drömmer om new york

åkte och hämtade cilla och hennes vän emma på flygplatsen ikväll. härligt att få höra dagsfärska historier från nyc. blev sjukt peppad inför nästa vecka. tror inte jag har fattat att jag ska spendera påskhelgen i new york med en av mina bästa vänner. hur fett!?!? kommer vara SJUKT underbart att få krama och tjöta med en av mina vänner hemifrån igen. (haha lina förbered dig på att jag kommer tjata sår i öronen på dig) aaaah peppp!!!!!

lillelördag

blev onsdagsmys i annas poolrum med kanelljus, kaka och tre sjukt sköna brudar. grymt mysigt.

jodåmensatt

haha alltså blir så trött på mig själv. kan vara sjukt effektiv på jobbet men när det kommer till mig själv är jag en jävla disaster. och så det här med mitt nya beroende av peanut butter cups.... hade inga hemma så tog en chokladbit och bredde på jordnötssmör!?

tisdagsäventyr i ett soligt chicago

eftermiddagen gick inte riktigt som vi tänkt oss. två tankspridda hjärnor = äventyr outside the box. för att göra en lång historia kort: vi hamnade vid bahai templet i wilmette som var sjukt fascinerande. var förundrad över hur tagen jag blev. någon slags inre frid infann sig på riktigt när dörren till den gigantiska, makalöst vackra byggnaden stängdes bakom mig. för er som inte vet finns det ett bahai tempel på varje kontinent, dvs sju stycken, och det är menat som en plats där människor från alla religioner kan mötas. var för övrigt tre regler inne i templet. no photos, no phones, no talking. bröt allihop... joråmensatt. aldrig varit nån stjärna på det där med regler. efter vår kulturella stund satte vi oss i trädgården utanför och solade, köpte en iskall cola och pratade svensk sommar innan vi tog tunnelbanan till mysigaste lakeview där vi mötte upp luisa på ett grymt sushiställe. if only all days could be a little more like this one



ledig

min tisdag började med att vår sköna städerska
kom med starbuckskaffe till oss. fortsatte ut
på morgonpromenad ner till lake michigan.
så sjukt härligt att sätta sig på en bänk med solen
i ögonen, vinden i håret och världens största sjö framför sig. med tankarna som enda sällskap.
handlade med mig lite mat och gick hem för att skypa med
mamma och pappa, titta på stylisterna, färga brynen och äta lunch. älskar att jag fortfarande har massa lediga timmar framför mig.
sätter mig strax på tåget in till city med malin igen.
häng i wicker park och sushimiddag står på agendan.
haj
min tisdag började med att vår sköna städerska kom med starbuckskaffe till oss. fortsatte ut på morgonpromenad ner till lake michigan. så sjukt härligt att sätta sig på en bänk med solen i ögonen, vinden i håret och världens största sjö framför sig. med tankarna som enda sällskap. handlade med mig lite mat och gick hem för att skypa med mamma och pappa, titta på stylisterna, färga brynen och äta lunch. älskar att jag fortfarande har massa lediga timmar framför mig. sätter mig strax på tåget in till city med malin igen. häng i wicker park och sushimiddag står på agendan.
haj

blondie is back

var och slingade håret på en frisörskola igår. fick börja med att skriva på ett papper som bekräftade att jag var medveten om att det var en elev som skulle göra slingorna och att de hade en 'no-tip-policy'. eh ja hade ju inga problem med att skriva under det pappret.. (dricksen är ju lätt en av de sämsta sakerna med usa) fick prata med min frisör och hennes rådgivare om hur jag ville att resultatet skulle bli och medan jag hade färgen i fick jag handmassage! och resultatet? fantastico. kom ut där ifrån med lent, väldoftande BLONT hår. kunde typ inte låta bli att titta i varenda spegel jag gick förbi. inget mörkblont/råttfärgat kvar. blondie is back!

måndag

har varit på väg att somna hela dagen. men har iallafall varit på college, äntligen fått skypa med min bästa, slingat håret och ätit amerikansk middag med mig själv och rewind i högtalarna på golden nugget. vet inte om jag är fullt normal men tycker det är något oerhört skönt med att äta själv ute. kanske har något att göra med att inte en jävel vet vem man är over here. inte direkt nåt jag varit bortskämd med under min livstid. haha älskar att jag får det att låta som att jag är en kändis. närå kommer bara från en väldigt liten stad. sen ringde iallafall luisa och ville att jag skulle komma hem till henne. sagt och gjort. välbehövlig myskväll med världens bästa tysk. nu ligger jag nerbäddad i sängen hemma och välkomnar john blund. älskar för övrigt den enda bilden malin la upp från helgen..... http://vilhelminan.blogg.se/2012/march/a-weekend-to-remember.html
adios, take care folks

söndagsshopping

redo för beachen. bring it on vädergudarna!

,

bjuder på en skön bild anna tog i lördags morgon utanför cillas hus.
verran, malin, jag och siri.

mysmorgon

steker amerikanska pannkakor, lyssnar på morgonpassset, tände just ljusen på bordet och ska upp och väcka malin. sovmorgon for the win.

en helg

sjönk precis ner, nyduschad i onepiecen, bredvid malin i soffan. mat på bordet och desperate housewifes på tvn. seven heaven efter en allt annat än lugn helg.
fredagskänslan infann sig redan klockan två på eftermiddagen då jag hade ett nystädat hus för mig själv. några timmar senare kom siri och malin över med köttfärs vilket resulterade i världens godaste tacos. fortsatte till cilla och träffade hennes vän emma och anna. blev en mysig vinkväll med massa skratt och prat tills vi slocknade i samma rum som sköldpaddan sherman. 
lördag innebar pannkaksfrukost, en sväng till northbrook court för froyo och att spontangå på filmen the hunger games. en subwaymacka i farten och snabbt ombyte och sminkning senare satt jag och malin på tåget in till city. tog med oss luisa till en svensk collegefest. att gå in genom dörren till lägenheten kändes som att trycka på en knapp och så vips, var man i sverige igen. bjöds på svenska schlagerklassiker, en och annan bugg och en hel hög sköna människor. avslutade med att dansa på social 25 downtown nästan ända tills solen gick upp.
idag brunchade vi på ett grymt mysigt vintagecafé och jag unnade mig en del shopping.
nu sitter vi som sagt uppkrupna i soffan, utmattade men nöjda efter en fullspäckad helg.

,


halva veckan

onsdag har inneburit college och efteråt häng på stranden med tjejerna. jobbade några timmar och åkte sen till starbucks för sedvanligt onsdagshäng och för att säga hejdå till ronja som tråkigt nog redan lämnar oss till förmån för nya äventyr i new york. kändes skumt faktiskt. kommer sakna henne. har för övrigt plockat ut gpsen ur bilen och tycker fortfarande det känns så jävla konstigt att jag rattar runt bland chicagos norra suburbs och alltid vet vart jag är och vart saker och ting ligger. på fredag åker min värdfamilj på kryssning i karibien OCH jag fick idag ett telefonsamtal från en överpeppad malin som insett att hon också är ledig stor del av nästa vecka vilket innebär att jag får en ny sambo och att vi har ett hus för oss själva samt massa tid att spendera i finaste chitown. INTE tråkigt.

ronja och verran i taxi downtown i februari

slapp tisdag

+
27 grader
sola på bakgården
lyssna på radio1 med cissi wallin och cimon lundberg
se på stylisterna
-
getingar
pollenallergi

övervägande plus med andra ord

söndag igen

herregud vilken underbar stad jag bor i.
sjukt skönt att sova tills jag vaknade av mig själv klockan tio i förmiddags. fick ett sms av malin och stressade iväg till tåget. hade en riktig tjejdag downtown tillsammans med norrköping, lomma och borås. spenderade okänt antal minuter inne på victorias secret och sephora. åt frozen yoghurt som vanligt. var inne på top shop och urban outfitters, solade i millenium park och avslutade dagen med världens godaste stir fry till middag. veckorna går så jävla fort nu för tiden.
det fina i att vandra mellan glittrande skyskrapor i den ljumma chicagokvällen och skratta åt svenska dialekter...


lugn lördagskväll

haft en mysig jobbeftermiddag. fick en jättefin tröja av min värdmamma. sen har jag hängt med äldsta killen. vi rengjorde ett nytt gigantiskt akvarium. kommer bli så fint när det är färdigt. sen åkte vi och köpte burgare och pommes och satte oss på baksidan och åt, snackade och gungade.


vi går all in här borta



'and we all know that the best place to be on st patricks day is chicago'
agree mr obama!

thank god it's..

.. slut på veckan. kom precis hem från mitt femte och sista träningspass den här veckan. mina ben ville dö men tog mig igenom 45 min på cykeln och ett benstyrkepass. nu inväntar jag och min värdmamma en game truck och tio småkillar. 10åringen ska ha kalas. kan sluta hur som helst. men ikväll åker jag in till city för några drinkar med luisa och imorgon är det st patricks day och chicago river färgas grön. pepp.

starbucks

åkte en sväng till starbucks ikväll. var sjukt trött men det var ändå skönt att få catcha upp med liljan, aka brunaste svensken i usa, som kom hem från mexico idag. prata lite med ronja och hälsa på några tyska tjejer. nu: sängeeen

sommar i mars

alltså. vädret. är i chocktillstånd. var just ute på en kvällspromenad, i linne och shorts, ner till lake michigan. är ungefär lika varmt som när jag var på kos i juni förra året. luktar grillat överallt, high school kidsen badade och barnfamiljerna hade picknick.

åttahundra grader

älskar den här dagen. är hemma med lilleman som är sjuk. men kom på att jag kunde sätta mig på baksidan i solen. har njutit av jordgubbar, lyssnat på morgonpasset och bättrat på brännan. summerfeelings, halleluja



festival

lyssnar sönder den här: Mumford & Sons – The Cave. så jävlaaa bra. äckligt avundsjuk på alla som har biljett till hultsfred. lite småjobbigt att följa festivalernas kamp om publiken med bandsläpp efter bandsläpp när man vet att man fortfarande kommer befinna sig på denna sidan atlanten i sommar (kommer dock ha världens bästa sommar (!) men det är ju en annan femma) iallafall, måste säga att även fast peace and love har en riktigt bra line-up med rihanna, skrillex, regina spektor, kent, eldkvarn, hoffmaestro, lars winnerbäck, magnus uggla, melissa horn, veronica maggio, anna ternheim och maria mena så hade jag nog ändå valt hultsfred i år. så jävla bra bandsläpp, perfekt nisch. jag menar, lyssna på detta: the cure, mumford and sons, the xx, justice, marina and the diamonds, anna ternheim, m83, feed me...

tisdag

ännu en fantastisk dag i vårsolen. körde ett pass på gymmet och kände därefter för att gå ut och springa en runda (!) så det gjorde jag. hann med skype med becka samt burgare och avocadosallad innan jag började jobba. nu: top model! fint mhm.

ny vecka igång

har snorat ikapp och tittat på amerikanska comedy shows på tv med äldsta killen hela dagen. sen gick jag ut på kvällspromenad i 20 grader och solsken. tog en dusch, hoppade i onepiecen, åt kalkon och avocado och pratade om las vegas med min värdmamma. mysepys.

bildregn: california i love you


senaste helgerna


(JAG VET. MÅSTE köpa en egen kamera)
pics: gammelmobilen, http://siric.blogg.se/http://vilhelminan.blogg.se/http://annsjo.blogg.se/

älskade söndag

ännu en härlig söndag i chicagoland. som jag älskar det här landet och den här staden ändå. OCH sjutton graders värme och sol!!! vandrat runt i linne och kofta och fått sjukaste sommarfeelingen. egentligen inte gjort nåt speciellt men ändå haft det hur bra som helst. vandrat runt bland skyskraporna och sugit in chicagoatmosfären, mött leende efter leende. tog tåget downtown med anna och cilla i förmiddags, kirrade en smoothie till frulle, tittade i lite affärer (ville köpa allt på hm trend och top shop!!!!), åt stir fry till lunch i water tower place med en hel hög sköna tjejer, frossade frozen yoghurt, blev bjuden på lite choklad och träffade på ett gäng svenska killar (!) avslutade dagen med mysig sushimiddag med luisa. njuter av livet

yum


sten från stockholm slott


anna banana och cilla i vårigt chitown

magic jeans

haha kul att petra just bloggade en kärleksförklaring till jeansen jag också varit lyrisk över senaste dygnet

one hand in the air for the big city

kan vara så att jag har världens snyggaste vän. kan också vara så att jag ska spendera en helg i new york med henne om fyra veckor!!!!!!



,

dessa älskade människor på andra sidan atlanten alltså


dessa fredagar

ha kul - jobb tre timmar - ha kul. framgångsreceptet för en bra dag. åkte till ikea en sväng med tjejerna, köpte laptopstöd eftersom man tydligen kan bli steril av att ha datorn i knät och åt kötbullar. åkte vidare till h&m (sverige levererar) och hittade de perfekta svarta höga stuprören!!!! nu ska jag jobba ett par timmar innan jag beger mig mot jenny för middag och fredagsmys.

reblog


today

drömshortsen var till min stora besvikelse slut. så det enda jag fick med mig hem var en latte... bra för ekonomin dock. träffade anna som satt mitt inne i köpcentret och lät ungarna springa runt på lekplatsen. haha smidigt. smidde lite planer för morgondagen. älskar fredagar.
haj


redan torsdag

sitter i sängen med ett hav av använda näsdukar på golvet, lyssnar på min roadtrippp-spellista och läser eat pray love. och är glad. det här solskenet alltså. gör under för välmåendet. ska äta lite av min värdmammas köttfärslimpa (det närmsta sverige i matväg sen jag kom hit, yum) och åka till northbrook court för att köpa ett par shorts.
later

norge



sverige-norge.se la just upp en intervju med min vän och fd kollega johan.
bara galet hur mycket kul vårt team hade både på och utanför jobbet.
oräknerliga timmar skratt, afterwork, tävlingar, paintball, bowling, fira 17 maj...
i miss you guys


mario, oskar, matias, jag och gabriel när vi hade landskamp


hoppa säck på arbetstid


lollo och fredde


blondiegänget


el maco & big tasty


johan, truls och conny hänger i parken


sara och karro på regnig takterass


mannen, myten, thelander


suttonde maj med vår lilla familj


sara, marius, matias och tommy på afterwork-bowling


julfest

just strange

snö i lördags, 20 grader varmt och tornadovarningar idag.
i mitt huvud är zombieapokalypsen nära.

trogen

skapade en spotlifeblogg för att testa ett nytt nätverk, kunna byta domännamn till zaralood och ta bort delar av arkivet. har ju trots allt hängt här i snart 5 år. men nej, designen var så jävla ful, så jag bestämde mig för att stanna här. ni får stå ut med ansiktsuttryck och att delar av 17åriga zara finns kvar. har däremot planer på att börja hänga på twitter också!

gårdagens


hänger på vårens sport och neontrend.
vad tror ni a säger när han kommer ut från skolan och hoppar in i bilen?
'i didn't know you were in csi miami!'
väljer att ta det som en komplimang....

sjukaste


,

if i could choose one place to be with one person
it wouldn't even take me a second to decide



,


pics: http://ceciliagrenemark.tumblr.com/

starbuckshäng

sitter på starbucks med en kanellatte, lyssnar på jazz och tittar på folk.


tisdag

tog med mig solbrillorna, jeansjackan, lykke li och huvudvärken ut på promenad i det underbara vårvädret!!!!!

inuti en tjugoettårings huvud

ska jag vara helt ärlig har en del av min tid här varit riktigt jobbig. att ha alla jag älskar så in i helvete långt borta. därför känns det rätt sjukt att just nu ligga nerbäddad i sängen, i min onepiece, med världens förkylning och vetskapen om att jag i ett par veckor framöver kommer kunna ha noll kontakt med den människa jag delar mest med just nu, och vara helt ok med det. tillfreds med tillvaron. må bra. iallafall. kan ha något med min underbara helg att göra. skrattade så jävla mycket att jag lär leva på det i tre år. det och solskenet. ser allt jag får vara med om och lära mig i det här underbara landet.

förkyld tjej

kul att man vaknade med halsont och feberkänsla ikroppen idag. åkte därför hem och kröp ner i sängen direkt
efter college. ska jobba några timmar nu. solskenet gör det lite enklare.
kul att man vaknade med halsont och feberkänsla i kroppen idag. åkte därför hem och kröp ner i sängen direkt efter college. ska jobba några timmar nu. solskenet gör det lite enklare.

this is the way

underbar söndag i usas finaste stad. sådana här dagar jag älskar mitt liv här. tog oss till lincoln park där vi åt amerikansk brunch på clarkes. fortsatte till zoot som till vår stora förtjusning var gratis och hängde med isbjörnen, jaguaren och gorillorna. promenerade till ett starbucks downtown och värmde oss med latte innan vi tog tåget tillbaka till förorten. hämtade take away och åt, snackade och skrattade tills tårarna rann. bland annat åt vad anna packade ner i resväskan hit. (vem fan tar med ett kubb till usa!?)
tack för idag tjejer! nu väntar dejt med kudden.
imorgon startar en ny fullspäckad vecka.

pics: http://annsjo.blogg.se/ (aka tjejen som säger 'dom är snygg'
och tog med sig ett kubb till usa..... hahaha kan inte sluta skratta)

hey i heard you were a wild one


malins kollage med snapshots från i fredags

härlig lördag

skulle ljuga om jag sa att jag var piggaste tjejen i usa när jag vaknade imorse. men en resorb, 6 inch subwaymacka och promenad senare var jag fit for fight igen.
dock haft skönaste dagen på jobbet. började med lunch och häng med hela min värdfamilj. satte mig och läste amerikanska modetidningar medan grabbarna var upptagna med sånglektion och youtubevideos samt åkte och såg lorax 3d på bio. så himla fin film. hämtade middag på donken och sjöng 80tals-hits i bilen hem. slocknar vilken sekund som helst nu.


två pics, tre nötter

strike a pose or you'll die

luktar fredagsfirande

energin i att sluta jobba klockan fem, sätta på partymusiken och göra sig iordning. inte undra på att alla älskar fredagar. next up: middag samt utgång med malin och cilla.

mörkt kallt ljus

Den svenska björnstammen – Mörkt kallt ljus låg i inboxen på spotify idag. blev förvånad över att någon var före mig med att uppmärksamma deras nya album. så tack för det räkan. fullkomligt älskar låten.

mello

orkar inte att jag blir så löjligt engagerad när jag tittar på melodifestivalen. jaja. kär i dannys låt iallafall.... HAHA 'i'm feeling great, i'm feeling awesomeee' gillar mollys också.....
/schlagertjejen_90

michael jacksons childhood home

härlig torsdag! blev roadtrip till gary, indiana, där michael jacksson växte upp, tillsammans med verran, malin och siri. herregud vad slitet det var alltså. insåg att jag aldrig varit i ghettot förut. michaels barndomshus var ett av de bättre bevarade, men fortfarande sjukt litet, med tanke på att 9 syskon växt upp där. häftig upplevelse att stå på samma mark som the king of pop gjorde fram tills han slog igenom.