hela livet var ett disco

jag hade rätt. om en dag är så dålig som min måndag var, så kan de följande dagarna bara bli bättre. i tisdags var vi i skurugata med skolan. ganska mysigt faktiskt. fick visa vägen :b började roligt nog dagen med en fikapaus. därefter gick vi de 600 meterna upp till skuruhatt, njöt av den fina utsikten och fotade en massa. mina klasskompisar var lagom kaxiga och sa: - var det bara såhär långt!? dock märkte de att var lite längre hela rundan när vi väl kom ner från berget och gick igenom hela skurugata. det är ganska häftigt där faktiskt. har inte varit där sen sjuan, så kom inte riktigt ihåg allt. stackars lisa hade feber och mådde inget vidare. jag och christoffer gnällde på rätt bra emellanåt om att det enda man kunde titta på var vart man satte fötterna. malin däremot var positiv som få och gick och talade om hur fint hon tyckte det var hela tiden. sjukt roligt! 

när vi kom tillbaka till nässjö åkte jag och anna till ishallen och var tränare till småungarna. stannade och köpte en kycklingrulle på vägen, gott! det var riktigt roligt i ishallen faktiskt, de är så söta :) på vägen hem till eksjö igen fick jag sms om att mina kläder från hm kommit. blev sjukt glad och åkte och hämtade dem direkt när jag kom hem, köpte med mig en vitamin wells och åkte hem till becka och kollade idol med brudarna. mysig dag!

i onsdags hade vi illustration hela dagen. ämnet som jag inte fattat att vi skulle ha förän vi gått typ en vecka i skolan redan och som jag varit mer eller mindre skräckslagen för. för jag kan verkligen inte måla/tecka! dock har vår snälla lärare (som är en sjukt duktig illustratör) försäkrat mig om att det räcker med att kunna rita ett streck och att jag kan använda foto istället för att teckna om det känns alldeles för omöjligt. iallafall så började vi rita siluetter av gubbar i rörelse med bets (känns typ som vattenfärg för oss ovana) och det var så jäkla avslappnande! ingen press på att prestera något, behövde inte fokusera på att skriva något bra, det var liksom bara att.. måla. och låta tankarna flyga fritt. så sjukt avslappnande som sagt.

efter lunchen skulle vi ner till stationen i nässjö och teckna av människor i rörelse. halva lunchrasten hade olivia skrytit om hur bra hon var på att skjutsa på cykel så jag lät henne skjutsa mig ner till stan. och ni skulle sett vilken entré vi gjorde! när vi var på väg ner för backen mot stationen plingade olivia på ringklockan och hälsade lite checkt på några från skolan som satt på en parkbänk. bara några sekunder därefter, precis utanför thimons, hörs en sjukt hög smäll och alla som sitter ute och fikar hoppar typ en meter upp i luften. nån skriker, david tror att det är ett pistolskott. men gissa vad?! det är olivias bakhjul som smällt! vi fattar inte vad som hänt och cyklar glatt ner till stationen medan vi undrar vad fan det var som small så högt tills jag märker att det plötsligt är jäkligt obekvämt på pakethållaren. därefter stannar olivia cykeln och vi kan inte sluta skratta! haha, så sjukt kul!

har inte sovit ordentligt på hela veckan. egentligen behöver jag typ nio timmars sömn per natt för att orka med dagarna. men den här veckan har jag somnat ett varje natt och ändå inte varit märkbart trött dagen efter. men i fredags fick jag ta den smällen. kände mig egentligen ganska pigg och skulle bara vila lite. somnade som en stock och sov i två timmar! när jag vaknade var jag helt groggy och hade svårt att ta mig upp ur sängen. haha. men när jag väl kommit upp lyckades jag faktiskt ta mig till apoteket och köpa flourtuggummin och tandtråd (ska bli riktigt duktig på detdär nu!) därefter drog jag på mig träningskläderna och gick ut och sprang en runda. när jag kom hem fixade jag jättegott käk till mig själv och tittade på idol. var ensam hemma vilket var sjukt skönt. vid nio gick jag till sonja en sväng. stannade dock bara till tio eftersom sandra och sonja skulle se på saw sen. och jag hatar skräckfilmer! sonja och sandra försökte påstå att den inte var läskigare än beck, men jag trodde dem inte :b och tur var väl det, läste på sonjas blogg idag att hon inte kunnat sova inatt (; haha.

henric är i stockholm i helgen igen och spelar högvakt utanför slottet med hemvärnet. och ja, jag saknar honom. men vi ses snart igen :) idag har jag jobbat och nu ska jag baka paj för ikväll blir det kräftskiva hos sonja! :) tar med mig kameran så ni får se bilder sen :)

take care (:
puss!
          /z


we are not what you think we are, we are golden

vilken kaosdag det har varit för min del idag! försov mig och kände mig alldeles förvirrad över att komma tillbaks till alla skoluppgifter igen. hade verkligen idétorka. dessutom är jag sjuk. och så är det måndag. ingen toppendag helt enkelt. när jag kom hem kände jag mig både seg och stressad. inget blev som jag tänkt mig helt enkelt. men sådana dagar måste få finnas dem också. då kan det ju bara bli bättre imorgon! träffade henric en liten stund i eftermiddags, så underbar han är den killen :) min kille :) bäst helt enkelt. älskar dig!

nu ikväll ringde det både från jobbet som ville att jag skulle jobba en onsdagseftermiddag och från konståkningen som ville att jag skulle vara domare på nässjötävlingen och vara tränare så mycket som möjligt. känns ju alltid bra att vara eftertraktad! :) känner sig uppskattad och att man gör ett bra jobb! härligt! :) har planerat att träna spinning och core på måndagar men eftersom jag har svininfluensan (skämt åsido, med allra största säkerhet en helt vanlig förkylning!) så tänkte jag att det var bäst att stanna hemma idag. sitter och äter kyckling, potatisgratäng och lite köttgryta just nu (; sjukt gott! imorgon blir det skurugata med skolan, konståkningstränare i nässjö, yoga och idol! :) låter som en bra dag! nehe, nu ska jag softa lite innan det är dags att nana kudden (;

godnatt!

träning!

nu ni, ska ni få höra på maken! jag, zara lood lindqvist har idag satt min fot på gymmet! tack lina som drog med mig dit :) gick rätt bra faktiskt. cyklade i 20 min, höll på att dö och blev världens svettbomb (; sen körde jag lite mage, rygg, armar och stretchade ordentligt! nu har jag precis käkat lax och glass med konjak som mamma bjöd på (; efter en stund märkte hon till sin förskräckelse att den var 40-procentig och det var faktiskt inte så gott.. haha. pappa trodde vi skulle somna gott iallafall (; mamma går för övrigt runt i ett par hemska turkosa byxor med ormskinnsmönster som hon påstår hon läst ska vara moderna. pappa och jag kom fram till att mamma förmodligen har startat en egen blogg där hon går in och skriver vad som är modernt och sen går hon in och läser den själv och tror på det! haha. fick oss ett ganska rejält skratt iallafall, tack mamma för det! bara du inte går utanför dörren med dem! nu ska jag ta en låång dusch och titta på lyxfälllan. världens bästa program! men fan, jag måste packa! kommer aldrig komma i säng idag! men vafan, man lever ju bara en gång! tänkte förresten passa på att tipsa om lite mer bra höstmusik!

always on my mind - joel alme
animal - miike snow
du säger ingenting det säger allt - mitt piano
touch me - weeping willows
we are golden - mika
laughing with - regina spector
shark in the water - vv brown
under the pavement, the beach - deportees
free fallin - john mayer
so you do - hoffmaestro
gone going - black eyed peas & jack johnson

ahja, later!
(sthlm nästa!!)


autumn, cosy!

sitter här och myser i min kofta och är lite lycklig. eller ja, väldigt lycklig. älsklingens glada miner igårkväll smittade av sig. och så fick jag sluta klockan tolv idag. hurra på det. nu sitter jag och nördar musik. måste väl vara en av höstens absolut mysigaste saker! all ny musik! sitter och knåpar ihop en lista på spotify.
favoriterna hittills;
- jag får liksom ingen ordning (underbar, knäpp & helt fantastisk låt av och med alltid lika älskade winnerbäck)
- hela livet var ett disco (äntligen nytt material från fina markus krunegård! som dock var dum nog att ställa in på stadsfesten. men iallafall, ännu en underbar låt som jag förmodligen kommer att nynna på resten av hösten)
- beatbox (med sounds. bara bäst. som alltid)

det blir nog winnerbäck i jönköping i vinter. och imorgon, imorgon blir det minsann världens finaste håkan på grönan! fan vad kul! jag och henric åker upp till stockholm imorgon förmiddag. längesen jag längtade efter något så här mycket! åh, jag är kär :) vi stannar tills på söndag och det kommer bli hur mys som helst! så jäkla skönt att slippa stressen för ett tag. ser till att få allt nödvändigt gjort idag. sen ska jag bara slappa! texterna som ska vara inlämnade i skolan är inlämnade, vilket känns väldigt skönt. ja, life's good helt enkelt! och jag hoppas verkligen att ni mår lika bra! och gör ni inte det; "efter regn kommer solsken" tro mig, jag vet! puss på er!


leker i skolan (;