

söndagar är verkligen mina heliga dagar här borta. bara till för roliga saker. förra veckan hämtade jag upp en ny tjej som heter johanna och åkte för första gången till woodfield som är ett av usas största shoppingcenter. käkade lunch på panda express, vääärldens bästa kinamat. i min fortune cookie stod det att jag skulle vara försiktig med extravagansen och i johannas att hon skulle unna sig nåt fint.... eh orättvist ja. mötte upp veronica och en annan johanna och tittade runt i en liten del av alla affärer. på kvällen hängde vi spontant på johannas födelsedagsmiddag på cheesecake factory. var hur mysigt som helst. träffade trevliga tjejer från usa och sydafrika och skrattade så jag fick ont i magen med veronica och resten av blondiegänget.

,

och här är jag, med allt det andra, som gör en människa hel
och jag hoppas att du orkar
och att ängeln i rummet, det är henne som du ser
och här är jag, med allt det andra, som gör en människa hel
och jag hoppas att du orkar
och att ängeln i rummet, det är henne som du ser

Laleh – Ängeln i rummet

i tisdags

var på au pair-möte i tisdags. vanligtvis ganska stela tillställningar. men fick världens aha-känsla när jag satt runt ett bord och pratade med en tjej från colombia, en från sydafrika och en från tyskland. hur coolt egentligen!? vi befann oss för övrigt i bowlinghallen och jag var skitdålig igen!? vafan jag som trodde jag var bra på bowling!? jaja fick en strike iallafall.

minus åtta

and the show begins.. som de sydamerikanska tjejerna som aldrig sett snö säger. såg ut som jag var i fjällen när jag kom ut imorse. 20 minuters skottnings-work out senare tyckte jag faktsikt att det var lite lite mysigt med allt det vita.

buhu

alltså.. inga problem att köra i lite snö tänkte jag. är ändå van vid det hemifrån. tror ni amerikanarna har några vinterdäck eller!? nej just det. får ju börja bromsa tio år innan stoppskyltarna. skulle åkt till gymmet ikväll men nu vågar jag inte köra. den som säger nåt positivt om snö i min närhet........ #bitter nolifer

vinterland

vintern har anlänt till chicago. vet inte om jag är helt ok med det. sitter och förbannar mitt magont och tjurar över snön. det är en sån dag idag. en sån dag som blir väldigt mycket bättre av att boka flygbiljetter till new york. ska möta upp lina där över en weekend i april. känns så otroligt skönt att kunna göra så. trots allt en av anledningarna till att jag befinner mig här. herre vad skoj vi kommer ha.


på ett blåsigt top of the rock framför empire state building
den känslan

ny app

http://tv-8.no/follo/musicvideo.php?vid=21dd0011b
fick just se en av mina föredetta kollegor på tv. kul!

trött tjej

åh är så TRÖTT. att jag aldrig lär mig att jag är som en liten unge och behöver åtta timmars sömn för att fungera normalt. inte så smidigt dock när man är väääärldens kvällsmänniska och börjar jobba sju på morgonen. tänk förra året när jag började nio varje dag. det var my cup of tea. tänk på det kära goexcellentare när ni har en dålig dag. känner dock nästan ingen som jobbar kvar!? JAJA. det var fina tider hur som. nej men hur vore det om jag faktiskt gick och la mig istället.
sleep tight u.s
och godmorgon sverige

att blogga

herregud jag hinner ju aldrig med det här längre. eller prioriterar bort det. tråkigt tycker jag. men det är ok. 2012 är här. och jag mår bra. äter bättre, tränar bättre, sover bättre. ligger i sängen och kikar fornis blogg. finns inget jag tycker bättre om att läsa.
godnatt sweets

onsdag

sköön dag! började på gymmet där resten av svenskligan befann sig. anna lärde mig massa armövningar hon kör med sin pt. kul att mina spaghettiarmar nästan tappade en jävla stång. betoning på nästan. åkte vidare till target, mötte upp veronica och gjorde av med mitt presentkort jag fick i julklapp av värdfamiljen. träningskläder och smink fick det bli. åkte hem till veronica och blev bjuden på kalkonburgare och spenatomelett. till efterrätt åt vi... apelsin! heja

,


lyssnade precis igenom en massa gammal musik på spotify. 
finns inga jävla ord för hur mycket jag saknar mina vänner.

vardagen

http://siric.blogg.se/2012/january/at-work.html
började ASGARVA när jag hittade det här inlägget på siris blogg. welcome to my world!

,


den här bilden gav just kärlek ett ansikte. eller nej, två.
i miss you

it's friday friday

skön fredagskväll! vår bästis gpsen visade mig och veronica till en asskön sportbar/bowling/biljard/konsert-ställe mitt ute i ingenstans. körde två rundor bowling och en biljard till en grym hiphopsnubbe och därefter ett rockband. bowlingen gick åt helvete men vann biljarden eftersom veronica sköt ner den svarta haha. sjukt soft stämning var det. vid tiotiden kände vi att det var dags att bege oss och styrde kursen mot tacooo belll. älskar spontana kvällar som denna.

jodåmensatte..

blir så förbannad på svenska språkrådet. lyser med briljans vettni.
http://www.hannafriden.com/allmant/jattemanga-nya-bra-ord-till-svenska-sprakradet-lagg-till-och-sprid/

chad

trevlig kväll! slutade tidigt och körde till old orchard. mötte upp ett helt gäng svenska tjejer.
gick och fikade med veronica och sofia och var inne på barnes and nobles där chad michael murray hade
boksignering. lyckades få till en high five. och ja, han är lika snygg i verkligheten.
trevlig kväll! slutade tidigt och körde till old orchard. mötte upp ett helt gäng svenska tjejer. gick och fikade med veronica och sofia och var inne på barnes and nobles där chad michael murray hade boksignering. lyckades få till en high five. och ja, han är lika snygg i verkligheten.

my american christmas

den tjugofemte var det riktigt tungt att ta sig ur sängen. med tankarna hemma i sverige hos mina underbara vänner. men när jag tagit mig upp till köket försvann genast klumpen från magen och utbyttes mot tacksamhet. blev serverad ett glas champagne och fick en hög julklappar. hur gulligt!? ungarna var heeelt lyriska och slet upp klapp efter klapp. luisas sköna värdpappa hade köpt en riktig groda till fyraåringen eftersom det var hans allra högsta önskan HAHA. sen åt vi en grym frukost tillsammans. luisa och jag bytte julklappar, snackade massa och drack julmust. avslutade dagen med att baka chokladbollar med barnen. mys!


julafton

när jag stod bland regnbågar i gaytown och blickade upp mot en klarblå himmel medan luisa betalade parkeringen kändes det inte så dumt att vara i chitown på julafton ändå. annorlunda, fine. men definitvt inte dåligt. började dagen med en provsmakningsrunda i delikatessbutiken. sen åkte vi hem och jag skypade med mina föräldrar, lyssnade på julmusik, öppnade klappar och åt tre ton choklad. sen tog vi loopen downtown, gick ner till lake michigan, förbi skridskobanan och genom stan tills det blev mörkt och alla lampor tändes. avslutade dagen med lax och sötpotatis med luisas värdföräldrar, fyra underbara ungar och en fin vän. två nöjda tjejer som slocknade bredvid varandra i dubbelsängen.


första januari tvåtusentolv

vaknade till av att veronica slängde sig på mig i vår king size säng. skrattade åt gårdagens galenskaper och ställde mig vid fönstret för att blicka ut över downtown chicago. inte så dumt ändå. fortsatte dagen med en låång brunch och promenad till water tower place. hade jag haft unlimited budget hade jag köpt hela topshop. tog loopen till luisa och hängde där innan jag satte mig på tåget hem och avslutade dagen med nyårs left overs.

fetaste new years i mitt tjugoettåriga liv

chocken när jag kommer upp från tunnelbanan mitt i chitown. tre brandbilar med syrener i 110, tusen taxibilar, poliser på cykel och mitt i allt en häst och vagn. ni hade skrattat ihjäl er om ni sett småstadszara vandra längs trottoaren och gång på gång upprepa för sig själv: 'tänk att du är en i satc. inga problem att få en taxi. bara vinka lite' OCH, det gick ju fint. faktum är att jag är näst intill chockad över hur smidigt det gick att ta sig in till city. väntade gjorde mitt livs nyårsafton. sju svenska tjejer i chitown. hur fel kan det gå!? åt på pancake house med mina små grabbar innnan jag åkte downtown. signade in på hotellrummet där jag mötte upp alla tjejerna strax efter 11. tog en taxi till navy pier (ja, en taxi, haha). stod i väääärldens bilkö så chaffisen släppte ut oss mitt i gatan 13 minuter innan tolv och så sprang vi sista biten för att hinna fram precis till fyrverkerierna. sju sjukt peppade brudar som stod och ropade gooottt nyyytt år, kan ni fatta att vi äär i chicaaago!? äventyren fortsatte. dissade en hummerlimo (!?), gick barfota, drack mojitos, en norrlänning som konstant tjatade om sin börs, världens skönaste konversation med vår bögservitör, extremt mycket skratt, klubbande.. klockan sex på morgonen satt jag på mcdonalds och åt den godaste cheeseburgaren i mitt liv. vilken nyårsafton, vilket flow. välkommen 2012

fireworks at lake michigan

kör en update på checklistan

[x] blicka ut över nyc från top of the rock
[x] se frihetsgudinnan
[x] vandra runt på times square
[x] cheesecake factory
[x] house party med red cups
[x] shoppa på victorias secret
[x] hänga på navy pier och njuta av chicagos skyline
[x] trick or treat och costume party
[x] chicago botanic garden
[x] fira thanksgiving, äta av den stora kalkonen och se paraden från nyc på tv
[x] testa allt som inte smakar kaffe på starbucks
[x] amerikanskt körkort
[x] ta del av julhysterin
[x] klubba i chitown
[ ] åka bräda/skidor
[x] skridskor i downtown chicago
[ ] chedd aquarium
[ ] lincoln park zoo
[x] gå på en konsert
[x] anderssonville
[ ] chinatown
[ ] little italy
[ ] indiska kvarteret devan avenue
[ ] hockeymatch med blackhawks
[ ] plugga marketing på college
[ ] sky deck
[ ] hoppa fallskärm
[ ] six flags
[ ] båt på chicago river
[ ] hänga vid lake michigan
[ ] fira 4th of july
[ ] yellowstone
[ ] surfa i san francisco
[ ] inlines, utgång & häng på stranden i LA
[ ] hollywood
[ ] orange county
[ ] las vegas
[ ] grand canyon
[ ] åka tillbaka till nyc

nämen hej

min länk till världen är återskapad. cyberspace here i am! glömde ju nämligen min datorsladd hos luisa i julas. bra jobbat. och har jobbat som en dåre i veckan i och med det här förbannade jullovet. så har alltså inte haft möjlighet att åka in till city för att hämta min sladd och har gått runt uttråkad som jag vet inte vad under mina härliga 10timmars pass med två förkylda ungar. JAJA, nog om veckans missöden. hunnit med att se the girl with the dragoon tatto på bio med veronica. den var förstås bra och rooney mara och daniel craig var riktigt bra i huvudrollerna. men kunde liksom bara inte ta det hela seriöst när skådespelarna plötsligt slängde in ord som skål och tack på svenska!? vafan liksom haha. efter en hel del panikande angående min nyårsoutfit hittade jag till sist en svart klänning på forever och ett par glittriga klackar. det är när man kan åka tio minuter med bilen och hitta ett par steve madden för 280 spänn man älskar att bo i usa. återkommer för att uppdatera er angående min juul och mitt new years.
xo