ok, i admit


är kär i daniel adams ray

så jag borde väl va lycklig nu, eller vadå, eller vad tycker du

läser fina fröken fornis blogg. en av mina favorit-inspirationsmänniskor och tänkare.
hon skriver att hon är mer van vid att vara olycklig än att vara lycklig.
och då tänker jag. men herregud, hur kan du vara olycklig?
stanna upp och se dig omkring. ser du inte allt vackert du har?
vänner & jobb. finaste lägenheten och allt sånt. och så tänker jag.
men herregud, jag kanske också skulle stanna upp och se vad jag har?
fatta att det är helt galet att gå runt och må dåligt över något som helst?
när jag har allt som jag har. samtidigt är det skönt att veta,
att vi alla har våra problem.
mitt stora problem är att mina problem är så pass små att dom knappt räknas som problem.
(som fina daniel adamys ray ropar ut i i snooklåten 'inga problem')
läser fina michaelas blogg. en av mina favorit-inspirationsmänniskor och tänkare. hon skriver att hon är mer van vid att vara olycklig än att vara lycklig. och då tänker jag: men herregud, hur kan du vara olycklig!? stanna upp och se dig omkring. ser du inte allt vackert du har? vänner och jobb. finaste lägenheten och allt sånt. och så tänker jag: men herregud, jag kanske också skulle stanna upp och se vad jag har? fatta att det är helt galet att gå runt och må dåligt över något som helst? när jag har allt som jag har. samtidigt är det skönt att veta, att vi alla har våra problem. mitt stora problem är att mina problem är så pass små att dom knappt räknas som problem. (som fina daniel adams ray ropar ut i i snooklåten 'inga problem')

/michaela forni



sommarens slut

myser nydsuchad i morgonrocken,
trött i kroppen efter 7 km i spåret och 8 på cykeln.
regnet smattrar mot rutan och
joshua radin sjunger för mig.
myser nydsuchad i morgonrocken, trött i kroppen efter 7 km i spåret och 8 på cykeln. regnet smattrar mot rutan och joshua radin sjunger för mig.

,


den bästa sommaren



si det til dem du er glad i

den här separationsångesten alltså. tror jag är rädd för att förlora de människor som gjort mitt liv värt att leva den senaste tiden. rädd för att tappa kontakten eller för att något ska hända medan jag är borta. skulle aldrig förlåta mig själv då. men hur mycket jag än kommer sakna er måste jag kunna åka iväg på vad som förmodligen kommer bli mitt livs äventyr. jag hoppas med hela mitt hjärta att ni kommer få ett fantastiskt år, att vi kommer höras mycket och att ni är kvar när jag kommer tillbaka. är så lyckligt lottad som har er <3
http://www.youtube.com/watch?v=Qv3IxmpmmYA

stadsfest

har legat näst intill apatisk i soffan i onepiecen hela dagen. ätit, tittat på fångarna på fortet och sovit. välbehövligt efter en galen helg. har haft så jäkla roligt! det har varit stadsfest och den lilla trästaden har skakats om ordentligt. häng med en massa härliga människor, fantastiska konserter, sol, efterfest och en massa skratt. kunde knappast ha blivit bättre. idag känner jag mig ganska tom inombords. säger hejdå till en efter en och inser att det inte är många dagar tills jag åker till usa. okej att jag hade separationsångest när jag skulle lämna oslo. men nu även över att lämna eksjö. eller, kanske inte eksjö i sig, men alla fina människor jag hängt med den här sommaren. jag hoppas verkligen att ni fattar hur bra ni är <3

nykär

jag är så lycklig. och vill gråta på samma gång. för imorgon åker jag hem. vill bara vara här, i finaste staden med finaste människorna. men jag vet att andra äventyr kallar på mig.

oslove

ligger efter med att skriva om allt jag vill skriva om
är upptagen med att leva livet. det känns rätt bra. befinner mig just nu i oslo
och lever mitt underbara osloliv, fast utan jobb (lyx!). veckan har börjat sjukt bra
med sleepover hos karro, sepå sex and the city hela morgonen, lunch på gamla jobbet
med finaste ex-kollegorna, glass på aker brygge, en sväng förbi domkyrkan för att titta på
alla blommor och teckningar samt tända ett ljus, häng i parken, dricka ett glas rödvin
i nymmes nya lägenhet, en öl på bästa bästa nichol&son med mina finaste ex-sambosar
(nära till lyckotårar bara över att få sitta inne på dendär bästa jävla baren med bästa
jäkla musiken och bästa jäkla vännerna) och sist men inte minst frossande i 7eleven-baguetter.
solen skiner som aldrig förr och jag njuter varje sekund, drar in varenda doft.
skulle kunna ha det såhär föralltid.
ligger efter med att skriva om allt jag vill skriva om. är upptagen med att leva livet. det känns rätt bra. befinner mig just nu i oslo och lever mitt underbara osloliv, fast utan jobb (lyx!). veckan har börjat sjukt bra med sleepover hos karro, se på sex and the city hela morgonen, lunch på gamla jobbet med finaste ex-kollegorna, glass på aker brygge, en sväng förbi domkyrkan för att titta på alla blommor och teckningar samt tända ett ljus, häng i parken, dricka ett glas rödvin i nymmes nya lägenhet, en öl på bästa bästa nichol&son med mina finaste ex-sambosar (nära till lyckotårar bara över att få sitta inne på dendär bästa jävla baren med bästa jäkla musiken och bästa jäkla vännerna) och sist men inte minst frossande i 7eleven-baguetter. solen skiner som aldrig förr och jag njuter av varje sekund, drar in varenda doft. skulle kunna ha det såhär föralltid.

fredagsmys!

åh jag är glad. efter en hel dags regnande, sista dagen på konståkningslägret, där jag känt mig så upprymd eftersom tjejerna klarat nya saker med hjälp av mina tips och dessutom talade om att de inte ville att jag skulle åka iväg igen <3, så kom albin och hämtade upp mig och sandra. vi åkte till mårten och hängde i hans lilla stuga. satt som fyra musketörer under täcken i soffan och tittade på film, spelade sällskapsspel, skrattade och åt gott. första lugna fredagskvällen på jättelänge. helt underbart!

lycklig

herregud vilket vackert liv jag har.
att man inte inser det oftare? crazy bananas.
herregud vilket vackert liv jag har. att man inte inser det oftare!? crazy bananas.

mysedag

vet ni vad?! jag ligger ute på altanen och SOLAR. haft en mysdag med mina två små korvar till bästa vänner. köpt en ny tv till sandra, fikat och vandrat runt på stan.

tankar

det här har verkligen varit äventyrens sommar. tror inte jag kommer fatta hur mycket
kul jag varit med om förrän jag sitter och tittar i fotoalbumet jag håller på att göra om 30 år.
tänkte på en sak. det finns så många fina människor. och så många dåliga.
som vanligt har det negativa en tendens att etsa sig fast i hjärnan.
det är svårt att uppmärksamma alla genuinst ärliga och omtänksamma själar
och inse att jag inte blir det minsta sämre bara för att någon
annan skulle behandla mig illa. kommer väl inte fram till något vettigare än såhär, men
nu har jag iallafall delat med mig av vad som föregick innanför pannbenet idag.
det här har verkligen varit äventyrens sommar. tror inte jag kommer fatta hur mycket kul jag varit med om förrän jag, om 30 år, sitter och tittar i fotoalbumet jag håller på att göra. tänkte på en sak. det finns så många fina människor. och så många som beter sig illa. som vanligt har det negativa en tendens att etsa sig fast i hjärnan. det är svårt att uppmärksamma alla genuint ärliga och omtänksamma människor. svårt att inse att jag inte blir det minsta sämre bara för att någon behandlar mig illa. kommer väl inte fram till något vettigare än såhär, men nu har jag iallafall delat med mig av vad som föregick innanför pannbenet idag. ta hand om er, puss.

life as we know it

5 km avklarat, endorfinerna pumpar och jag känner mig så jävla grym.
sitter och beundrar bokhyllan jag skruvade ihop för ett par veckor sen,
som  jag fyllt med mina bästa böcker, sex and the city-boxen, min signerade
håkanskiva och min studentmössa samt tittar ut genom fönstret på
något av det vackraste jag vet, nämligen augustisolnedgången.
5 km avklarat, endorfinerna pumpar ut i kroppen och jag känner mig så jävla grym. sitter och beundrar bokhyllan jag skruvade ihop för ett par veckor sen, som  jag fyllt med mina bästa böcker, sex and the city-boxen, min signerade håkanskiva och studentmössan. låter blicken vandra vidare, ut genom fönstret, mot något av det vackraste jag vet, nämligen augustisolnedgången. nu: smörja in mig med vit choklad-lotion, trycka in mig bredvid mamma i soffan med ett fotbad, käka äggmackor och fil med blåbär, snacka och titta på en dansk tvserie.

husmanskost

pappas mat när han anstränger sig <3 åt just himmelskt potatismos med svampstuvning och fläskfilé. nu: ut i skogen och powerwalka med stamcellerna.

glömde säga!

hänger denna veckan i minusgrader bland härliga ungar och ungdomar för att lära ut en av de roligaste sakerna jag vet, nämligen konståkning.

mia och jag bossar. haha närå.
bilden snodd från en av mina åkare (almostperfect.devote.se)

just nu

sitter vid mitt blå gamla tonårsskrivbord och ägnar mig åt en av mina favoritsysselsättningar, dega till bra musik i mina we-lurar iklädd onepiecen. ser sådär lagom muppig ut. men, det jag skulle fram till, den bra musiken. min älskade svenska björnstam. har bloggat en hel del om bandet innan, men de har ju släppt ny musik som verkar ha uppmärksammats mer än första (grymma) epn. kan bero på deras festivalspelningar i år. (dock var de inte på peace&love, kasst) men iallafall, här kommer mina favoritlåtar med dem:
Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder
Den svenska björnstammen – Allting kommer bli bra
Den svenska björnstammen – Dansmusik
Den svenska björnstammen – Kärlekens matadorer

lägesrapport

jaha ni, hej på er. för er som undrar vart jag hållit hus så har jag varit ute i sensommarsverige och härjat av mig. fått leva mitt storstadsliv bland uteserveringar och rosévin. dessutom har jag sett till så att mitt amerikanska visum nu är på väg hem till mig. blir bara mer och mer taggad inför usa-resan för varje dag som går. nu väntar fem lugna veckor av vila och återinförande av rutiner som tex träning. ska ha lite tråkigt så jag blir taggad inför hösten. i mina lugna veckor tänker jag dock klämma in en resa till mitt älskade oslo, en sväng till götet, vara barnvakt åt min lilla prinsessa till brorsdotter, stadsfest osv. kommer bli så kul!

söndag


min lördag

mötte upp malin, lina, albin och ida för en mysig fika på lilla caféet, därefter åkte jag hem och drog på mig hjälmen för att åka en sväng på vespan med mamma, jobbade i fyra timmar och när mörkret lagt sig begav jag mig hem till fredrikke för att mysa med ett helt gäng eksjövänner. dansade vidare till hotellet och hamnade på efterfest tills det blev ljust ute.

,


fredagskväll


mums



print screen från den häär braiga videon/låten: http://www.youtube.com/watch?v=70vxGI5FkLA&feature=related

roadtrip med mammi


himla fin dag igår! efter frukosten tog mamma och jag nya bilen och åkte en bit utanför stan till en jättemysig, otroligt vacker, helt öde badplats där vi låg och lapade sol, läste och badade. åkte hem och åt färskpotatis och lax till lunch, hann med några timmar på jobbet och avslutade dagen med en öl på keskins med fina vänner. detta liv i sensommarsolen <3

rättså jävla bra

vet ni vad? här langar jag en låt som alltid får mig på bra humör: Savage Garden – Crash And Burn. för det är fan inte lätt att se det fina i de små sakerna. jag har varit med om så jäkla mycket härliga saker den här sommaren. skrattat, kramat härliga vänner, skrikit slut på min röst under fantastiska konserter, dansat på bord, lapat sol, tumlat runt bland vågor, ätit gott, osv osv, men knappt hunnit landa. just nu skriker mitt psyke efter sensommar i en storstad, vandra runt bland uteserveringar, dricka ett glas rosé, hänga i parken och dansa bort hela natten. tur då att jag ska till stockholm nästa vecka. och snart till älskade älskade osloo. varför kan man inte bara fatta att man har det så jävla bra!? ahja, at least känner jag mig ändå rättså jävla bra idag. OCH, sinnessjukt taggad inför helgen. nu ska vi visa vart skåpet ska stå!

sommar

min morgon: vakna, dra på mig den gula bikinin, smörja in mig med olja och duka en stor frukostbricka med äggmacka, salamimacka, ramlösa granatäpple, a-fil med start och en pannkaka med nutella. satte mig i solen på altanen, njöt av frukosten, läste en bok och målade naglarna. livet!

ut med det

längesen jag skrev något från hjärtat nu. har så mycket som hoppar runt och trängs inuti mig, tankar och känslor. jag var bättre på att sätta ord på det förr, då var det så självklart. nu är det mest läskigt. för det första så är jag totalt vettskrämd inför usa-resan. vet att det med allra största sannolikhet kommer bli mitt livs äventyr. men samtidigt, så mycket som kan gå åt helvete. så mycket som är upp till mig. lyssnade på cimons 'sommarsurr' i radio 1 idag. så fin han är den mannen, pratade om vänner, kärlek och relationer. finns inga ord för hur mycket jag uppskattar hans ärlighet. så få människor är ärliga. jag kände igen mig i så mycket han sa. inser hur viktiga alla fina människor jag har runt omkring mig faktiskt är. tänker på kärlek, hans berättelse om hur det är att tvinga sig själv att orka fortsätta leva när man förlorat den man älskar mest fick mig att tänka tillbaka på hur det var för mig, när jag var igenom det där. ögonen tårades när jag tänkte på hur det kändes när jag faktiskt trodde att jag skulle gå under. men leendet på läpparna infann sig när jag insåg att jag faktiskt tagit mig igenom det, jag är imponerad av mig själv. tänker på hur man handskas med att åldras. inser så mycket om mig själv och livet. blir äldre. jag känner det.

augustikväll

sommaren är tydligen här för att stanna, vilket jag älskar. idag har jag i princip bara solat samt läst, pratat med mamma och tagit ett nytt foto till mitt körkort. avslutade dagen med min älskade lilla vän sandra. vi ägnade tiden åt allsång på skansen och därefter en film och pannkakor med jordgubbar, nutella och ben'n'jerrys. mumma.

mysig måndagskväll

efter stranden käkade jag lunch, duschade och tog en powernap innan jag slängde mig på cykeln in till stan för att handla till mammas födelsedagsmiddag. mötte en klasskompis från gymnasiet och det första han sa var 'var det du zara! såg bara att det var en snygg pingla' haha härlig människa. sen lagade jag som sagt middag till mamma som fyllde år i söndags och varit på spa med pappa tills för några timmar sedan. överraskade med trerätters, champagne och lite paket. mamma blev rörd och jag blev nästan lite stolt över matlagningen. huvudrätten blev så himla god. honungsglacerade kycklingspett med vitlök och basilika med avocado och jordgubbssallad med honung och lime. mysigt med en kväll med familjen. nu: sängen. imorgon vankas ännu en ledig dag i solen!


godmorgon världen!

solen skiner, jag är ledig och vaknade nyss av ett sms från en bästa vän. nu: stor frukost på altanen. sen: dra på mig inlinsen och glida förbi sandra på väg ut till långanäs för lite solbadande. livet leker!

slut som artist

trött tjej signar in. igår när jag kom hem från jobbet slängde jag mig in i duschen för att sedan ta emot finbesök i form av sandra, albin och viktor. äventyr hela natten lång stod på agendan. skrattade så jag fick ont i magen, drack lite för många drinkar och dansade mig svettig. efter en välbehövlig sovmorgon åkte jag till jobbet, där jag har varit hela dan. i och för sig har det inneburit bland annat kladdkaka i solen på uteplatsen och lyssna på min kollegas gitarrspelande, så jag klagar inte.