dan före dopparedan

medan ni har suttit i stugorna och spelat bingolotto har jag gjort en zara. igen. glömde att jag inte kunde ta bilen till stationen eftersom jag ska vara borta hela helgen. sprang för mitt liv med väskor som var hundra gånger tyngre än jag trott. tappade självklart en på vägen och en massa saker flög ur. krafsade snabbt ihop det och fortsatte springa. hoppade på riktigt på tåget precis när det började rulla. blev berömd av konduktören för löpningen. var seriöst mer svettig än efter ett gympass. den stackars städade amerikanska killen med backslick som satt bredvid mig såg aningen skräckslagen ut. började nästan skratta högt och slänga ur mig 'jag är inte alltid såhär äcklig! lovar' men lyckades hindra mig själv. ni behöver inte vara oroliga att jag blivit en ny människa bara för att jag befinner mig på andra sidan jorden....

väl inne i city hade luisa och jag en väldigt amerikansk kväll då vi åkte skrillor mellan cubs baseball arena och mc donalds, med the most wonderful time of the year i högtalarna. började till och med snöa lite. avslutade med thaimat. yum!

god jul



fredag

åhhh mys! dan före dopparedagen och jag är wait for it.. LEDIG! har varit en sväng och shoppat nyårsaccesoarer och en julklapp på old orchard. när jag kom hem fick jag paket från min värdfamilj och ett sjukt gulligt julkort från sandra. fått meddelande och sms från vänner och mitt paket från mamma och pappa står på golvet. kan inte vara annat än lycklig med tanke på hur många fina människor jag har i mitt liv. nu ska jag packa ner en massa godis och grejer och ta tåget in till city för amerikansk/svensk/tysk jul.

torsdagkväll

nu är jag julleeeeeeedig. satan vad skönt. precis varit en sväng på gymmet. körde styrka och tog en låång dusch innan jag satte mig i bastun för att lyssna på två 16åriga amerikanska tjejers killsnack. hääärligt.

,


onsdag

idag har jag och grabbarna varit och sett mission impossible. skitkul att the bad guy är svensk och spelas av michael nyqvist. hanukkapartaj här hemma nu. kände att jag inte riktigt orkade med släktmiddag och det stod tusen bilar i vägen för min, så tog en promenad till starbucks. gick och tittade på stjärnorna. tycker det känns bra att ni ser samma stjärnor där hemma. nu ska jag se på julkalendern innan det blir dejt med kudden!

en natt i oslo

ute på en nostalgitripp ikväll.. saknar min fina norska huvudstad. kan inte greppa hur mycket jag älskade livet där och då. en söndag i maj. fika och prata igenom våra respektive liv med världens bästa lovisa. bestämma oss för en spontan utgång på kvällen. peppa med jordgubbar och öl. åka till grunerlökka. bli serverad specialshots av snygga bartenders i jeansskjorta. snacka lite med djn som pumpar ut awesome musik. skratta åt lovisas galna killhistorier för att fem minuter senare inse att BÅDA killarna hon nyss berättat om befinner sig på samma lilla nattklubb som oss. dansa och avsluta kvällen när det blivit ljust ute med att gå till en park och plocka syrener som doftar ljuvligt och äta baguette och brownie på 7eleven innan vi tar en taxi hem.

tisdag

varit i ishallen med grabbarna idag. riktigt kul! veronica fick iväg mig en sväng till northbrook mall ikväll. ingenting av det jag skulle köpa på forever fanns... men blev lite välbehövligt snack och en chailatte iallafall. tvåå dagars jobbb kvar till julledighet.

julmiddag

svinmysig måndagskväll! välbehövligt för allihopa efter långa jobbpass i och med ungarnas jullov.
underbart med en bit av sverige mitt i usa. gravad lax, ägghalvor med räkor, potatis, köttbullar, dillsås,
julmust, pepparkakor, lussebullar, polly, kola, skumtomtar.. åhhhh. tjejerna hade dukat så fint och tänt massa ljus.
och så körde vi paketleken. lyckades kamma hem en morgonrock och handkrämer. nu: sängen
svinmysig måndagskväll! välbehövligt för allihopa efter långa jobbpass i och med ungarnas jullov. underbart med en bit av sverige mitt i usa. gravad lax, ägghalvor med räkor, potatis, köttbullar, dillsås, julmust, pepparkakor, lussebullar, polly, kola, skumtomtar.. åhhhh. tjejerna hade dukat så fint och tänt massa ljus. och så körde vi paketleken. lyckades kamma hem en morgonrock och handkrämer. nu: sängeeen


annas fina bilder

norska hjärtat

världens finaste karoline jacobsen vågsholm gjorde min dag. kände mig som superwoman efter mitt samtal med henne.
hon är den mest genomgoda människan jag känner. tjejen som alltid får alla att känna sig välkomna,
som inte låter något hindra henne från att finnas där för sina vänner, som alltid får mig att skratta,
påminner mig om att jag är värd det bästa och som gör att jag ser det positiva i allt. som jag saknar dig.
världens finaste karoline jakobsen vågsholm gjorde min dag. kände mig som superwoman efter mitt samtal med henne. hon är den mest genomgoda människa jag känner. får mig alltid att skratta, påminner mig om att jag är värd det bästa och gör att jag ser det positiva i allt. som jag saknar henne.


paket!!

lyckan i att få paket hemifrån!! studsade upp och ner som en ivrig unge på julafton.
lilleman hjälpte mig slita upp det och inuti låg mina älskade skridskor, tre ton skumtomtar,
ett julkort från mamma och pappa samt julklappar. började nästan gråta. tack världens finaste föräldrar.
lyckan i att få paket hemifrån!! studsade upp och ner som en ivrig unge på julafton. lilleman hjälpte mig slita upp det och inuti låg mina älskade skridskor, tre ton skumtomtar, ett julkort från mamma och pappa samt julklappar. började nästan gråta. tack världens finaste föräldrar.

hej och hå

hej och hå
vilken huslig au pair jag är va. bakade miniblåbärspajer
i fredags. undrade vad jag nu gjort när min värdmamma
sa: 'i just wanna tell you something' igår. då hade jag lyckats ställa in vaniljglassen i kylskåpet.... jodåmensatte
vilken huslig au pair jag är va. bakade miniblåbärspajer i fredags. undrade vad jag nu gjort när min värdmamma sa: 'i just wanna tell you something' igår. hade lyckats ställa in vaniljglassen i kylskåpet.... jodåmensatte


jobb

skön dag på jobbet. en sväng till donken, saturday night live, glida runt i onepiece, dricka glögg, slå in paket och så hänga med boysen förstås. mys!

awesomee

kontrasternas dag. vaknade upp till ett fluffigt vitt täcke på marken. startade dagen med toastad bagel och knaperstekt bacon. sen var det dags att ha hand om boysen ett par timmar. när det äntligen blev eftermiddag blev jag upphämtad av veronica. fyra sjukt peppade tjejer som satt och sjöng allsång hela vägen ut till arenan. väntade gjorde en två timmar lång förfest med bland annat dj flipside som spelade både avicii och shm, skönaste keenan cahill (youtubesnubben som dansar och mimar till bla 50 cent och lady gaga för er som inte snappat upp namnet) osv osv. magiskt att sjunga allsång till firework i ett fullsatt allstate arena. får inte in i min hjärna att jag bor i freakin u.s. för overkligt för att ändå kännas så normalt. efter paus med chicago style pizza var vi fit for fight för den riktiga festen. in stormade enrique och fick otippat nog hela arenan att fullkomligt explodera. sinnessjukt roligt att stå och dansa till tonight i'm loving you (ja, vi befinner ju oss i usa så självklart bara clean versions). sedan släcktes hela arenan ner och när den tändes upp igen står enrique fem meter framför vår plats och sjunger hero. herre. gud. blev mitt fjortonåriga jag igen vill jag lova. han tog upp en liten tjej på scenen och det var så jävla fint. partyt fortsatte med jason derulo och sist men inte minst ena halvan av lmfao (andra halvan hade 'hurt his back when he was shuffelin') med en uppblåsbar zebra, breakdansare, akrobater och robotar på scenen. körde sorry for party rocking och självklart i'm in chicago bitch, shots, party rock anthem, champagne showers och sexy and i know it. i speedos. såklart. sjukt jävla rolig kväll! folk mellan sju och femtio som dansade tillsammans. slocknade så fort jag la mig i sängen och har en aning förstörd röst och hörsel idag. men det var det värt. tack veronica och sofia för härligt sällskap!


i'm in miami bitch

i'm in miami bitch
eller ja, nästan iallafall. ikväll i chicago lika fett.
är för en gångs skull klar i tid.
sitter och peppar för b96 jingle bash.
mina värdbarn är gröna i ansiktet av avundsjuka.
ikväll är det jag, lmfao, jason derulo, veronica och sofia. och enrique.
i like how it feels!
eller ja, nästan iallafall. ikväll är chicago lika fett. är för en gångs skull klar i tid. sitter och peppar för b96 jingle bash. mina värdbarn är gröna i ansiktet av avundsjuka. ikväll är det jag, lmfao, jason derulo, veronica och sofia. och enrique. i like how it feels!

Enrique Iglesias – I Like How It Feels


veckan

har varit överstressad i veckan. avslutade den iallafall på ett bra sätt med fika och massa snack med luisa på torsdagskvällen (hennes löpning för att inte missa tåget hem var inte att leka med haha) och ikea med veronica i fredags. helgen innebär jobb och förmodligen världens härligaste konsert. återkommer.

ball tjej

drog på musikhjälpen igen. hur bra för mig att de sänder dygnet runt!? ville bara säga att jag är så sjukt imponerad av gina. hon är född samma år som mig och har kommit så långt. dessutom är hon en av de roligaste jag vet. kommer aldrig sluta skratta åt det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=QWdnksmA5r0.
åhh jag vill också lära mig sända radio.

skype med oslo

hur skönt att få snacka loss med min andra familj; becka och ida!?! åh lättnad i kubik. underbart att få ta del av vad som händer i deras liv och berätta allt som händer här för människor som aldrig dömer och alltid är glada för min skull. och vad tror ni de kläcker ur sig mer!?!? att de är sugna på att komma till staterna i sommar!! herregud vad lycklig jag blev


musikhjälpen

thank god för svtplay! sitter och tittar/lyssnar på musikhjälpen live nu. bästa programmet. väldigt fint ändamål i år också; 'alla flickor har rätt att gå i skolan'. känns så konstigt att det är kväll i sverige. nu önskades precis en av mina favoritlåtar: Tracy Chapman – Fast Car. kanske inte det viktigaste i sammanhanget men är inte timbuk sjukt snygg!? JAJA, smsa in en massa cash nu!

mysmorgon

slutade precis mitt morgonpass. regnet smattrar mot rutan och det är fortfarande mörkt ute. har myst ner mig med täcke i soffan. äter amerikanska potato pancakes till frukost. sen ska jag dricka glögg och äta annas fullkornspepparkakor, som min värdfamilj tydligen alltid har hemma den här tiden på året, samt se på luciafirandet på svtplay. och så lite sunes jul på det.

tisdag

- bloggen: lyssnar på ett gott nytt jul och
saknar mest av allt att tönta runt och skratta
med mina fantastiska vänner. mår bra ändå.
kul saker på g. järnet med träningen nästa vecka.
kul att jag glömde lucia.
lyssnar på Sean Banan – Gott nytt jul och saknar mest av allt att få tönta runt och skratta med mina fantastiska vänner. men mår bra ändå. precis klarat av ett pass på gymmet och har en del att se fram emot. anna har skaffat pt vilket gör mig sjukt peppad på att också gå all in på träningen. kul att jag tills nyss helt glömt bort att det är lucia idag. livin' the american life.

helgen

förresten. för er som är nyfikna; min lördag var ganska mysig men tog på krafterna. jobbade nästan heela dagen. bakade bland annat cookies med lilleman. och så hittade jag och äldsta killen vääärldens äckligaste/största jäkla kryp inne på hans rum. skrek ungefär lika mycket båda två innan vi lyckades ta kol på den/det. sen skrattade vi så vi fick tårar i ögonen åt misären vi orsakat. låg leksaker överallt samt att jag lyckats ta sönder hans bokstöd i jakten. HAHA så kan det gå. skulle ha klippt mig i söndags, men det fanns inga tider. hade lite planering och andra saker att göra. efter det fastande jag ju självklart med att sträcktitta ensam mamma söker. så himla oamerikanskt att sitta och bara titta på tv i några i timmar. då är man tragisk. men då må jag vara det. behövde ta det lugnt. mycket som snurrar i skallen. förhoppningsvis en hel del roligheter på g framöver. i söndags kväll var jag på veronicas födelsedagsmiddag på en italiensk restaurang och sen på dessert hemma hos henne. väldigt mysigt!

på bravo

jag, madde, cilla och malin.

hela gänget och veronicas sköna värdpappa framför julgranen

det söta födelsedagsbarnet

veronicas & annas bilder

meeting

idag har jag för tredje gången i mitt liv stekt köttbullar. hade fått i uppgift att ta med mig en svensk julig apetizer samt en julklapp till vårt au pair meeting. så typiskt mig att ha köpt julklappen för länge sedan men inte ha en aning om vad för mat jag skulle göra förrän i sista sekund. är ju tur att allt finns i det här huset. slängde ihop nötfärs, ägg, vatten, ströbröd och kryddor. och de smakade nästan som pappas!? gick åt allihopa. lite stolt må jag säga. fick för övrigt en lunch bag i julklappsleken. hallå liksom!? full med godis dessutom... jag som skulle vara nyttig. skulle gjort som anna och tagit mitt eget paket. nääe sängen kallar. puss!


det går bra nu

min måndag kunde ju startat sämre. veronica hade en biljett över till b96 jingle bash som varit slutsålt i månader och min host mum ger mig ledigt på lördag för att jag ska kunna gå!! började typ gråta för att jag var så tacksam!?!? yeheeheeej. lmfao, pitbull, enrique, cobra starship, jason derulo osv osv... kommer blir så sjukt bra!!!!

jodåmensatte..

haha ok. det här är minst sagt skrattretande. det är nu fastställt att pacific north line har lagt en förbannelse över mig. luisa släppte av mig vid stationen i perfekt tid, fyra minuter före 9.43 då tåget skulle gå. trodde vi.. ville inte stå ute för länge i och med att det är tio minus här idag. på lördagar går tåget tydligen bara 8.43 och 10.43... inte mycket annat att göra än att se det hela som en bra ursäkt att bli av med min american pancake oskuld. trots att jag redan var mätt efter latte och grekisk yoghurt på starbucks. fick in sjukaste portionen med varm blåbärssylt, grädde samt sirap och smör vid sidan. känslan när man ätit så man kan spricka och det ser ut som man inte rört maten på tallriken.. JAJA. pannkakorna smakade iallafall fantastiskt och himlen är fortfarande klarblå. fredagskvällen var hur mysig som helst. köpte froyo-versionen av min favorit b&jsmak phish food samt den nya smaken late night snack. (kul att halva det här inlägget handlar om mat.. welcome to america!) älskar att det finns dubbelt så många smaker och är hälften så dyrt här. åkte hem och bäddade ner oss i dubbelsängen och såg brokeback mountin. härligt med en vanlig filmkväll! var evigheter sedan. två trötta au pairer som slocknade med högtalarna mellan sig. gött att kunna snooza idag. dock inte särskilt svårt att vakna till liv i ett hus med fyra småbarn. men familjen är världens gulligaste. älskar att deras hus är överöst med superamerikanska juldekorationer. känns exakt som att vakna upp i 'home alone'. nu blir det skype och jobb innan mer ledighet och roligheter!

gjort det igen...

det är upenbarligen en oskriven regel att jag alltid ska missa mina tåg, åka till fel ställen osv osv här.. finns väl risk för att jag har ett finger med i spelet... men lär mig ALDRIG!? spelar liksom ingen roll hur mycket jag förbereder mig eller planerar. antingen hittar jag inte, hoppar av på fel ställe, glömmer kontanter till tåget, tittar fel på tidtabellen.. listan tar aldrig slut. medan allt sånt bara flyter på för andra!? är det bara jag som vissa dagar känner att universum har en pakt emot mig!? blir så trött att jag bara vill krypa ur mitt eget skinn. alternativt sätta mig på nästa plan hem till tryggheten. en varm famn, skrattande vänner, världens bästa familj och en gullig trästad. då är det guld att ha en människa som på ens sms om att man kommer att bli sen IGEN kort och gott svarar: 'that's really ok! i think we need to buy ice cream when you're here!' gjorde min dag.

real love

en av mina allra bästa vänner skickade ett meddelande till mig klockan åtta igårkväll. alltså tre på natten hemma. om att hon inte kunde sova och att hon önskade jag kunde komma över, käka varma mackor och snacka skit. började nästan gråta. kändes ordentligt i hjärtat. mina fina fina vänner. åh vad jag önskar att jag hade er fem minuter bort. vad lycklig jag skulle vara. tack för att ni är ni <3


ma week

veckan har gått fort ändå. hunnit med tre skypesamtal, en hel del pass på gymmet, skicka iväg julklappar, lunch med nina och shoppingx2 med veronica. förutom jobb då. nu åker jag till luisa för fredagsdeg!

friday!

mitt absoluta favoritväder efter 25 grader och sol idag. -4, klarblå himmel, sol och snö.
hämtade upp veronica som fyller år idag och åkte till en endollarsbutik som hade ALLT. riktigt kul att gå och plocka på sig både det ena och det andra. fortsatte till marshalls och hittade bed heads blondshampoo. sen hem till veronica för att äta lunch. får se vad helgen har att bjuda på!
mitt absoluta favoritväder efter 25 grader och sol idag. -4, klarblå himmel, sol och snö. hämtade upp veronica som fyller år idag och åkte till en endollarsbutik som hade ALLT. riktigt kul att gå och plocka på sig både det ena och det andra. fortsatte till marshalls och hittade bed heads blondshampoo. sen hem till veronica för att äta lunch. får se vad helgen har att bjuda på!


no we're not from sweden....

en rolig sak. i omklädningsrummet på gymmet efter spinningen. står framför spegeln med madde och cilla. upptäcker att nåt ser väldigt konstigt ut. alla tre har svart på sig nertill och mörkblått upptill, jag och cilla dessutom i exakt likadana ralph lauren tröjor. och så blonda kalufser på det. såg så sjukt roligt ut. 'ehhh nehe om vi skulle ta och gå innan nån kommer in här och tror att vi är helt dumma i huvudet...'

me in a nutshell




stod nybakt mjuk pepparkaka i köket imorse....

torsdag

fått en rejäl dos hemlängtan. därför det har varit förhållandevis tyst här. blev skitglad imorse när jag satte på radion. lyckades tajma in premiärspelning av en asskön låt med will.i.am, jennifer lopez och mick jagger. ja, ni läste rätt. den gamle räven ser förmodligen sin chans till en ny stund i rampljuset efter maroon 5 och christina aguileras omåttligt populära hyllningssång, som jag för övrigt kan spy på nu. men han gör det bra iallafall.
kände att jag behövde lite guldkant på vardagen idag så åkte ut till old orchard och träffade veronica. hade en supermysig dag i sol och minusgrader. köpte julklapp till mitt au pair meeting. annars gick vi bara runt och tittade och tjötade. käkade wook och senare fika på starbucks. sådana här dagar man känner hur gött det är att vara au pair. haha älska att jag tänker 'gött' på göteborska efter en dag med veronica. nu: jubb!

macy's

tacky julgran på old orchard

tuesday

reach for the stars so if you fall you land on a cloud

börjat dagen med kanye och spinning. nu: åka till posten och leka lite tomtenisse.

get into the mood

have yourself a merry little christmas

start på veckan

frukostdejt för mig och mellanmålsdejt för sandra över skype. fastnade med chatten och bloggar, gjorde mig iordning och åkte och käkade subwaylunch med nina. nu: en latte på väg mot jobb!

halleluja it's sunday

min efterlängtade söndag flög som vanligt förbi. började med en pepparkakslatte. var skittrött och råkade slänga ur mig min beställning på sjukaste svengelskan. 'ehhh' var allt expiditen hann få ur sig innan jag upprepade mig. fick ett stort leende och 'haha nooow i got it!' till svar. och så ett obligatoriskt 'where are you from?!' fan också haha. fortsatte till luisa, käkade brunch, åkte till en tysk och en svensk julmarknad. mysigt med glögg och svenska julsånger. köpte marabou och julmust också. vandrade runt i några mysiga butiker, suktade efter glittriga nyårsklänningar och köpte julkort. avslutade med att bli bjudna på middag hos luisa, klä hennes lilla julgran och mysa ner oss under täcket med varsin cola zero för att se vs fashion show och like crazy. bra film för oss att se... jaja sitter ju i samma båt iallafall. när jag kom hem hade min söta värdfamilj pyntat och satt upp en gran hos mig. så gulligt! nu: sängen


oväntat lyckad kombination

a frågade om jag hört coldplays nya låt som de gör tillsammans med rihanna idag. vaaa, sa jag med stora ögon och betvivlade om det samarbetet verkligen var verkligt. uppenbarligen! så fort vi kom hem spelade han princess of china för mig. och, det lät ju sjukt bra! dör även för Jay Z – Ni**as In Paris just nu. mums mums mums säger öronen.

,

varför vill du riva ner mitt stängsel?
baby, jag vet ändå vad som händer
så jag gråter bara i regnet
återupttäckte newkids akustiska video till 'jag gråter bara i regnet'. mums


varför vill du riva ner mitt stängsel?
baby, jag vet ändå vad som händer
så jag gråter bara i regnet

Newkid – Jag gråter bara i regnet - Akustisk version

natteritt

verkar som att nån slått på värmen i huset. har tidigare utan problem kunnat sova i onepiece under täcket, men nu är det svinvarmt med linne och shorts!? tänk att vi redan är inne på slutspurten av året. det är ju helt sjukt.... känns som IGÅR det var nyårsafton. fick ett meddelande häromdagen: 'ikväll kan jag inte sova, tankeverksamheten hos mig överträffar nog din, och då är det inte dåligt!' true story! 'jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls'
nighty!

fredagskväll

är så glad över att jag har luisa i den här staden. sitter i sängen och käkar peanutbutter cups och beklagar mig över att jag måste börja jobba klockan tolv imorgon. 'jag måste upp klockan sju och åka till ett museum med barnen.... det är skrattretande, jag vet.' kläcker hon ur sig då. haha får mig alltid på bra humör!
miss my friends and celebrating christmas at home like crazy even though i love the u.s.

amerikanskt körkort tre år efter det svenska

vaknade upp tröttare än någonsin. tog mig igenom morgonen och bad inombords en tacksamhetsbön över äldsta killen som alltid lyckas få mig på bra humör genom att med världens största leende dra på radion på högsta volym i bilen på morgonen, dra några dåliga skämt och så sjunger vi hela vägen till skolan. familjens nya hushållerska heter dorota och är aslik hon i gossp girl!?! så himla skön också. high fivar mig stup i kvarten och gör allt med barnen till en tävling när de inte vill lyssna på mig. hon jobbar även som lärare för polska som hemspråk för mindre barn. bullerbyn var tydligen en av böckerna de var tvugna att läsa. så de skulle prata om svensk jul nästa vecka! ska hjälpa till med lite info. åt knäckebröd, omelett och fullkornspepparkakor till frukost, såg andra avsnittet av julkalendern, lyssnade på björnstammens nya låt och åkte sedan iväg för att göra mitt körkortsprov!!!! (teoretiskt och praktiskt) kom därifrån med ett alldeles nytt plastkort i handen. fint! råkade köra lite för fort och mot gult en gång samt svara fel på åt vilket håll man ska vinkla hjulen när man parkerar i en uppförsbacke, men inspektören tyckte jag var duktig ändå. skönaste frågorna på provet också. typ: hur undviker man att köra bil berusad? 1. dricker måttligt 2. dricker öl 3. låter bli att dricka. hittade till och med hem utan att använda gpsen. tänk att tjejen som livrädd höll ett krampaktigt tag om ratten på highwayen är som bortblåst. det ni! önskar jag kunde säga att jag belönade mig själv en louis vuittonväska. fick dock två par nya brallor och en frozen yoghurt. inte så pjåkigt, huh?!

,


hey

jävla vs-modeller och sofi fahrman. vill också gå på catwalken som en gudinna och blinka lite åt kanye west eller ta en spontan weekend i hamptons. JAJA. tänk postivt! tur att jag är jag och inte nån annan jävel....
over&out

saknar

saknar pappa. mamma också. och mina syskonbarn. hela familjen. och vännerna. herregud vad bra ni är. så tacksam över att ni fått mig att le i hela mitt liv. love

december

första december och solen fortsätter skina. julkalendern på svtplay och sen en sväng till gymmet för att bättra på träningsvärken. fint!

mainstream

du heter: zara olivia matilda lood lindqvist
smeknamn: loodi/zäta
låt som när du är ledsen sörjer till? herregud, har inte varit ledsen på skitlänge!? senaste sådana låten var nog
almost lover - a fine frenzy. men min återkommande gråtlåt är everybody hurts - rem.
beroende av? gottis
vad tror folk om dig? ooj. svårt. vad tror folk om mig!? folk som inte känner mig tror nog att jag är en småtöntig,
glad tjej som inte kan sitta still.
stämmer det? njaa, till viss del.
vad får du oftast komplimanger för? ehm, jahadu. mina ögon, att man blir glad av att vara med mig, min rumpa.
hur imponerar man på dig? med ambitioner, charm och ödmjukhet
brukar du skratta för dig själv? haha ja!
vad står det i ditt senast inkomna sms? det vill jag inte dela med mig av! :D men fint var det.
har du haft sex idag? nä
hur svarar du i mobilen? 'hej'
vem ringde du senast? mamma
vad sa den du senast pratade med i telefonen? vi kommer om 5 minuter
antal timmar sömn inatt? 9
sov du ensam? ja
brukar du komma i tid? haha, nej.
hur känner du dig nu? glaaad, peppad och typ oövervinnerlig. haha
vanligaste färg på dina kläder? hm, svart, vit, grå, beige tror jag.
vad tycker du om fötter? haha lite småäckligt
vad saknar du? älskar att jag inte kommer på en enda sak jag saknar!? fast, jag saknar ett dussin fina vänner.
hade du en bra kväll igår? mjo. tittade på idol och drack te i min ensamhet. helt ok mysigt. sen cathade jag som sagt
upp med fina vänner, då blev jag glad.
favoritdryck på morgonen? tropisk juice!
när brukar du oftast gå och lägga dig? hm, typ tolv.
är du blyg? när jag inte känner mig bekväm är jag blyg
sysslar du med någon idrott? ja, eller har åkt konståkning sedan jag var 8. numer är jag bara tränare.
men annars så åker jag gärna inlines, snowboard, spinnar eller dansar.
tror du på kärlek vid första ögonkastet? haha vill helst bara säga JAAA. men kärlek är nog lite att ta i. men tror
definitivt att man kan känna något vid första ögonkastet.
har du spytt offentligt? ... ja
vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag? haha utforska de sakerna jag inte har som tjej
är du nöjd med ditt liv? japp!
vad gör du imorgon? ingen anelse. har mina lediga dagar nu innan jag ska iväg till amerikat.
vad är det värsta du vet? tja, typ.. att inse att jag nån gång ska dö och få panik!? kvinnomisshandel,
hur förjävligt de har det på afrikas horn osv.
har du bra vänner och äkta vänskap? ja, ja och jaaa. (lycklig tjej)
vad är det finaste du fått? oj. kärleksförklaringar skulle jag säga.
en speciell dag du minns? oj, det finns många. speciellt konserter har en tendens att etsa sig fast i mitt minne,
sounds i kalmar en varm sommarnatt med min första kärlek, winnerbäck i götet med samma person plus en fin vän,
håkan i oslo med sandra (fy fan vad bra den kvällen var) och så förstås konståkningsshowen
med måns zelmerlöw som vi gjorde när jag var 16.
du samlar på? foton från alla saker jag upplevt, kläder.
när grät du senast? i torsdags när jag såg 'det är ok att känna-filmen'
vad skulle du göra om du vann en miljon? haha köpa ett tvspel och en minicooper. lägga undan pengar till ett fint boende
och till att investera i smarta projekt, samt skänka till rädda barnen eller liknande.
vill du gifta dig? ja, om jag hittar rätt man så vill jag ha ett fint bröllop.
vill du ha barn? ja. (fast är skräckslagen för att föda)
är du musikalisk? haha nej inte direkt. men jag är inte tondöv heller.
vad dricker du helst när du är törstig? vatten
bor dina föräldrar tillsammans? ja det gör dem
har du någon gång gråtit dig till sömns? oh yes
biter du på naglarna? nej inte längre
du heter: zara olivia matilda lood lindqvist
smeknamn: loodi/zäta/räven
låt som när du är ledsen sörjer till? everybody hurts - rem
beroende av? starbucks, sötsaker, facebook
vad tror folk om dig? förmodligen att jag är en småtöntig, glad tjej som inte kan sitta still.
stämmer det? njaa, till viss del.
hur imponerar man på dig? med ambitioner, charm och ödmjukhet
brukar du skratta för dig själv? haha ja!
vad står det i ditt senast inkomna sms? på den amerikanska är det om jobbet från min värdmamma och på den svenska: 'puss och godnatt min fina'
hur svarar du i mobilen? 'hej det är zara' om jag inte vet vem det är, vet jag så blir det oftast bara ett 'heeej'
vem ringde du senast? cilla tror jag!? om inte skype räknas
vad sa den du senast pratade med i telefonen? 'ja, ni kan komma hit' typ..
antal timmar sömn inatt? 5
sov du ensam? ja
brukar du komma i tid? haha, nej.
hur känner du dig nu? trött, men ändå glad över att jag befinner mig i amerikat.
vanligaste färg på dina kläder? hm, svart, vit, grå, beige tror jag.
vad tycker du om fötter? haha lite småäckligt
vad saknar du? alla där hemma!!!
hade du en bra kväll igår? helt ok
favoritdryck på morgonen? juice!
när brukar du oftast gå och lägga dig? hm, typ tolv.
är du blyg? ja, innan jag känner mig trygg med personen/personerna ifråga.
sysslar du med någon idrott? ja, eller har åkt konståkning sedan jag var 8. numer är jag bara tränare. men annars så åker jag gärna inlines, snowboard, hänger på gymmet eller dansar.
tror du på kärlek vid första ögonkastet? haha vill helst bara säga JAAA. men kärlek är nog att ta i. men tror definitivt att man kan känna något vid första ögonkastet.
har du spytt offentligt? ... ja
vad gör du imorgon? hemligt... hihi
vad är det värsta du vet? tja, typ.. att inse att jag någon gång ska dö och få panik över det!? kvinnomisshandel, hur förjävligt de har det i vissa delar av världen osv..
har du bra vänner och äkta vänskap? ja, ja och jaaa. (lycklig tjej)
vad är det finaste du fått? oj. kärleksförklaringar skulle jag säga.
en speciell dag du minns? åh så många minnen. här kommer två från i somras:
# en av de finaste stunderna i sommar var när jag en tisdagkväll såg solen gå ner över vackraste oslo, efter en varm ledig augustidag, uppe i radissons sky bar tillsammans med tre fina människor. sippade på en corona och blickade ut över min stora kärlek. staden jag spenderat de senaste 9 månaderna av mitt liv i och som kommit att betyda mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. det var som om alla lyckliga stunder knöts ihop där och då. ett totalt harmoniskt, lyckligt och tryggt ögonblick då jag såg febrilt såg mig omkring efter en paus-knapp.
# att klockan tre på natten med totalt förstörda fötter efter flera mils promenader, stående väntan på konserter, hoppande och dansande i ett par converse, smutsigare än någonsin efter att inte ha duschat på en hel varm sommarvecka, med sönderbrända läppar, feber och en försvunnen röst vandra genom borlänge med guldkonfetti i håret och en lyckokänsla i magen bara en håkankonsert kan frambringa. tänka att 'nä, nu orkar jag inte ett steg till' och så stannar en vit limmo framför mig och mina vänner, en kille sticker ut huvudet och frågar om vi vill hoppa in. gnuggade mig i ögonen x antal gånger under den resan vill jag lova.
du samlar på? foton från alla saker jag upplevt, kläder.
när grät du senast? förra veckan
vad skulle du göra om du vann en miljon? haha köpa ett tvspel och en minicooper. lägga undan pengar till ett fint boende och till att investera i smarta projekt, samt skänka till rädda barnen eller liknande.
vill du gifta dig? ja, med rätt kille så.
vill du ha barn? ja (fast är skräckslagen för att föda. och för att ha ansvar för nån dygnet runt i 18 år...)
är du musikalisk? haha nej inte direkt. men jag är inte tondöv heller.
vad dricker du helst när du är törstig? vatten
bor dina föräldrar tillsammans? ja
har du någon gång gråtit dig till sömns? oh yes
biter du på naglarna? nej inte längre