lite stolt

jag lyckades nyss slänga ihop en paj lite på känn och tjejerna ligger på knä i badrummet och lagar tvättmaskinen. vi börjar skaffa oss riktiga flytta-hemifrån-skills!

äckligt

gjorde pasta carbonara innan som jag glatt slängde i mig. skulle göra paj efteråt och använda samma ost. tror ni inte jag upptäcker att den är alldeles möglig!? livet är inte alltid lika roligt..
däremot hade jag roligt på jobbet idag. körde lite lagtävling med bonus och så. vilket adrenalin man får av att jobba som säljare! så jäkla roligt när det går bra. tror faktiskt dessutom att jag blivit bättre på att låta bli att tänka för mycket. på jobbet tänker jag bara jobb. har blivit bättre på att fokusera och inte låta andra tankar komma i vägen.
vad som mer var jäkligt roligt var att jag ringde massa folk som var födda INNAN 1920 idag. troligt att de vill ha fler tvkanaler liksom!? dessutom hörde de ju inte ett dugg av vad man sa. dog av skratt när jag försökt prata med en gubbe om hans tvlösning i 5 minuter och det sista han slänger ur sig är 'det här handlar väl om hörapparater!?'
tja.. det var min dag. hur har er varit!?

.

fått en flaska i huvudet
legat sövd på akuten
varit död i minuter
hela själen var bruten
blivit jagad av snuten
varit vilsen på djupet
jag har famlat i mörker
men i dig såg jag ljuset

och för dig har jag låtsas
och dolt mina tårar
med dig blir jag mindre
som gubben i lådan
jag vägrar att inse
du sviker mig alltid
jag gräver min grav för dig
jag är en soldat för dig

man måste dö några gånger innan man kan leva

alltså, livet är upp och ner. igår var jag så ledsen och förbannad. idag var det score på jobbet. så himla skönt för självförtroendet! sålde mer än målet och fick in de två sista salgen för dagen, så vi nådde upp till gruppmålet och alla fick bonus. härligt, minst sagt. efter jobbet har jag vandrat runt på stan, tittat lite i affärer, funderat ut julklappar, handlat mat, njutit av all vacker julbelysning och gått och nynnat på 'en stjärna lyser så klar', lycklig över att bo i en storstad.

livet

fan för livet alltså
kärlek är antingen fantastiskt eller åt helvete
alldeles för farligt
och skulle kärleken inte finnas vore det mesta likgiltigt
vilket nästan är ännu värre
betyder det att man bara kan vara lycklig när man haft tur i kärlek?
i så fall vill jag inte vara med
hjärnan talar om att det finns olika sorters kärlek
bra dagar tror hjärtat på det
idag är ingen bra dag

feeling

sådär ja! nu är det första advent på riktigt. det luktar lussebullar i lägenheten och både adventsljusstaken och lilla granen är uppe. åh, jag är en sån sucker för traditioner. fick sån feeling när jag pyntade granen till tonerna av jan malmsjö. kom ihåg precis hur det kändes att klä granen dagen innan julafton och hur mycket jag älskade att baka pepparkakor med mormor när jag var liten. jag älskar jul!

första advent

igår var vi ute på nya äventyr i oslonatten. ramlade in i lägenheten vid fem imorse så det lär väl inte bli mycket av den här söndagen. var ute med rikard och hans kompisar. lite synd att jag inte hade någon kamera med mig. sjöng allsång med en gatumusikant, frös ihjäl och dansade, dansade, dansade.
nu är det nog dags att hoppa in i duschen, handla lite frukost, se till att få upp vår nyinköpta lilla gran och baka lite lussebullar. det är ju trots allt första advent!

new music baby!

blev hur glad som helst när jag loggade in på spotify och hittade body talk pt. 3 som visade sig vara awesome och dessutom en ny vinter/jullåt med owl city!

Robyn – Body Talk pt.3
Owl City – Peppermint Winter

nörd

ÄNTLIGEN fick jag se harry potter and the deathly hallows på bio. och den var så himla bra! perfekt fredagskväll.


it's all about me

vem är du? zara 'zäta' lood lindqvist, baby!
öl eller vin? wine please
bästa låten i världen? går ju egentligen inte att svara på, men förmodligen 'det är så jag säger det' med håkan
just nu? sitter jag i en mörk lägenhet med tända ljus och lyssnar på julmusik. becka ligger bredvid mig och sover. snart ska vi iväg och möta upp ida för att äntligen se harry potter.
bästa årstiden? sommmar!
älsklingsfärg? typ vit och ljusgrön
du skulle aldrig ta på dig? hm, ett par fake-vans. kommer ihåg hur jag höll på att dö när alla gick runt med sånna.
katt eller hund? kan inte bestämma mig
fobier? var rädd för hissar när jag var liten, men nu finns det nog inte så mycket
har du pojkvän/flickvän? nope!
är du kär? inte det heller nej
vad har du på dig just nu? leggings, vitt oversize linne, jeansskjorta och svart munkis
hur många syskon har du? fem halvsyskon
vad är du allergisk mot? nada!
är du uppväxt i stan eller på landet? tja, eksjö räknas väl nästan till landet va?
kan du stå på händer? tja, nån sekund allefall
sushi eller hamburgare? eh, hamburgare!
bästa plats på jorden? men det är alldeles för svårt att svara på! gillar ju att uppleva nya ställen. men i en solstol med en drink i handen säger jag iallafall
vem krossade ditt hjärta sist? my last boyfriend
bästa ställe i din hemby/stad? haha, jadu. vid nån av sjöarna på sommaren! gamla stan/torget är mysigt också
nära-döden-upplevelse? när ida, jag och simon seglade och båten sjönk och simon glömt sin mobil på land!
brott du begått? typ laddat ner och kört för fort..
har du någon bästis? ohyeah!
har du varit otrogen?  nixpix
vad får dig alltid att skratta? mina vänner!
vad önskar du? jag önskar mig en egen kock
vad tycker du är gott? marabou, marängswiss, kladdkaka och ben'n'jerrys!
har du fått vänner via webben? tror det?
vad dricker du varje dag? varm choklad
har du moped? haha, nej
har rest till? massa ställen i sverige, helsingfors, danmark, tyskland, genom belgien, luxemburg, schweiz, österrike och rumänien, london, oslo och kristiansand, paris, kreta, franska rivieran, barcelona, kroatien, turkiet, malta. tror det var allt.
har du besökt nåt nöjesfält? ofc!
favoritkarusellen? uppswinget och spinrock!
dricker du mjölk? nja
varför då? för att det är gott ibland
har du ett motto du lever efter? ta hand om dig själv och du kan genomföra allt du vill
favoritfika på café? chailatte och morotskaka/paj/lyxbulle
har du en bra relation till dina föräldrar? yes
har du något synfel? nope
har du problem med ilska? haha, nja. eller jo, jag kan faktiskt bli jääävligt arg. men inte in public liksom. 
din naturliga hårfärg? blondie
har du färgat håret nån gång? yes
när färgade du senast? för längesen! min utväxt  </3
bor du i hus eller lägenhet? lägenhet


.


time passes by

crazy thursday igår! var helt slut. somnade i onsdags eftermiddag och hade svårt att sova på natten. men det gick rätt bra på jobbet faktiskt. förutom att göra vårt jobb skrattade vi en hel del åt att en av oss helt missuppfattat priset på tvboxarna vi säljer (1990 hade på något mirakulöst sätt blivit 20 spänn), diskuterade så viktiga saker som om kaviaren ska vara över eller under ägget på mackan och jag kom fram till hur man fixar sig den godaste 'kaffedrinken' ur kaffeautomaten. väl hemma drog becka med mig på en buss långt ut i ingenstans för att gå på ica maxi. kom fram till att jag både njuter och lider av att vara 20, att jag saknar en härlig man i mitt liv, längtar efter lönen och ser fram emot att börja kolla upp möjligheten att vara au-pair i new york nästa år. avslutade dagen med att bädda ner mig i soffan med mina favoriter, titta på coyote ugly och känna mig väldigt hemma.

lyssnar på världens bästa kent

Kent – Blåjeans
Kent – Ingenting någonsin
Kent – Det finns inga ord

några av mina stjärnor fattas mig


jag saknar er!

i've got the magic in me!

så jävla grymma tjejer!

upptäckte för övrigt att cimon har börjat blogga igen. glad tjej! älskar hans texter. får mig att skratta, tänka och inspirerar mig. jag har så många visioner, mål och drömmar. massa energi som bara vill ut. vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt bara. samtidigt är jag så sjukt trött. here we go.. känslomänniskan, grubblaren zara är igång igen. leva, älska, springa, kramas, dansa, skratta. livet går på tok för fort!
vet inte om det blir nåt annat än svammel av det här.

jag hoppas att de som kom på spotify är rika. har sagt det förut och säger det igen, världens jävla bästa musikprogram. älskar att man kan dela sina spellistor, skicka musik till varandra osv..
tittade min inbox nyss och hittade två supertöntiga låtar (Savage Garden – Two Beds And A Coffee MachineRon Pope – A Drop In The Ocean) som andreas skickat till mig. och jag älskar dom! haha, tror jag fått en släng av 'westlifesjukan' jag led av när jag gick på högstadiet.
tja, nu hade jag nog inget mer på hjärtat.
puss!

you got the love i need to see me trough

kom på att jag och mina kära sambos verkligen måste se ut/låta som satc-gänget när vi är ute och fikar. frågan är vem som är vem.. sonja är ju ganska klockrent samantha. vet inte riktigt vad, men det är nånting 'miranda' över ida. och så får becka va charlotte. (egentligen är det ju malle på pricken men..) så blir det carrie kvar till mig. eller? ni som känner oss? är jag helt ute och cyklar?


lalala

ny favoritlåt: Nelly – Just A Dream - Main

plus och minus

fick mail om ett jobb på malta för några dagar sen. var lite kul för jag hade glömt att jag sökte jobbet. men jag var tydligen en intressant kandidat, spännande.
har varit och söndagsfikat på tealounge med tjejerna idag. så himla mysigt! vi bestämde att det ska bli vårt stammisställe.
så till det negativa.. jag har tydligen lyckats tappa bort en nyckel till vår lägenhet. bra jobbat zara! fan, life's a bitch, then you die.

december never felt so long, cause you're not where you belong, inside my arms

lyssnar på julmusik 24/7. så himla mysigt!
har varit i grunerhallen och försökt åka skridskor till gunter bland tusen ungar idag. stod en dubbel salchow iallafall. nu ska jag baka bröd och städa. sen blir det förmodligen fika och harry potter 6 med tjejerna. bra söndag ändå!


här har ni min julspellista:
have yourself a merry little christmas


myskväll med mig själv

har för ovanlighetens skull lägenheten för mig själv. åt världens godaste tacos med becksi innan, nu har jag tänt ljusen och dragit på mig morgonrocken och raggsockar och krypit upp i soffan med varm choklad och pepparkakor. lyssnar på julmusik och tänkte strax sätta på en film! koseligt!

fina vänner

skypade med en fin vän imorse. så himla längesen vi pratade! blev så glad. han är hemma i eksjö och det är nästan så jag börjar längta hem! tänk min stora säng, brasan i vardagsrummet, mammas fåtölj, nån bra film på tvn, massa god mat, alla mina vänner och så familjen. åh <3 så ska jag ha det i jul!
vi fick världens gulligaste brev av malin igår också med massa bilder på oss tjejer. så söt hon är! tja, vad jag vill komma fram till är nog mest att mina vänner är världens bästa. kärlek på er!

gårdagens äventyr

shit vad gott det var med frukost! äggröra <3 känner mig nästan vid liv igen! igår var jag ute på äventyr, haha. äntligen fick jag dansa! inte för att det fanns nåt dansgolv, men det var lätt ordnat. sen kom jag lite vilse och fick ta en taxi hem. det här storstadslivet alltå.. har fortfarande inte vant mig. taxi borde vara gratis när det är mörkt och minusgrader! vad jag skulle behöva nu är att checka in på ett spa och stanna resten av helgen.
det snöar massa här idag.. tror jag ska fika pepparkakor och varm choklad och lyssna på julmusik. ja, så får det bli!
puss på er finisar

freeeedag

kom just hem från en afterwork-öl med hela teamet. nu blir det slänga i sig lite mat och göra sig iordning innan det bär av mot löningspilsen. (norska för utgång med hela jobbet) wohoo, finns det nåt bättre än heeelg?!

ärenden på stan

hade förmodligen skrattat ihjäl mig om jag hade sett mig själv utifrån när jag var på banken idag. han som hjälpte mig fixa bankkonto var så sinnessjukt snygg! kände mig lite som en 14årig generad tjej och visste inte riktigt vad jag skulle göra av mig själv. det sjuka var att stämningen verkligen kändes spänd. tror till och med han försökte flirta med mig! (ok, han skojade lite om att jag har många namn, frågade om jag var svensk och vad jag har för mig här. men vi säger att han försökte flirta.) hade jag inte intagit min '14årig generad tjej'-försvarsmekanism hade jag nog frågat efter hans nummer. jag menar skitsnygg norsk 25årig civilekonom, ja tack? gillar faktumet att hans namn står på alla mina bankpapper..

mina stjärnor


två små filurer jag saknar! kommer väl knappt känna igen dom nästa gång jag ser dom. saknar resten av familjen också för den delen. blir mysigt med jul i år!

superman!

känner mig som superman idag! har fixat bankkonto och varit på mitt gamla jobb och lämnat kontonummer och skattekort. så skönt att få det ur världen! måste gå förbi norska handelshögskolan för att komma till mitt gamla jobb. blir så sjukt pluggsugen varje gång. snart, stockholms universitet, kommer jag! för övrigt har jag massa energi. sjukt partypepp. lägligt med löningspils imorgon säger jag då!

update.
hahaha, håller på att skratta ihjäl mig. sonja, jag och becka kom just fram till att alla killar använder sig av samma raggningsknep. vi har allihopa mer än en gång råkat ut för killar som försöker rädda kvällen med 'tjaa, men jag ska se vad jag har för filmer på min dator..' nån mer som känner igen sig?!


byxdress

hur snygg!?

satc

tittade just på sista avsnittet av sex and the city med mina kära vänner. inte fy skam! och alltså, smith och big <3 så, let me know, var finns dom killarna i oslo?


måndag

har växt fast i soffan ikväll. tittat på ung och bortskämd, top model, ensam mamma söker, läst bloggar, surfat runt. bara rest mig för att laga mat. men jag behövde det. har gått och dragit på mig en förkylning. hatar att vara sjuk. nog bäst jag går och lägger mig så jag piggnar till tills imorgon.

zara vill ha


åh, finns så himla mycket fint att uppdatera vintergarderoben med!


välkommen till dagiset

jag springer ut ur duschen utan kläder: 'faan vad kallt det är! varför glömmer jag alltid handduken i sovrummet!?'
sonja: 'för att du är du'
jag: 'fuck off'
sonja: 'beeecka! zara sa fuck off till mig!'
becka: 'zara, så säger man faktiskt inte'

träningsmusik pt 2

sprang till den närmsta ishallen med becka innan. var ett tag sen nu plus att det var bäcksvart, svinkallt och blåsigt så det var lite segt att komma ut. men när vi väl var ute gick det förvånansvärt lätt! skönt. sprang som sagt till ishallen. blev så sjukt sugen på att åka. på söndag är det allmänhetens åkning så då ska vi tillbaka!

låten som fick mig att orka rundan den här gången:
Tim Berg – Bromance


world's greatest

alltså, jag älskar mitt nya jobb! har hamnat i världens härligaste team. alla har varit så himla hjälpsamma och trevliga idag. dessutom bankade jag in ett salg så jag fick bonus fem minuter innan vi skulle sluta jobba. första dagen! det var en glad zara som studsade hem i sin nya vinterjacka.

måndagskvällen

skön kväll alltså! sonja och jag har varit ute och sprungit i oslokvällen. sprungit på stan alltså. två shopoholics som egentligen bara skulle leta efter en vinterjacka till mig går in på hm och dras åt olika håll. alltså seriöst, det känns som om kläderna skriker till mig 'ta med mig hem, annars överlever du inte!' jaja, jag hittade en vinterjacka iallafall. kändes jäkligt bra. nu slipper jag frysa!


happiness

nu snackar vi glad tjej! har sprungit runt som en duracellkanin med dammsugaren i högsta hugg och musiken på högsta volym. hur underbart att äntligen ha ett par högtalare i lägenheten!?

iallafall så somnade jag trygg och lycklig igår efter en dag som började riktigt segt. hade ingen motivation alls och kände mig sjukt opepp. men så fick vi lite oväntat besök av rikard på kvällskvisten och det ställdes till med fika. tjejerna satte igång med att koka kaffe och sonja tog fram kakorna och chokladen som hennes föräldrar hade med upp i helgen. så parkerade vi oss i soffan framför emil i lönneberga (tror vi alla helt plötsligt kände oss mycket mer hemma, haha) och så blev det massa snack och en hel del gamla minnen. så himla mysigt! var så sjukt att plöstligt inse att 'jaha, här sitter vi och fikar i vår egen lägenhet och det har gått jättelång tid sen vi började gymnasiet och började hänga' hur gick det till liksom? känns som igår. men väldigt trevligt hade vi iallafall som sagt! kvällen fortsatte med att jag och becka satte oss i köket och snackade livet. om allt och inget. så himla skönt. gotta love my friends.
.
i förmiddags var jag på mitt nya jobb. kom på mig själv med att för första gång bli galen på storstadsstressen. är inte van vid att bli sinkad av att tunnelbanan inte kommer och för att jag måste stå och vänta vid ett övergångsställe i trehundra år! men till saken. jag blir så glad bara av att komma in på kontoret jag ska jobba på! det är så härlig stämning! tydligen skulle dagens kurs vara den tråkiga delen av upplärningen, men jag hade bara kul, haha. åh, jag är så sjukt taggad!
nehe, nu blir det ut och leta vinterjacka och sen parkera sig farmför tvn och 'flickan som lekte med elden' med en kopp varm choklad. lovely!
puss&kram folkens!
.
rikard, sonja och becka back in the days!

nya erfarenheter

har haft den grabbigaste veckan i hela mitt liv tror jag. så kära sambos, bli inte förvånade om ni hittar mig med en pizza och öl medan jag lyssnar på punkrock.
men det har varit bra dagar i kristiansand faktiskt. fem stycken intryckta i en liten passat åkte vi ner på en fyra timmars roadtrip i söndags. härligt att få bo på hotell och se en ny stad. semester med jobb, helt enkelt. har lärt mig att lycka är när regnet plötsligt slutar ösa ner när man ska börja jobba och hur gött det är när man säljer mer än målet man satt upp. inte fel att glo på film halva natten med grabbsen, somna i sin feta hotellsäng, gå upp till frukosten och kunna krypa ner en stund till med håkan i lurarna det heller. nej, det har varit bra dagar som sagt.

 


haha, tar sig en sväng om innan utgång sista kvällen.


konstigt..


hittade en teletubbies som sprang runt i lägenheten när jag kom hem igår..