aint got a care in the world

idag är livet en fest! snart blir det fantastisk trerätters al la zara, sonja och becks. sen ska vi ut och skaka om oslo! bord och champage är bokat. iih, puss på det här. 2011 ser ut att börja så in i helvete bra! och ännu bättre ska det bli!

new years eve!

är så taggad att jag håller på att trilla av stolen. har börjat nyårsafton med att göra pannkaksfrukost till alla mina sambos. nu dunkar vi partymusik och planerar kvällens middag. yiihaaa
GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

kaotisk morgon

spännande morgon idag! vaknar av att väckarklockan på mobilen ringer. vägrar gå upp och snoozar en timma. vaknar igen av att både min, idas och sonjas väckarklocka ringer. inser att jag inte kommer hinna duscha. går upp och svär tillsammans med sonja över hur förjävligt det är att vara morgontrött och behöva gå upp tidigt, går över till att asgarva åt situationen att vi måste försöka trycka in oss tre stycken i vårt lilla badrum samtidigt. tackar mig själv för att jag har så pass långt hår att en borste, tofs och lite spray kan fixa flötfrillan. drar på mig min nya skitsnygga och mysiga halsduk och så var morgonen räddad. fick den i julklapp av min storebror. bra kul med julklappar ändå, iallafall när de kommer till användning och sätter guldkant på tillvaron.
yes, that was alles for tonight.
godnatt jenta och gutta

,


någon nära
någon som delade allt
allt med dig
något som var mellan två ögon
två hjärtan
två hjärnor
två kroppar

vad ont det gör
när något går sönder
brister
som ett glas man tappar i marken
går i tusen bitar
flyger splitter åt alla håll


i've got all my sisters with me

alla mina älsklingar och jag på juldagen

lalala

ny favoritlåt: Owl City – Hello Seattle - Remix

mellandagar

ligger nedbäddad i sängen bland täcken och kuddar med världens mysigaste filt som jag fick av mamma i julklapp <3 skriver på min rosa lilla skönhet till dator, min bror har nämligen lyckats få väck viruset! yey! äter mammas chokladbollar, läser elle och lyssnar på bra musik. ibland är jag bara så himla ineffektiv. har en massa saker jag vill ta tag i, men det får väl bli efter nyår. antar att mellandagarna är till för att ta det lugnt. smider lite planer för nyårsafton. blir middag här hemma med mina kära tjejer, sedan ut för att se på fyrverkerier vid tolvslaget och sen ska vi boka bord på nån klubb. kommer bli superbra tror jag. nä, nu ska jag se på ung och bortskämd, laga lite mat tills imorgon och duscha.
puss!

,


hur i helvete ska jag våga älska igen
hur i helvete
ska jag våga kärlek
när jag vet att någon garanti kommer jag aldrig få
hur ska jag våga
när jag vet precis
hur djupa sår jag får

back on track

överlevde bussresan trots att mitt resesällskap förvandlats till två pessimister för dagen. har haft en underbar jul, men är glad över att vara hemma i oslo igen. nu ska jag sova, för imorgon är vi på't igen med jobb och grejer!
puss!

den 25 smäller det!

det blev en supermysig julafton. innehöll precis allt som en julafton ska innehålla. vakna och mötas av en nypyntad gran, tomtegröt till frukost, julkalendern, pappas fantastiska julbord, choklad, ostkaka, kalle anka, svensson svensson och hela familjen. årets bonus och kanske det bästa med julen i år är att min lilla prinsessa till brorsdotter är och hälsar på och är hur mysig som helst. dessutom hade jag uppenbarligen varit en snäll tjej i år också, för tomten kom med en massa fina klappar. fick en hel hög med svarta strumpor (uppskattas med tanke på att vår lägenhet i oslo antingen äter upp eller gömmer våra strumpor), ett instrumentkit (mamma uppmuntrar vår idé om att testa på gatumusikantyrket. så nu tjejer, har vi ingenting att skylla på längre!), en supermysig filt, en ball leopardväska, snygga trosor, sveamössa och halsduk, en bok, berlock till mitt armband, presentkort på hm och pengar. 

idag har jag varit helt degig och inte gjort något annat än att äta mat och choklad och mysa med elvira. trodde aldrig jag skulle orka ut ikväll. men nu jäklar är dags att ställa om. det är juldagen och jag ska ut med alla mina favorittjejer. vi har en del att ta igen om vi säger så. nä, nu är det hög tid att get dressed för success. ikväll ska vi dansa på borden! (igen)


merry christmas!

så var det julafton. känns nästan lite magiskt. har börjat dagen med pappas tomtegröt, sms från världens finaste vänner och p4. de spelade just 'varje år har jag önskat ett hårt paket' med babsan. hahaha, höll på att skratta ihjäl mig. önskar er alla en fin dag. puss och god jul! <3

eksjö baby!

nu är jag äntligen hemma. så underbart. blev att säga hej till en familj och hejdå till en annan. skitkonstigt när vi släppte av sonja och becka hemma hos sig. vadå hemma hos sig? ni bor ju med mig? typ så kändes det. verkar som att mamma har städat och pyntat varenda vrå av huset, för det är så fint. hade nästan glömt hur det var att ha såhär mycket plats att röra sig på. och så luktar det julskinka i hela huset, mm. var lite orolig för hur mitt rum skulle se ut med tanke på att jag lämnade det som värsta messen. förstår inte varför jag ens tänkte på det, mamma hade förstås gjort fint. dessutom låg ett kort på sängen där det stod 'välkommen hem älskling! vi ses imorgon' och de två senaste elle-tidningarna. inte hade det blivit något gästrum av mitt rum heller, det fanns fortfarande ett alldeles eget rum åt lilla mig. direkt när vi kom hem satte pappa igång att göra iordning mackor och så ropade han när de var klara. ren lycka. förstår inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna allt det här. mamma och pappa <3

på g hemåt

nu är lägenheten julfin! tjejerna och jag blev just klara med storstädningen. har putsat och fejat. väskorna är packade och imorgon ger vi oss av hem till sverige och lilla eksjöet. underbart! får passa på att tacka mina älskade vänner/sambos för tre grymma månader i oslo! och för att ni står ut med att bo ihop med mig. hade aldrig klarat mig utan er :)
hörs when i'm home
iih!

bara lilla jag

haha, normal brud?
studsar runt i mina nya byxor från zara, mitt 'non smoking generation'-linne från weekday och mössa från bikbok. julmusik på högsta volym i lägenheten, har precis käkat middag med sonja <3 blev tomatsoppa och vitlökbröd! yummi. snart ska vi hugga in på muffins och chokladtomte. gav henne nyss ett ugglehalsband i julklapp eftersom jag tappade bort hennes halsband med fjädrar. hon blev glad och är så söt i det. så nu är jag med jätteglad! iih, duracellkaninen zara idag. haha, puss!

en måndag

jag fattar inte vart den här hösten har tagit vägen. fyra månader har ärligt talat aldrig gått så fort. men jag antar att det är så det är när man har roligt. älskar mitt liv. önskar jag kunde stanna tiden och bara få allt att gå lite långsammare. fattar inte hur det ska gå för mig att bo själv sen. i lördags när ida och sonja gått och lagt sig och becka inte var hemma och jag var tvungen att krypa ner alldeles själv kändes det så himla tomt. inte ha nån att sova bredvid. hallå, var är ni!? hade jag lust att ropa.

idag efter jobbet följde jag med lollo hem till sara för att titta till hennes lilla kattunge. och åh så söt den var. smälte. på väg hem gick jag hela karl-johan från nationalteatern till järnbanetorget, så stört fint med alla lampor. ryste av julstämning när jag gick förbi skridskobanan som de spelade julmusik vid. fyra dagar till julafton!
take care sweets.

zara vill ha

gjorde misstaget att prova den här fantastiska lanvinklänningen


julstämning

häromdagen när ida och jag såg på 'day efter tomorrow' och jag kommenterade hur vidrigt jag tycker det är när en i filmen dör så sa hon att jag är väldigt känslig. och det stämmer faktiskt. när det kommer till sådana saker är jag känslig. sjukt lättpåverkad av känslomässiga saker och sinnesstämningar. kan till exempel inte titta på skräckfilmer och har väldigt svårt för att läsa hemska böcker, för att jag inte kan släppa det sen och blir deppig själv. den egenskapen kan vara både bra och dålig. blir ju påverkad av positiva känslor också. 
just nu är jag väldigt inne i all julstämning, vilket är en bra sak. går runt och är alldeles varm i hjärtat och tänker på alla härliga, fina människor som finns runt omkring mig.


teamet på jobbet, rikard, elias, pappi, henric, ida, andreas, jonas, mammi, malin, lisa, malle, sonja, lina, sandrew, becks, elvira, frank, ted & räkan
:)


week update.

har faktiskt varit rätt seg med uppdatering senaste dagarna. kan meddela att jag den här veckan varit med om min värsta försovning i livet so far. vaknade med ett ryck av att jag drömde att jag förlorade en boxningsmatch och var så jävla förbannad (vilken jävla dröm?!) och märker att klockan står på 9.05 (börjar 9) och att jag stängt av alarmet i sömnen. som tur är fick jag bara skratt till svar när jag meddelade att jag skulle komma sent. väl på jobbet blev jag bjuden på pepparkakor och hela teamet körde 'huvud, axlar, knä och tå' som morgongymnastik. sen hade jag glömt min hemska morgon, haha.

vad som mer är värt att nämna är att jag har shoppat klart alla mina julklappar. (creds till mig!) i tisdags kväll drog ida med mig och sonja till oslocity (öppet till 24!) för en fika och lite shopping. halv tio mötte vi upp becka som kom hem från sin lilla sverigetrip. åkte hem till oss, snackade massa skit, lyssnade på norsk julmusik och tittade på lite klipp från peace&love och musikhjälpen på svt2. älskar att vi bor ihop och träffas 24/7 och fortfarande har lika jäkla kul ihop! det är vad jag kallar ett hållbart förhållande (;
vad som var mindre kul var att jag ett tag hoppades på att min egna lille julenisse (ida) som jobbar på lindex skulle lyckas knipa ett exemplar av bhn jag vill ha i min storlek. men ikke, de var slut :( menmen, är inte den som är den som hänger läpp och gråter över spilld mjölk. 

puss
hej


livet

det är bra fint ändå, det där livet. så underbart att vara ung. att vara 20 och vuxen samtidigt som man har hela livet framför sig. kunna ta hand om sig själv och ha alla möjligheter i världen att göra precis det man vill och känner för. har nog aldrig känt mig såhär fri.

welcome to the good life

igår gick jag och resten av världens bästa team direkt hem till karro efter jobbet. är så kär i hennes lägenhet, så fin. riktigt härligt att ta några afterwork-fredagsöl och äta lite mat. senare blev det shots, lekar och som vanligt en massa dans. dansa kan ju ärligt talat vara det roligaste som finns. sitter och ler åt cornelias replik igår 'zara, du och jag borde åka till magaluf eller nåt! skulle äga alla dansgolv!' haha, true story. ha en fin lördag!

bilder från julfesten

fredag!

you give me reason to party
i'll probably spend all my money
the way you dance dance dance
got your spell on everybody
girl you're an artist in naughty
the way you dance dance dance
and i don't see why i should stop
'cause all we gotta do tonight is
dance dance dance

Darin – Dance


koseligt

det var så mysigt att se på luciatåget på svtplay igårkväll. släckte ner hela lägenheten, drack glögg och bara myste. dog lite när darin sjöng. kände mig som 14 igen. ryste av julstämning. och i helgen blir det ännu mer mys. ska baka kola, se på sunes jul och slå in julklappar. iih. merry christmas!
(för övrigt har den här dagen varit sämst. men behöver bara titta på filmen från julfesten när grabbarna dansar till singel & sökande för att vika mig dubbel av skratt)

call your girlfriend

call your girlfriend
it's time you had the talk
give your reasons
say it's not her fault
but you just met somebody new
and now it's gonna be me and you

and you tell her that the only way her heart will mend
is when she learns to love again
and it won't make sense right now
 but you're still her friend

Robyn – Call Your Girlfriend


alone in a crowd

det är så knäppt att man kan känna sig ensam trots att man är omgiven av människor. och även fast man har världens finaste vänner och familj. det är så svårt att veta vad man ska ta sig till när man gett sitt hjärta till nån som plötsligt inte vill eller kan ta hand om det längre. man liksom ser sig desperat om efter nån annan att ge det till, när allt man egentligen borde göra är att bli bättre på att lita på sig själv. jag har nog aldrig riktigt hunnit lära mig det.

hello monday

sitter och skrattar åt sonjas historier från hennes jobb på dagis. lägenheten var städad idag när jag kom hem från jobbet. snacka om lättnad. snart blir det luciamys med luciatåget på svtplay, lussebullar, pepparkakor och glögg. löningspils i helgen igen, fattar inte vart den här månaden har tagit vägen. kom på idag hur sjukt fort det kommer gå till sommaren. vet knappt om jag vill lämna oslo i juni. har börjat skaffa mig ett liv här. samtidigt rinner tiden iväg och det finns massa andra saker jag vill hinna göra. om drygt en vecka är det iallafall juleferie. som jag ser fram emot det! hem till älskade vänner och familj. tänd brasa, god mat, riktig julstämning. åh, blir alldeles lycklig bara jag tänker på det!
over & out
puss!

xoxoxo

baby, everywhere i go
i'm not alone
you let me know
your on my phone
your in my dreams
your on my screen
you send me x & o's
hugs and kisses
x & o's

The Black Eyed Peas – XOXOXO

segaste bruden i stan

idag drar vi mitt favoritcitat a la lisa:
'jag känner för att sjunga! sjunga eller hångla eller nåt'
alltså fan vad slöö jag är. måste ta mig i kragen. vill ha en fin lägenhet, då får man städa. sen vill jag ha adventsmys. kom igen zara, du orkar detta.

i mitt vackra vita vinterland

helt fantastisk vinterväder här idag! -1, klarblå himmel, snö och sol. gick upp på berget som ligger precis vid vår lägenhet för att blicka ut över älskade oslo. höghusen, havet, kyrkorna, holmenkollen. så vackert. fullt av ungar som åkte pulka också. blev sugen på en utomhussväng på skridskorna och att ge mig ut i backarna med brädan. fortsatte min promenad in till stan och operahuset och så hem igen. fin söndag.

brilliant

it's a bad time for a good time
that's why this love won't happend

Tove Styrke – Bad Time for A Good Time

still waiting for the snow to fall, it doesn't really feel like christmas at all

behöver nån att slösa min kärlek på. överösa med vackra ord. pussa ömt i pannan. krama tills det gör ont. viska kärleksförklaringar till. en varm kropp som tinar frusna händer.

santa baby

jag önskar mig en sånhär, ok?

generös tjej

mina senaste musikfynd:
Coldplay – Christmas Lights
I Blame Coco – Quicker
Nikola Sarcevic – LOVETRAP
Black Eyed Peas – XOXOXO
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home
Tove Styrke – White Light Moment

helg

har haft en riktigt mysig lördag! mysteriet på greveholm har rullat på tvn hela dagen. har lagat middag och kladdkaka, snackat skit, lyssnat på julmusik och softat med två vänner. julfesten igår var riktigt lyckad. skön stämning. efteråt drog hela teamet ut till memphis. kul faktiskt. ikväll ska jag bara ta det lugnt. så himla skönt!
take care folks


zara.olivia.matilda

sonjas höga byxor från bikbok, oversize t-shirt med storbritanniens flagga från gina tricot och skinnjacka från hm.

torsdag

ligger i soffan och gör ingenting. så himla skönt! ser gram emot en lång, lugn helg. fredag imorgon! helt underbart. ska ta med finstassen och smink till jobbet. alla tjejer ska nämligen direkt hem till karro, göra oss iordning, dricka lite vin och mysa. därefter blir det julfest med fler från jobbet. ska bli himla trevligt!
over & out, sov sött

lägenheten

voila! bjuder på lite bilder för er som är nyfikna på hur lägenheten ser ut.

onsdagkväll med guldkant

har haft en helt perfekt onsdagkväll! jag och min kära bästis/sambo/partner in crime sonja persson har hittat hem. vi har hängt på en sjukt soft bar med mysig inredning, sköna bartenders och grym dj. spelade kärlekens tunga och kär i en ängel. behöver jag säga mer? vi blev bjudna på öl och var mer än nöjda. nu är vi hemma igen. dricker glögg, äter saffranskaka och tittar på julkalendern. sjukt mysigt! <3

galenpannan och jag <3

thanks guys!

kom på att jag har glömt tacka mina kära sambos för hjälpen med headern! det är nämligen sonja som tagit bilden, beckas byxor jag har på mig och ida som hjälpt mig få in den här.

när vi ändå håller på

samma helg som håkankonserten hade vi besök av sandra och malin. gänget var samlat och jag kände mig komplett. finns inget bättre än att ha er runt omkring mig. blir alldeles lycklig bara jag tänker på det. ni är hemma för mig. <3


liten titt i backspegeln

13/11 var jag på min sjätte håkankonsert. hade taggat hur länge som helst så förväntningarna var minst sagt höga. en bit in i konserten börjar håkan prata om fenomenet partysvenskar varpå han frågar om det är nån som kan låten. sandra och jag skriker 'jaaa!', micken skickas till oss och vi sjunger 'jag är inte sjuuuuk, jag är partysvensk!' för hela rockefeller. hahaha, något att berätta för barnbarnen! tio minuter senare står jag och lipar till 'gårdakvarnar och skit' och 'ramlar' ska vi inte ens prata om.. sjukaste stämningen! få tillfällen jag har varit så lycklig. eufori hela konserten. nerdränkt med öl blev jag också. men vad gör det när håkan och oslo levererar en av de bästa kvällarna någonsin!? finast var trumpeten och saxen på 'kärlek är ett brev skickat tusen gånger', ' jag vet vilken dy hon varit i' och 'du är snart där'. helt underbar kväll som sagt. lever fortfarande på kicken. tack sandra och håkan. <3

hann med lite skitsnack och en 'fin' bild på signeringen också :)

new music baby!

'en tuff brud i ett snyggt fodral, ett tuff jäkla brud som är precis som jag'

två jävligt awesome covers från tvprogrammet 'så mycket bättre':
Petter – En tuff brud i lyxförpackning/September – Kärlekens tunga

'låt mig höra kärlekens tunga säga att du älskar mig'

söndagshäng

idag dricker vi burn, städar och lyssnar på sonjas grymma söndagslista heja bakishäng.

söndag 02.12

slutar inte förvåna mig själv. den här kvällen slutade väldigt lugnt. sitter uppkrupen i soffan och ska strax gå och lägga mig. fryser så stört mycket. jäkla snöstorm. tänker gå i ide. nu är det söndag. helgerna är ALLDELES för korta. så mycket man vill hinna med. inte ok.
iskalla kramar från ett vintrigt oslo

joråmensatteh

nu bär det snart av på party igen. mina kollegor är inte att leka med. på't hela dan varje dag. men det blir kul. idag har jag umgåtts med mig själv. mycket trevligt måste jag säga. åkte in till stan och promenerade till aker brygge. så himla vackert. får jag bestämma så kommer jag alltid bo vid havet. tog en sväng runt julmarknaden på rådhusplatsen också innan jag mötte upp becka och hennes kompis ida för lite shopping och smoothies inne i värmen i oslocity. stört kallt ute idag. typ minus 20.
gotta run fellows!

underbara lördag

väldigt underhållande att läsa senaste inlägget. sitter fortfarande i festkläderna med gårdagens smink. lite lagom sliten efter säkert 4 timmars sömn. det där med lugn kväll gick ju fint. men vem är jag att tacka nej när johan och fredde frågar om de får svänga förbi med en flaska vin? dessutom hade jag en stört rolig kväll. dansa mycket och länge var precis vad jag behövde! ren kärlek till djn som körde 'gullbergs kaj paradis'. kan säga att jag var en väldigt lycklig själ under de minutrarna. ja, fan vad kul jag hade. ska börja gå ut med killar oftare!
nehe, dags att ta tag i sig själv. hoppa in i duschen, käka och gå ut och njuta av några timmars solsken.

fredagsmys



haha, trots freddes lockande förslag så tänker jag vara hemma ikväll. ta de vääldigt lugnt, äta nåt gott och lyssna på melissa horn.
ha en fin fredagskväll! <3

gammal favorit

åh, det dök upp en låt med fina lasse i min spotifylista. så bra!
Lasse Lindh – Säg Något Snällt


ett steg närmre pensionen

de senaste veckorna har jag kommit på mig själv med att säga 'vad gott det vore med en öl!' OCH 'jag vill också ha kaffe!' herregud, när hände detta?!

herr hellström har talat

jag sitter ensam i parken
jag gjorde alltid mitt bästa för den jag älskade
dom kommer kliva på mig
dom kommer kliva på mig igen

.



maybe i need some rehab or maybe just need some sleep

sonja dj:ar lite här hemma. kan avslöja att det går jäkligt bra. för jag är taggad!
kollektivtrafiken här i oslo har varit helt galen idag. missade två trikkar imorse för att det var för mycket folk. och på vägen hem fick vi stå som packade sillar allihopa.
för övrigt borde jag sluta med min dåliga vana att äta oboypulver.
WELL, mer än så hade jag nog inte att tillföra denna övertrötta onsdagseftermiddag.


a new life

det slog mig igår när jag smet ut ur lägenheten vid tio i tio för att handla mat på bunnpris att jag har börjat ett helt nytt liv. nytt land, ny stad, ny lägenhet, nya (och gamla) vänner, nytt jobb, nya vanor. har varit här i tre månader nu. och jag börjar faktiskt känna mig riktigt hemma.