nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys!

idag är en bra dag! fredag och mamma fyller år. har jobbat till tre och nu sitter jag här hemma med fotbad. har bränt en partyskiva och ska strax göra mig iordning. om en halvtimma kommer min halvsyster och hennes familj och vi ska käka grillat och fira mamma. därefter bär det av till malin där det vankas feest! :) tar med kameran så får ni se lite bilder sen :)

igår var jag, mamma och pappa ute och åt på sunrise för att fira mamma. sjukt mums! hur mycket mat som helst som vanligt.sen åkte jag till jobbet och jobbade kväll. när jag skulle hem sen fick jag syn på en sjuukt lång skogssnigel! hatar verkligen sådana! måste vara det äckligaste djuret som finns. knäpp som jag är så kunde jag inte låta bli att ta en bild på den med mobilen. sen när jag la ner mobilen i fickan fick jag en äcklig känsla av att jag hade lagt ner snigeln där. ååhh, usch!! haha (störd, jag vet) bilden kan ni få se imorgon om ni vågar! har inte tid att lägga in den nu..

den här veckan har gått så himla fort. var ledig i måndags efter att ha jobbat 26 timmar i helgen. (och sovit nio!) så hela måndagen och tisdagen var jag helt slut. inte förän i onsdags började jag piggna till igen. i onsdags kväll efter jobbet var det meningen att jag skulle åka till campingen och träffa brudarna som satt och rökte vattenpipa och hade picknick på en brygga. men när jag kom hade dem åkt hem. blev lite ledsen, för jag hade verkligen sett fram emot att göra det! men jag var rätt trött efter jobbet så jag åkte hem och chillade istället. henric ringde och försökte lätt desperat hinna med att säga hejdå innan de åkte till tyskland. (han är på landslaget i blåsmusik, har vart och tränat i kalmar i en vecka och ska till holland och tävla i vm nu) det var inte det lättaste att prata med nån som skrek i bussmikrofonen hela tiden, men jag fick ju säga hejdå iallafall. två veckor är ju egentligen ingenting, men fan vad jag längtar efter honom nu..

när jag kom hem i onsdags kväll satt mamma på altanen och åt god mat och pimplade rosévin med sin bästa kompis. de firade hennes födelsedag i förskott, så hon fick en massa fina presenter. och så hade de bestämt att de skulle till indien nästa år, så jag blev lite avis... men det är hon väl värd :)

jag och mamma hann prata lite om framtiden också, äntligen känns det som om hon är på min sida! det kommer nog ordna upp sig det där :) kom in på en skola i nässjö, ord bild & form, i ett år. men det börjar redan den 19 augusti så jag tror faktiskt jag skippar det. ska jobba lite i september, sen vill jag ut och resa :)

nehe, nu ska jag göra mig iordning, käka och dra till malin! :)
ha en bra helg allihopa!
kram
zara


let's have some fun, this beat is sick..

ja, för i torsdags var jag ute och sprang med partymusik i öronen och taggade järnet inför igårkväll! tyvärr blev kvällen en stor besvikelse. det var så mycket folk på torget att det knappt gick att röra sig (runt 4000). jag kom in på hotellet, men alla mina kompisar hamnade utanför. hotellet var proppfullt med orienterare, jag kände i princip inte igen någon och det var så mycket folk att man hade svårt att ta sig fram. utanför hotellet var det så mycket folk som ville in att man varken kom ut eller in. sju poliser spärrade av och ja, det var helt galet. tycker verkligen synd om malin och sonja som jobbade på hotellet! jag var i chocktillstånd och förstod inte att jag befann mig i eksjö. till slut gav jag upp tanken på att någon jag kände skulle komma in på hotellet så  jag gick ut till öltältet och dansbanan där barbados spelade och träffade lite kompisar. där skulle jag vart hela kvällen! så sjukt mycket roligare. 140 kronor kändes extremt bortkastade och dessutom tappade jag bort mitt alldeles nya och världens bästa läppglans! ingen toppenkväll helt enkelt. men det finns ju helt klart värre saker man skulle kunnat varit med om..

nu jobbar jag heeela helgen. 8-21 lördag och söndag. så sjukt segt! och jag bara längtar efter henric som är i kalmar och elias, världens sötaste systerson, som är ute i min halvsysters sommarstuga med mamma, pappa och hans två storasystrar. det är så himla härligt där ute! och jag längtar bara dit. men det är bara att tänka på pengarna som tickar in på kontot. har nog aldrig längtat efter en måndag så mycket! för då blir det ledigt och jag får lön! men jobbet har ändå gått förhållandevis bra idag. trots att jag somnade vid tre igår natt.

nu är klockan 23.35  så det är nog bäst att krypa ner om jag ska orka upp imorgon!
ha det bra allihop och njut av helgen och sommaren! :)

havet och vinden, en doft av kaprifol..

det blev visst inget med att åka till stranden idag..
hela himlen var täckt av moln och ida skulle jobba istället så becka och jag bangade..
blev lite ledsen först. men sen kom jag på att jag behövde lite tid för mig själv.
har stressat runt från det ena stället till det andra på senaste tiden
och inte hunnit sitta ner och bara tänka efter och ta det lungt för mig själv
dock har jag nästan bara gjort roliga saker
måndag, tisdag, onsdag förra veckan gick jag bredvid på mitt nya jobb.
det känns riktigt bra där faktiskt! efter det har jag tagit sommarlov på riktigt känner jag.
det fina vädret kom och jag har legat på stranden och utnyttjat vädret på bästa sätt!

men i morse vaknade jag upp med en känsla av obehag..

har en tendens att bli depp så fort solen går i moln och så drömmer jag alltid så konstiga drömmar, som jag bara kommer ihåg bitar ifrån. men det är som om de etsar sig fast i bakhuvudet och bidrar med en obehaglig känsla av att allting inte står riktigt rätt till, bara för att man har drömt att det är så. sen tycker jag inte om att vakna upp i ett tomt hus heller. mamma och pappa är i italien den här veckan så jag har huset för mig själv. bra mycket mysigare att vakna till en radio som står på och slammer i köket på morgonen..


jag tänker alltid för mycket när jag är ensam. därför är det ibland jobbigt att vara själv. men jag börjar lära mig trivas med mitt eget sällskap.. det är bara att tänka positivt! för livet är ju härligt!

i söndags, efter att ha legat och solat och badat i långanäs hela dagen med sandra och lite annat folk, så åkte jag hem och lagade tacogratäng och kladdkaka till mig och henric. han kom hem till mig helt utsvulten efter jobbet.. :) snäll som jag är så bjöd jag på middag och efterrrätt :) vi satt ute på altanen i värmen hela kvällen och hade det hur mysigt som helst! :) kvällen slutade med att jag spöade honom i geni! fast sen tog han revanch (; haha


igår startade jag dagen med kladdkaka, grädde och jordgubbar! mmmm! underbart :) förmodligen den godaste frukosten sen frukostbuffén i kroatien förra året! efter det åkte jag till vårdcentralen och fick delegering så att jag får ge medicin på jobbet. när jag kom hem ringde jag henric och vi kom på den briljanta idén att åka till gränna! :) igår var en av de få dagar vi är lediga samtidigt i sommar.. så vi lånade henrics mammas bil och åkte iväg. köpte polkagrisar i stan och åkte sen ner till stranden och badade i vättern. eller ja, i lagunen iallafall. hur mysigt som helst och världens finaste väder. det var så vackert alltihop. vi köpte världens största glassar, spelade strandtennis, lyssnade på radio, solade och lekte i vattnet som två småbarn! haha, runt sex-tiden begav vi oss hemåt igen.


jag har förresten inte skrivit på väldigt länge nu. men jag har haft fullt upp. senare kommer en uppdatering om vad jag har haft för mig!


imorse åt jag upp min påbörjade tutti frutti-polkagris. såå god! smakar som polkagrisarna bara kan göra i gränna. hade glömt bort hur gott det var. men iallafall, så var det det sista onyttiga jag åt på två veckor, enligt en deal med henric. sedan tog jag som sagt det bara lite lungt innan jag åkte till jobbet. jobbade mellan 15.00 och 21.00. gick väldigt bra faktiskt, full fart hela tiden. eller, lagom fart. det var födelsedagskalas med jordgubbstårta, långpromenad, kvällsmat och allsång på skansen :) för er som inte vet så jobbar jag på ett gruppboende för äldre personer med förståndshandikapp i sommar.  

innan jag åkte till jobbet ringde förresten simon. alltid lika trevligt! längesen jag pratade med honom. han ville prata lite om australien :) vi ska kolla upp det lite mer, så jag kanske kommer iväg ändå! :) sen pratade vi lite annat skit förstås. får ta och hitta på nåt med honom senare i sommar :)

jag har också kommit på att jag måste börja träna igen! jag har lagt av helt och känner mig så jäkla trött och seg! det är som om kroppen skriker efter att få röra på sig! så imorgon ska jag dra på mig mina nya träningskläder och gå ut och springa en sväng!

nehe, nu ska jag sova.
ha det så bra allihop :)
puss&kram!
                          /z