underbara måndag

idag har varit en såndär härlig måndag, ni vet, fantastisk start på veckan. eller kanske inte. fan så segt livet är på måndagar. finns ingenting som kan gå rätt? därför bestämde sig jag och cornelia för att skita i att försöka göra något vettigt av dagen och åkte och köpte oss varsin big mac efter jobbet, varpå jag åkte hem och bäddade ner mig i soffan framför tvn med datorn där jag fortfarande ligger. så underbart.

i do assure you that i do adore you

det här mina vänner, är världens jävla bästa människor and the love of my life <3

veckans


promenad genom stan

idag har jag glidigt runt i stickad polo, leopardjacka och solbrillor. helt underbart väder!
känns som att våren väldigt försiktigt smyger sig på. idag är en såndär skön dag.
sova ut, upp och käka frukost i lugn och ro, ut och gå, en chailatte på tealounge
och så en sväng till gymmet. det är så mysigt att vara ute och gå här på söndagar.
nästan alla är lediga så det är så himla mycket folk ute.
par med barnvagnar, tanter, hundägare, ungar som åker pulka.
jag ser så mycket fram emot tills våren börjar på riktigt! då ska vi ha picknick
i parkerna och dricka vin i hamnen.
love
idag har jag glidigt runt i stickad polo, leopardjacka och solbrillor. helt underbart väder! känns som att våren väldigt försiktigt smyger sig på. idag är en såndär skön dag. sova ut, upp och käka frukost i lugn och ro, ut och gå, en chailatte på tealounge och så en sväng till gymmet. det är så mysigt att vara ute och gå här på söndagar. nästan alla är lediga så det är så himla mycket folk ute. par med barnvagnar, tanter, hundägare, ungar som åker pulka.
jag ser så mycket fram emot tills våren börjar på riktigt! då ska vi ha picknick i parkerna och dricka vin i hamnen.

sista dagen på veckan

önskar er en trevlig söndag med den här låten: Oskar Linnros – Ulla och Åke

bilderna hittade hos hibbs & forni.

feeling!

sitter och lyssnar på min sommar/student/taggning '10-spellista som jag gjorde i juni förra året. får sån sjuk sommarkänsla och flashbacks både från mitt eget studentflak och studenttiden förra året. så taggad! saknar sista tiden på söris och avslutningsfesten vi hade där, sommarvärmen och alla fina människor. så galet kul och så mycket knas vi sysslade med. jag vill ha sommar nu! tänk att ligga på en gräsmatta i slitna jeansshorts och en randig t-shirt mitt i natten utan att frysa och titta upp på himlen som inte blivit riktigt mörk trots tiden på dygnet, höra ljudet av en konsert en bit bort och ha en snygg kille liggandes bredvid sig. åh, jag vill på festival!


lördagsmys

kände att soffan var the place to be ikväll. man är ju inte tonåring längre så att säga. räcker med en utekväll per helg. vätskenivån är på normal nivå igen efter tre glas vatten, ett glas juice, ett glas oboy och en cola zero. sonja och becka har börjat spela coldplay istället för kobojsarna vilket uppskattas. ganska mysigt att sitta i soffan och titta på när mina snygga vänner gör sig iordning. becka har köpt så snygga tröjor bikbok. lite avundsjuk.
hepp, nu faidar jag ut.
puss på er

bekymmersfria lördag

helgen har börjat väldigt trevligt med mycket manligt sällskap! igår var det som sagt middag med jobbet. åt på en italiensk restaurang, riktigt god mat. gick vidare till några andra kollegor, drack vin och snackade skit. avslutade kvällen med en tur på byn. blev nichol & son, älskar stället. djn in my heart! idag har vi haft en 'dagen-efterdag' på killars vis. slappat i soffan framför beck, blivit informerad om vilka slags ärenden som skulle utföras på toaletten och fick onda ögat när jag frågade efter bestick till den grillade kycklingen och pizzan.. haha
nu har jag och becka precis varit en sväng nere vid nationalteatre och åkt skridskor. blev okristligt yr efter en piruett, men gjorde en tant glad iallafall 'så moro att se, dere jenter er så flinke!' överväger om jag ska fortsätta kvällen på inflyttningsfest eller i soffan framför tvn.
ha det fint allesammans
puss

snart slut på veckan!

om det var segt att gå till gymmet idag? svar ja. becka hade myst ner sig i soffan och sonja och marcus satt i köket och drack rosé.. väl på gymmet vart jag glad iallafall. på med hörlurarna och igång med favoritmusiken, redo för en stund med mig själv och maskinerna. gick riktigt bra. nu däckar jag i i soffan med kycklingwook, framför konståkningen.

träningsglad tönt

paradise hotel och fläskfilé. älskar onsdagar!

hamnade zara i det vinnande laget idag på jobbet? jadå! självklart gjorde jag det. så på fredag blir det finmiddag med 10 killar. det ni! idag har jag varit på gymmet och cyklat en mil. var tvungen att övertala mig själv men det var det värt! för nu blir det paradise hotel och fäskfilé med avocadosallad och pestosås.

dagen

åh vad hela världen känns hundra gånger bättre efter man lyckats släpa sig till gymmet, gå 50 minuter och springa 25! dagens tabbe som säkert får nån att skratta (läs lisa): dunkade huvudet i duschväggen när jag skulle böja mig ner och raka benen. aj. imorgon är det tävling på jobbet så nu ska jag sova! peppp.
natti fina

i zaras hörlurar

Rebecca & Fiona – Bullets går på högsta volym i lurarna idag för att få ut allt annat ur skallen

monkifeber


svensk humor!

http://www.youtube.com/watch?v=ED9HKn8gFBU
hahaha, ni MÅSTE titta! skrattar så jag gråter åt detta! hipp hipp <3

stilletos and broken bottles

Robyn – Dancing On My Own blev årets låt på p3 guld igår. håller med om att det är en fantastisk låt. kommer ihåg första gången jag hörde den. hon körde världspremiär på sommarkrysset. krävdes bara en eller två lyssningar för att jag skulle börja älska den. texten är så bra. och så många gånger man fick höra den i somras. överallt, hela tiden. nästan lite sönderspelad, så den mist sin glans. lite tråkigt. här har ni iallafall en länk till magnus weideskogs fina tolkning: http://www.youtube.com/watch?v=RMyNc4zdOLI nån som har några speciella minnen till låten?

hem till oslo

vad är det för fega läsare jag har? varför har ingen uttalat sig angående byxdressen? borde väl formodligen ta det som att den är ful, men det skiter jag i. för jag har kommit fram till att jag gillar den. sitter på bussen hem till oslo nu. har redan tagit mig igenom två dramatiska dilemman. blev 1. övertygad om att jag tappat bort min mobil och fick hjärtklappning 2. övertygad om att jag glömt mina hörlurar i eksjö och fick ännu en hjärtklappning. hittade förstås allt i väskan. tur det. mina käraste ägodelar. så glad att jag bokade bus4you hem. fåtöljerna är galet sköna! har som ni förstår lämnat eksjö bakom mig för den här gången. är lagom utvilad, frisk från förkylningen, har fått energi av att träffa nära och kära och är peppad för oslolivet igen!
funderar på varför i hela fridens namn jag köpte så lite lösgodis bara..
slänger upp en spellista från mig till er, bara sådär, kaboom: galen mix av fet musik, beginning of 2011
pusss!

byxdress


den här supertighta saken var ett av plaggen som fick följa med hem från monki. kan inte bestämma mig för om den är het eller förskräcklig? sesåja, ut med språket!! vad tycker ni?

nördzara/p3guld

har som sagt tittat på p3 guld ikväll.  ni fattar inte hur lyrisk jag
är angående det här. årets mest inspirerande tvprogram o m ni frågar mig.
har suttit och gottat mig ocg grävt ner mig i all grym musik, alla fantastiska personligheter och snygga kläder.
jag är en sån sjuk nörd på det här området. men är det nåt jag känner passion för så är det
populärkultur i allmänhet och svensk musik, konserter, festivaler och spellistor i synnerhet.
galet hur mycket bra svensk musik det finns!
robyns finalnummer var verkligen helt awesome. vilken stjärna säger jag.
tre grymma låtar, we dance to the beat, don't fucking tell me what to do och call your girlfriend,
i en fantastisk mix som förmodligen fick asta 83 att resa sig ur fåtöljen och dansa.
och åh vad jag önskar att det var jag som dansade runt på scenen i den där heta outfiten.
kunna tänka att det här har jag skapat. så ballt.
ska jag nämna några andra så är det faktiskt sjukt hur fet dansmusik swedish house maffia gör, och så har vi håkan
förstås, min favorit artist alla kategorier som är fantastisk duktig på att förmedla känslor, grymma texter
och melodier så det är inte klokt. kent som inte är sämre dom.
oskar linnros. som jag höll på att tuppa av under hans framträdande! galet. helt galet snygg han är.
perfekt man säger jag. han körde 25 som ju är en grym låt, fantastisk röst, bra melodier och texter. jag gillar!
några mer som var bra var those dancing days. och så älskar jag ju förstås howlin pelle.
som fick vara med på ett hörn och dela ut pris. bättre entertainer får man leta länge efter!
längtar till nästa hiveskonsert. och robynkonsert. och håkankonsert.
som sagt, poulärkultur i allmänhet och svensk musik i synnerhet, i mitt hjärta.
har som sagt tittat på p3 guld ikväll! ni fattar inte hur lyrisk jag är angående detta. årets mest inspirerade kväll om ni frågar mig. har suttit och gottat mig och grävt ner mig i all grym musik, alla fantastiska personligheter och snygga kläder. jag är en sån sjuk nörd på det här området. men är det nåt jag känner passion för så är det populärkultur i allmänhet och svensk musik, konserter, festivaler och spellistor i synnerhet. när jag tänker efter är det ju egentligen givet att det är det här jag ska jobba med. vore som klippt och skuren för jobb som dj, musikredaktör, konsertarrangör eller liknande.
det är faktiskt galet hur mycket bra svensk musik det finns! robyns finalnummer var verkligen helt awesome. vilken stjärna! hon körde tre grymma låtar, we dance to the beat, don't fucking tell me what to do och call your girlfriend, i en fantastisk mix som förmodligen fick asta 83 att resa sig ur fåtöljen och dansa. och åh vad jag önskar att det var jag som dansade runt på scenen i den där heta outfiten! kunna tänka att 'det här har jag skapat'. så ballt! ska jag nämna några andra bra artister så är det faktiskt sjukt hur fet dansmusik swedish house maffia gör! och så har vi håkan förstås, min favoritartist alla kategorier, som är så duktig på att förmedla känslor med sina melodier och texter att det är inte riktigt klokt. kent är inte sämre.
och så oskar linnros. som jag höll på att tuppa av under hans framträdande! galet. galet snygg är han! perfekta mannen. han körde 25 som ju är en grym låt och sjöng helt sjukt bra. fler som levererade var those dancing days och så älskar jag ju förstås howlin pelle. som fick vara med på ett hörn och dela ut pris. bättre entertainer får man leta länge efter! längtar till nästa hiveskonsert jag ska på. och robynkonsert. och håkankonsert.
som sagt, poulärkultur i allmänhet och svensk musik i synnerhet, i mitt hjärta.

livsnjutarzara

det här har varit den ultimata livsnjutardagen! bara tagit del av livets goda.
ätit, umgåtts med fina människor, ätit, shoppat och ätit.
började som sagt med en väldigt babblig catch up med malle på lilla caféet. underbart att se den solstrålen igen!
sen åkte jag med m&p till jönköping, åt en fantastisk lunch, shoppade upp halva monki och mötte sedan upp
min halvsyster och hennes familj för en fika. ikväll har jag verkligen njutit av pappas toast med svampstuvning och rosévin
framför handbollen, stjärnorna på slottet, hipp hipp och p3 guld. svensk tv håller hög kvalitet alltså. återkommer med lite nördande angående p3guld.
det här har varit den ultimata livsnjutardagen! bara tagit del av livets goda. ätit, umgåtts med fina människor, ätit, shoppat och ätit. började som sagt dagen med en väldigt babblig catch up med malle på lilla caféet. underbart att se den solstrålen igen! sen åkte jag med m&p till jönköping, åt en fantastisk lunch, shoppade upp halva monki och mötte sedan upp min halvsyster och hennes familj för en fika. ikväll har jag njutit av pappas toast med svampstuvning och rosévin framför handbollen, stjärnorna på slottet, hipp hipp och p3 guld. svensk tv håller hög kvalitet alltså. återkommer med lite nördande angående p3 guld.

nu är det fredagsmys

fan alltså, jag känner mig konstant stressad utan anledning? inte ok.
blev regelrätt fredagsmys hemma i soffan som på den gamla goda tiden ikväll. hamburgare, glass och tänd brasa. sympati-tittade på let's dance med mamma och pappa, måste erkänna att det faktiskt var liite kul. kanske skulle ta och lägga mig tidigt. imorgon när jag vaknar står fika och catch up med malle på schemat!!! :)
(bloggdesignen är för övrigt crap. ska fixa så fort det blir vår och man kan ta en ny snygg bild.)

en ledig fredag.

kom hem med ett par röda adidas som passar min löparstil perfekt, vågade inte säga till säljaren att de passar mina rosa träningskläder mindre bra..
för övrigt har jag unnat mig en riktig svensk semla, yummi!
kom att tänka på en sak när jag satt hos frisören. finns det nån gång man känner sig så ful som hos frisören? det är lika hemskt varje gång. försöker alltid sminka mig snyggt och ta på mig snygga kläder innan jag ska dit för att känna mig fin. ändå är det samma sak varje gång man sitter framför den där sabla spegeln, i det konstiga ljuset med håret uppsatt hipp som happ med spännen och grejer. är det bara jag eller?
såg att vi hade ben'n'jerrys i frysen.. inte länge till!

sverige levererar: ball brud

fan så cool tove är! gillade henne inget vidare under idol, men efter den här skivan tar jag tillbaka allt på två röda. så bra! snygg är hon också.
Tove Styrke – Stalker In Your Speaker
Tove Styrke – Million Pieces - Familjen Remix
Tove Styrke – High And Low
Tove Styrke – White Light Moment
Tove Styrke – Chaos

trästaden.

nu befinner jag mig alltså på svensk mark igen. det är så mysigt här hemma. lugnt och skönt. klarblå himmel och sol idag. njuter av små saker som att få lyssna på p3 hela dagen, äta färskt bröd med stureost och tulpanerna mamma satt i en vas på mitt rum. ser helgen som en minisemester. började redan igår när jag satte mig i bussen, såg solen går ner över oslo och satte igång gossip girl på datorn. idag har jag varit hos frisören. ljus i skallen igen! u-underbart. aldrig mer den utväxten säger jag.
over & out

glad brud.

just nu är jag väldigt glad över att bo ihop med fröken persson! hon spelar fet musik! (vi kommer bli de bästa jävla dj-brudarna världen någonsin skådat), bakar kladdkaka och är typ världens roligaste när hon immiterar den störda pappan från 'hata göteborg': 'eftersom ingen har varit ute med lille basse, så har lille basse pissat på mattan!' hahaha. och annars är jag jävligt glad över att jag har världens bästa vänner. har fått världens gulligaste meddelanden från mina duktiga plugghestar lina & sandra och så ska jag träffa malin på lördag! yeee. ser sjukt mycket fram emot februari när jag och sonja ska till skåne och längre fram i vår när vi ska hälsa på lina i stockholm! kommer bli fetaste våren någonsin. övertaggad brud? svar ja.

onsdag.

dagens: det var ljust när jag gick hem från jobbet!!! det är DEILIGT! nu är jag frisk och sådär sjukt träningssugen igen! imorgon åker jag hem till kära sverige och idag är det lillördag. onsdagar slår aldrig fel! bra dag.
verkar som att vi får besök i lägenheten idag igen. kul! det är mia som kommer och hälsar på. så ikväll blir det gamla gänget, som back in the days när vi gick hem till mia efter skolan, käkade rostade mackor, snackade i flera timmar, tittade på film och lekte med hennes ökenråttor. mycket flashbacks från barndomen idag.. kom att tänka på hur glad jag blev över en hårborste jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde 6 år och vilken lycka det var att stänga in sig på rummet och läsa tvillingarna.
haha, nu ska jag och sonja städa upp lite här och baka nåt gott. ha en fin dag!

liten ursäkt och så

insåg hur fruktansvärt ointressant mitt senaste inlägg var och raderade det. vem fan vet inte hur tråkigt det är att vara sjuk?
men alltså ja, ni vet känslan. så ynklig. jag är en människa som i vanliga fall alltid tycker att tiden går fort. men idag.. skulle kunnat svära på att klockan var nio, så var dem fem..
har iallafall fördrivit tiden med att drömma om mjukglassmaskiner tillsammans med sonja och glatt trycka i mig min egna lilla kuckelimuckmedicin, alltså oboypulver. kändes jättelyckat ända tills jag fick sjukt ont i magen.. känns som att min kropp försöker sig mig något? JAJA.
ursäktar gnället och återkommer när jag har nåt vettigt att säga!

skit.

solen skiner, det är 7 plusgrader ute och mitt huvud håller på att sprängas. fantastisk kombination. kroppen vill inte samarbeta alls idag. ont överallt. lyssnar på jack johnsson, coldplay och winnerbäck och allt känns bara så sorgligt. tänker på första vårdagen för fyra och tre år sedan och önskar att jag var 16-17 igen. önskar jag hade en arm att somna på, en människa som tycker att jag är vacker hur mycket jag än snorar.
.
januari 2007. haha, så sjukt liten.

dagens

Daniel Adams-Ray – Svart
Armand Mirpour – I hennes små skor [Home Recording]
Ron Pope – A Drop In The Ocean

finbesök!

jaha, då har sjuklingzara parkerat sig i soffan med en cola zero. sonja och ida dunkar 'ölandslåten' i köket, men det är faktiskt ganska mysigt här ändå. ljusen är tända och lägenheten är nystädad och luktar pannkakor. nikki och hennes martin kom som sagt på besök från växjö idag. de var i oslo för att hälsa på martins lillasyster. det blev en visning av lägenheten och en lång fikastund på tealounge. sjukt mysigt! tealounges spenat/fetaostbullar är för övrigt sjukt goda. förutom att jag gått och blivit förkyld så är jag väldigt nöjd med den här helgen! galet skönt att slippa springa runt i strumpbyxor, klänning och klackar i snöovädret hela nätterna. myshelg for the win!

update.
står och skrattar åt min störda vän jonas.
tur det finns människor som är lika normala som jag..

kos!

ja men ser man på. lördagseftermiddagen/kvällen utvecklade sig till mysigast på länge! becks, jag och sonja tog trikken in till stan. satte oss på ett supermysigt fik vid nationaltheatre, jag drack en grym chailatte. sen fortsatte vi ut i snön, köpte gottis och åkte till slut till majorstuen för att dregla lite över johnny depp i 'the tourist' som jag faktiskt tyckte var riktigt bra! biosalongen var häftig också, så den rekommenderar jag! idag kommer nikki på besök! ska bli så kul!
på återseende

the weekend is back

ingen pigg lördagmorgon här inte. eller morgon? vad snackar jag om. klockan är tre och jag gick upp för max en timme sedan. slutligen har mina konstant förkylda sambos lyckats smitta ner mig med sina basilusker. näsan rinner i ett.
fredag igår. ny kandidat till veckans bästa dag tänkte jag. kul på jobbet, bonus, god stämning och massa skratt. jag hade massa energi, gled hem, åt en pizza medan sonja fixade min frilla. sedan bar det av hem till cornelia och lovisorna för lite öldrickande med teamet. tog med mig sonja. trevlig dag i det stora hela. dock en del mindre positiva incidenter som drog ner stämningen. så kvällen (natten/morgonen) slutade med att sonja och jag låg och snackade skit med andreas och hans vänner i telefon för att få upp humöret lite. och efter det snackade vi livet och satte våra problem i ett större perspektiv, kändes faktiskt lite bättre.
nä, nu är det fan dags att ta sig i kragen och göra nåt av den här snoriga lördagen.
over & out

det här får mig att må bra

Oskar Linnros – Annie Hall
Cyndi Lauper – True Colors
Eminem – Love The Way You Lie
HOFFMAESTRO – I'm Not Leaving Now
Akon – Angel

halva veckan avklarad

tackar becka och mig själv för en grym onsdagsmiddag. grannen har spelat 'raise your glass' på högsta volym och jag är glad. gött livet kan va en onsdagseftermiddag. nu; fångarna på fortet och barndomsminnen i soffan med my girlies.
sleep tight!

en tjugoåring, en tisdagkväll

åh vad jag förtjänade att sjunka ner i soffan med ett halvt glas varmt äppelvin ikväll.
bara en anton berg chokladbit som fattas
har längtat efter det här hela dagen, gick skit på jobbet.
trots det har jag varit ganska effektiv, hunnit med ännu ett gympass och laga mat till lunchen imorgon.
ligger och läser lite i egoboost. tack gud för att den finns sånna böcker ibland.
sjukt grym brud ändå, den där bella. var väl typ det jag hade på hjärtat ikväll.
godnatt sweets, take care,
åh vad jag förtjänade att sjunka ner i soffan med ett halvt glas varmt äppelvin ikväll! bara en anton berg-chokladbit som fattas. har längtat efter det här hela dagen. varit ganska effektiv ändå, förutom jobbet har jag hunnit med ännu ett gympass och att laga mat till lunchen imorgon. ligger och läser lite i egoboost. tack gud för att det finns sånna böcker ibland. sjukt grym brud ändå, den där bella. var väl typ det jag hade på hjärtat ikväll.
godnatt sweets, take care
lägger upp en myslista också:
nattmusik som är bra för hjärtat

dagens låt

Melissa Horn – Tyck synd om mig nu
det är söndagkväll på söder
och alla vet vart du är
du skulle sälja din själ
för att få stanna där

kärlek.

äntligen har jag fått se dear john. väldigt fin film. om hur vacker kärlek kan vara och om hur ont kärlek kan göra. helt sjukt vilken stor känsla det är ändå. är ju en sucker för sånadär filmer, längesen jag fick min dos riktig kärleksfilm. så nu är jag nöjd. befriande att låta tårarna rinna och veta att det finns fler som känt det man själv har känt. ibland önskar jag att kärlek alltid var som i de vackra scenerna. som tur är, så vet jag att det faktiskt kan vara så.
min kväll avslutades med samtal med två herrar som båda gjorde mig väldigt glad. se där ja, kanske inte var så tokigt med måndag ändå. puss på alla små fina saker livet.
godnatt!

måndag!

jaha, då var man tillbaka i matchen igen. what a day! halkade och gjorde världens vurpor TVÅ gånger imorse. sen gick det åt helvete på jobbet. dagens välbehövliga dos humor (lisa, du som ville höra nåt roligt) fick  jag när jag tryckte in mig i hissen tillsammans med några killar från jobbet och en medelålders dam, en av killarna tar upp sin iphone, sätter på sig hörlurarna och sätter igång 'i just had sex' som högt och tydligt spelas i hela hissen. ni skulle sett damens min! HAHA, visste inte vart jag skulle ta vägen.
nu ligger jag nerbäddad i soffan med gosefilten, nyduschad och luktar kokos. helt slut i kroppen efter ännu ett gympass. det går ju riktigt bra det här. ska nog slå på en film innan jag går och lägger mig.
puss!

sambolivet

det här med att bo ihop med tre tjejkompisar, det går mycket bättre än förväntat. igårkväll när jag kröp ner i sängen, hörde becka försöka spela nån kentlåt på gitarren och visste att sonja satt bredvid med datorn och musik på högsta volym i lurarna, så kände jag mig trygg. merci for being you <3

i love this city

bilderna snodda från snyggingen längst ner till höger

söndagsproblem

njldnvadköm, jävla sj! inte nog med att de inte kan köra tåg, nu kan man inte ens BOKA tåg, grr. har suttit hur länge som helst med att försöka boka min resa hem. åker hem sista helgen i januari. ska bli himla mysigt. för övrigt börjar jag snart prata med mig själv tror jag. sonja sover i soffan, becka är spårlöst försvunnen och ida drog till sverige. ahja, har tagit det jäkligt lugnt i helgen och sparat en massa energi inför veckan allefall. alltid nåt! pussinuss

veckans bästa dag

åh, älska lördagar i allmänhet och den här lördagen i synnerhet. så skönt med sovmorgon, vakna utvilad halv elva och äta ordentlig frukost i pyjamas med mina bästa. slappa framför tvn och så lite 'elvakaffe' (mer ettkaffe), med cola och biskvi för min del, på det. mår bra idag helt enkelt. får se vad resten  av helgen har att bjuda på! lite sugen på att gå och köpa en pulka.
smell ya later

made in småland

ärligt talat så har the ark gjort några av världens bästa låtar
The Ark – It Takes A Fool To Remain Sane
The Ark – Calleth You, Cometh I
The Ark – Tell Me This Night Is Over
The Ark – Disease

john blund

nyss var jag så trött att jag trodde ögonlocken skulle falla ihop av sig själva. så jag drog ut bäddsoffan, borstade tänderna och kröp ner. nehe, då vill kroppen inte sova. liksom bara kryper i den, know the feeling? kanske är för att jag inte är van vid att sova själv. hm, vill att nån ska ringa mig. ger telefonen onda ögat just nu. ahmeh, kom igen rå. ring. inte det nej. ahja, har oskar linnros, melissa horn och magnus weideskog som sällskap i lurarna iallafall (är inte annie hall en helt helt fantastisk låt?) och dessutom min nya bok 'no och jag' som jag fick i julklapp av linda. himla fint skriven är den.
nä, godnatt på er

friday i'm in love

ligger helt utslagen i soffan. märks att det är fredag. har tänt ljus och ligger och myser med min underbart gosiga filt. blev ett pass på gymmet och sen pizza, cola och filip och fredriks årsresumé på kanal5play ikväll. passade mig alldeles utmärkt efter en hel jobbvecka och lite för lite sömn. hepp, nu ska jag nana. hoppas allt är bra med er.
pusss.

trettondagsafton/trettondagen

ja, eller i sverige iallafall. inga extra lediga dagar i grannlandet inte.
så för mig vart det ingen utgång i onsdags. istället befann jag mig som sagt på gymmet. riktigt härligt! som jag längtat efter att komma igång. underbart att få vara inomhus och träna. satt på cykeln och asgarvade åt americas funniest homevideos, måste sett rätt sjukt ut. därefter körde vi lite styrka och zumba. sjukt soft att få hoppa runt och tönta sig hur mycket man vill till hög musik och samtidigt komma i form. my cup of tea!
freddes sista dag på jobbet innan han ska in i militären i onsdags också, lite sorgligt tyckte vi nog alla. vad är rikstv dag utan pajasfreddis liksom?
för övrigt har det varit rätt knäppa dagar på jobbet. till exempel ser jag plötsligt att lovisa sitter och skrattar så att tårarana rinner ner för kinderna. det visar sig att hon sitter och skrattar åt hennes kompis katts smeknamn. vafan liksom!? hahaha. och så börjar trulls, johan, tommy och fredde plötsligt sjunga högt i kör. började nästan tro att jag jobbar ihop med ett pojkband. haha nej, vi är inte normala nånstans. men kul har vi. nu ska jag sova!
natti! <3

träningen är igång

iiih, nu jäklar blir det träning för hela slanten! är så sjukt taggad. om tjugo minuter drar jag till gymmet med ruth, cyklar, kör lite mage och rygg och därefter zumba! yiihaa


soundtrack of my life

tänkte bjuda på lite spellistor som utlovat.
första jag slänger upp är min just nu-lista som jag uppdaterar ungefär varannan vecka.
nummer två är min the party don't start until i walk in-lista. låter namnet på den tala för sig själv.
enjoy!

2011

nytt år, nya möjligheter heter det. och jag känner faktiskt så.
förra nyår bestämde jag mig för att göra 2010 till ett awesome år, och det blev det verkligen. det var första gången jag kände att jag hade precis all makt över mitt eget liv, ingen skola som hindrade mig från att göra precis det jag ville, inget beroende av nån annan människa (mamma/pappa) för att klara mig. jag bestämde mig helt enkelt för att göra det till mitt år. börja min väg mot mina mål och drömmar. jag har kommit en liten bit på vägen. jag har lärt mig sjukt mycket 2010. jag har tagit steget hemifrån, jag har lärt mig hur vuxenlivet är som singel, jag har blivit så mycket mer självständig. som jag sagt tidigare så känner jag mig så himla fri just nu.
2011 ska också bli mitt år, verkligen mitt.
2011 ska bli året jag satsar allt och lite till på mig själv.
2011 ska bli året jag vågar. året jag hoppar. året jag vinner.
2011 ska bli året jag njuter av livet till fyllo.
2011 ska bli året jag vandrar en längre bit på min väg mot mina mål och drömmar.
2011 ska bli året jag lär mig att dja.
2011 ska bli året jag ger mig ut i världen.
ja, vi tar det därifrån.
dessutom börjar jag 2011 med träning och vit månad. ska bli otroligt skönt för både kropp och sinne. är ni med mig?

nyårsenergi/home is where your heart is

älskar att nytt år innebär massor av ny inspiration och energi!
lägger upp en grym låt och låttext med ett av mina favoritband, sounds, som jag tycker passar idag. återkommer med vad jag lyssnar på mer just nu och mina tankar inför 2011 senare!

there was a place in my hometown where i use to wander
above the trees i saw a big black cloud of thunder
summer rain in my face like snowflakes falling from space
it was so beautiful, and then i passed the mountains
i went coast to coast, and from star to star
that's how you learn, just who you are

home is where your heart is
find where you belong, start to take control, show a little soul
then you feel who you are

The Sounds – Home Is Where Your Heart Is

årets första dagar

i lördags var jag en riktig soffpotatis. men vem är egentligen inte det första januari? dagen slutade iallafall bra med mys i soffan och fångarna på fortet. söndags var duktiga dagen. städade, tvättade, gick promenad, städade garderoben, bakade chokladtårta och belönade mig själv med att titta på gossip girl. nu har jobbet dragit igång som vanligt igen, rätt härligt att alla är tillbaka så det blir lite fart på stället. nä, nu ska jag ta tag i att skriva ner mina mål inför 2011. vad ska ni satsa på?

mitt år; september oktober november december

jag packade flyttsläpet och begav mig till oslo med tjejerna, jag dansade i vardagsrummet, jag sökte jobb nonstop i två veckor, jag satt på berget vid vår lägenhet, blickade ut över oslo och tänkte på livet, jag fyllde 20, jag spydde på en buss, jag hade kalas med alla 12 syskonbarn på pappas sida, jag vandrade oslos gator och njöt av värmen som höll sig kvar, jag komponerade minst 10 olika tonfiskröror, jag var ute och sprang två gånger i veckan, jag lärde mig tusen nya saker, jag tog ansvar för mig själv, jag handlade på systemet för första gången, jag sålde fiberoptik, jag blev kallad 'lilla gomman', jag hälsade på min lilla student sandra i götet, jag åkte allt på liseberg, jag åt ben'n'jerrys, jag spontangick på bio och såg 'i rymden finns innga känslor' som var fantastisk, jag festade med sjukgymnaststudenter, jag dansade på trädgårn, jag sprang runt i långkalsonger, mössa och telenorjacka från hus till hus varje kväll, jag gick långa promenader och njöt av hur vackert höstoslo var, jag var på halloweenmaskerad, jag åkte till kristiansand och bodde på hotell en vecka med jobbet, jag åt pannkakor med nutella, jag lyssnade på '2 steg från paradise' 24/7, jag hade världens bästa jobbintervju, jag njöt av att ha nästan hela tjejgänget på besök, jag kramade håkan hellström, jag sjöng 'jag är inte sjuk, jag är partysvensk' i micken och hade jävligt kul med sandra på håkans konsert på rockefeller, jag levde upp till partysvenskryktet, jag dansade på tvbänken, jag sjöng 'snart är det jaaag som är kuung!', jag fixade in oss på en klubb med 23årsgräns, jag började på mitt nuvarande jobb, jag sjöng med tjejerna i köket, jag var på julfest med jobbet, jag hittade på massa annat partyfuffes med mina kollegor, jag var ute och dansade varje helg i december, jag hängde i ett dj-bås, jag hade julmys med tjejerna, jag frös, jag blev bjuden på öl en onsdag, jag åkte till eksjö och hade världens mysigaste jul, jag träffade alla mina konståkningstjejer igen och jag firade in det nya året med pompa och ståt, fantastisk middag, skumpa, dans och mina sambos här i oslo!


.

du skulle döda mig om du visste
vad jag gör med dig i min fantasi
jag skulle döda dig om jag visste
varenda tanke var slöseri
så vi är väl kvitt
vi börjar om
jag vill ha din kärlek
(Kristian Anttila – Din Kärlek)

nyttårsaften i bilder


mitt år; maj juni juli augusti

jag utmanade mig själv genom att börja skriva på ett längre projekt, jag njöt maximalt av livet en försommarhelg i stockholm, jag gick på ett fantastiskt roligt studiebesök på aftonbladet, jag blev serverad nybakta scones av en riktig hunk, jag skrattade tills jag grät, jag lyssnade på danska julsånger med sonja och sandra, jag blev runtskjutsad i en röd cab, jag jobbade natt, jag grät över att lämna allt som hade med söris att göra bakom mig, jag var lika lycklig som studenterna på deras kväll, jag hoppade runt och sjöng untz untz jägermeister, jag delade en flaska vin med malin framför brasan och pratade livet medan regnet öste ner, jag tittade på solnedgången vid havet, jag var på 20årsfest, jag hade världens bästa midsommar, jag satt på en buss och sjöng 'alla flickor utom jag' alldeles för högt med malle, jag satte mig på en buss till borlänge själv, jag spelade ölspelet med 10 killar mitt på dagen, jag njöt av melissa horn live två gånger, jag hoppade runt till hoffmaestro i 30 graders värme tillsammans med 15.000 andra, jag såg robyn, vampire weekend, mika, hives, mando diao, kent, billy talent, johnossi, hästpojken och framför allt såg jag jay-z, jag sjöng 'forever young' tillsammans med 40.000 andra en varm julinatt, jag var vaken tills solen gick upp, jag träffade en vän jag inte sett på flera år och det kändes som igår, jag lät solen värma mig, jag duschade bara en gång på en hel vecka, jag satt på en grusplan och njöt av magnus weideskogs ljuva stämma, jag dansade världens fulaste dans med världens bästa vänner till 'we no speak americano', jag badade ute efter klockan 23, jag gick runt i bara klänning en hel natt, jag åkte på roadtrip och älskade skåne, jag åt pizza och pastabuffé med mina kära vänner och njöt av sommaren och livet, jag älskade eksjö, jag drack rosé, jag hade världens bästa dag med sol, bad och god mat vid havet i västervik med malle, jag rörde vid stanley cup-bucklan och jag snackade med timo räisänen.

mitt år; januari februari mars april

jag gick på mysiga dejter, jag slängde mig ut i backarna på brädan, jag fick ett till syskonbarn, jag skrålade 'all the crazy shit i did tonight, those will be the best memouries', jag jobbade hårt med layout och texter till antologin, jag var på alla fester eksjö hade att erbjuda, jag klippte lugg, jag spenderade massa tid med kära malin och lisa, jag lyssnade på magnus weideskog på repeat, jag åt marabou passion, jag hittade på massa bus med sonja och sandra, jag lärde känna nya människor, jag lyssnade på ledig minst hundra gånger, jag spelade biljard mot en snygg kille och vann, jag gjorde en uppskattad partyskiva, jag förbannade snön, jag satte mig på ett plan till barcelona, jag spenderade timmar inne på zara, jag hade ont i hjärtat och jag hånglade till coldplay.


2010

gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? ja! har ju för tusan flyttat till oslo, skaffat mig mitt första heltidsjobb och handlat på systemet för första gången. big girl.
höll du dina nyårslöften? mitt kommande år var väldigt ovisst förra nyår, så jag tror jag skippade nyårslöften och bara lovade mig själv att 2010 skulle bli awesome, och det blev det!
blev någon av dina vänner föräldrar i år? fick två till syskonbarn!
vilka länder besökte du? sverige, norge, spanien.
är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011? ja, jag hade tänkt börja dja. sen står ju en alldeles egen lägenhet på önskelistan också, men det får nog vänta ett tag.
har du kysst någon du inte skulle vilja träffa igen? nja, det tror jag inte.
vem har fått lyssna på dina bekymmer? malin tegnhammar, henric.. sen tror jag de flesta av mina närmsta tjejkompisar har fått lyssna på både stora och små bekymmer.
vem har sett dig gråta? herregud, vi snackar ett helt år. jag gråter ju för allt. henric har sett mig gråta, malin och lisa har sett mig gråta sista dagen på söris, malle har sett mig gråta för att jag blev så chockad när en vakt tog tag i mig, tror tjejerna har sett mig gråta när vi sett nån lipig film och säkert mamma också.
har någon saknat dig? det tror jag. eller det vet jag faktiskt till och med! har haft ett par finisar som har informerat mig om det under årets gång.
vad har varit roligast? en dejt i vintras, barcelona och stockholm med ord, bild och form-klassen, 91:ornas student, avslutningsfesten på söris, midsommar, peace and love, helsingborg, varma dagar, kvällsbad och fest i trästaden, att flytta till oslo, håkankonserten
bästa känslan? eufori, att känna sig uppskattad och pirr i magen
sämsta känslan? svartsjuka
vem har skickat finast sms? hm, måste kolla inkorgen. har haft min mobil sen januari och har kvar nästan alla sms. tror jag kom fram till att dennis och henric tog hem det. sandra hamnar på en hedrande andraplats.
vem har sagt finast saker? dennis, malin, lisa, mamma, andreas.
vilken känd person kommer du förknippa året med? sean banan? haha. nej, men kanske timo eller magnus weideskog som jag lyssnat massa på och fick träffa. håkan förstås. och just det! jimmie åkesson tyvärr.
årets förebilder? maria wetterstrand och michaela forni
blev du kär i år? nja, nästan.
hur många förhållanden? none
bästa boken du läste i år? hm, minns inte. denise rudbergs jenny, matilde och åse var ganska roliga.
vem saknade du? malin, lisa, henric, sen saknar jag förstås min familj och de av mina närmsta vänner som inte följt med till oslo.
vad var din största framgång 2010? flyttat till oslo, skaffat mig ett jobb, varit med och producerat en antologi och fick ledarstipendiet från konståkningsklubben.
bästa köpet? konsertbiljetterna till håkan på rockefeller!
vad spenderade du mest pengar på? lägenheten
vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? förlåt, yours to keep, koka kola veins, ledig, memouries, waka waka, skaka rumpa, alors on danse, we no speak americano, fanta och rosé, alejandro, hela håkans senastes skiva, singel och sökande och barbra streisand.
var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? minst lika glad iallafall!
favoritprogram på tv? haha, ensam mamma söker!
vad gjorde du på din födelsedag 2010? vaknade av att sandra ringde och sjöng för mig. sen slängde sig tjejerna på mig i sängen och sjöng igen. sökte jobb, bjöd becka på italiensk glass i en galleria, satt i bara klänning i solen vid aker brygge, fick tårta av becka och festade till det. dagen efter åkte jag hem till eksjö, fikade med sandra, gick ut med henne och malin och fick supergulliga presenter. sen hade jag kalas med alla syskon och syskonbarn på pappas sida. helgen innan blev jag firad av mamma och pappa och syskonen på mammas sida med tårta och en ny dator.
hur skulle du beskriva din stil år 2010? alltid svårt att beskriva sin egen stil. men gillar vilas kläder jättemycket. klassiskt blandat med lite tuffare grejer (tänk monki/weekday)
den bästa nya personen du träffade? jonas, andreas, benjamin och hela teamet på jobbet