jocke och adrian

fattar inte hur jag har kunnat missa detta!?!? det bästa mixat med det bästa. fet låt!
Adrian Lux – All I Ever Wanted

myssöndag på flat top

idag åkte hela gänget downtown och mötte upp siri och hennes föräldrar på flat top för att käka lunch som var lika god som vanligt, wook man får plocka ihop själv och världens godaste bröd. var sjukt mysigt. blir att man pratar på ett annat sätt om våra månader här och allt vi gjort när någons anhöriga är med. och man kan riktigt känna hur härligt det kommer bli att träffa alla där hemma. om några månader sätter jag min fot på landvetter igen. unbelievable

trööött

känner mig som en pensionär. ville egentligen åka till cilla och mysa men mina ögon håller seriöst på att falla ihop. imorgon vankas det iallafall ledig dag och tid att spendera bland skyskraporna.
nighty

annas mysbilder från igår


lördag

jaha har ju inte haft den mest krävande dagen på jobbet i mitt liv. varit ute och åkt sportbil med herrarna i familjen dvs min värdpappa och två exalterade ungar. var ute och åt lunch och glass som lilleman beskrev med orden: 'when i eat this, i'm in heaven'. tog därefter med mig lilleman på bio och såg den animerade filmen pirates. åkte hem och övervakade grabbarna medan de städade marsvinens bur. hehee älskar att dra till med 'it's your pets!!'. lagade mat till oss tre och hjälpte stora killen börja på sitt bar mitzvah tal som ska handla om att ta vara på naturen. lite stolt över att han frågade mig om hjälp må jag säga.

vänner på rätt sida atlanten

är så glad över att de här människorna råkar befinna sig på samma plats som jag. hade varit under ytan den här veckan annars. tack för pepp-sms, skjuts, luncher, konversationer om livets plus och minus, workouts, skratt och mys i solen.


,


hittade en artikel som handlar om mig...
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/hogkansliga-pejlar-in-vagor-i-luften_7074009.svd

the botten is nådd

this has been the most crappy week in ages. but thank god for my friends. fråga mig inte varför jag skriver på engelska. men tänker varannan mening på svenska och varannan på engelska. tackar och bockar för övrigt min 19åriga nöt till vän för det något ironiska uttalandet om att jag är den mognaste 21åringen hon känner, vilket hon kläckte ur sig när jag dansade runt hemma hos cilla igår. och mamma, om du läser, tack för ditt meddelande. det fick mig att börja skratta. älskar dig! slutet på veckan ser mot all förmodan ut att ha potential.
snakkes

träningstjejen

wawawaa superexalterade träningszara signar in. älskar mina måndagspromenader ner till stranden i kvällssolen medan lilleman har piano. och älskar att jag och cilla just tjötade oss igenom en halvtimmas kondition och därefter armstyrka. hög på endorfineeer. vår lugna stund i bastun efteråt blev dock något störd av tre koreanska damer som trodde att vi var systrar och från ryssland..... inte för att vara sån men deras språk var något av det värsta jag hört. aj aj sa lillörat. ok, ska sluta tjata. haj

sånt man blir glad av



usa

när man längtar efter så mycket och framför allt så många där hemma är det lätt att glömma alla fördelar med att bo här. som att jag har 5 minuter till starbucks. och stranden. min egna bil och 6 timmar ledigt på dagen, varje dag. gymkort på ett asnice gym som i princip inte kostar någonting. för att inte tala om mina härliga vänner. hur vackert det är både där jag bor och inne i city och allt som finns att göra i chicago. att jag kan växla mellan svenska och engelska hur som helst. och att när jag sitter och planerar min semester kan välja mellan resmål som san fransisco och miami.

market plan outline

lite synd att jag jobbar 45 timmar i veckan så jag inte riktigt haft energi att lägga på mina collegekurser. sitter och jobbar med min final presentation där vi ska vara marknadsavdelning och presentera en ny produkt. hur vi ska promota den, marknadsundersökning osv osv. riktigt kul!

mitt vardagsrum

dagens bästa beslut var att efter en powernap ta mig till starbucks för att få ännu mer plugg överstökat. så här sitter jag nu bland alla andra läsande människor med jazz i högtalarna och pimplar islatte, min senaste addiction. tror jag har testat mig igenom sortimentet snart.

,

lika mycket kärlek som du tillåter dig att känna, lika mycket sorg gör du dig mottaglig för.
ibland funderar jag på om det är värt det. men jag har alltid varit en känslomänniska ut i fingerspetsarna. att sluta med det vore att sluta vara jag.

söndag

haft en zaradag och försökt få plugg överstökat varvat med tvtittande. var ute och sprang ikväll (yes, jag gjorde det igen. de där 4.5 kilometrarna..) och ville dö i typ tre minuter när jag var klar. vilket sedan näst intill övergick till eufori. det sjuka i att inse det uppenbara. träning är bästa medicinen mot allt. nu ska jag somna med grym musik i lurarna..
this too shall pass

Maria Mena – This Too Shall Pass
Jonathan Johansson – Stockholm

fredagens

klädd i hm från topp till tå. läppstift från body shop.

musical

alltså. musikalen. var så jäkla häftigt. kids mellan 10 och 15 som var sjukt duktiga. riktigt kul att få se en äkta all in amerikansk föreställning. blir inte förvånad om några av de ungarna hamnar i hollywood om ett par år. nu: njuta av bacon och ostburgare, svamp och broccoli och pommes med ranch-dressing framför desperate housewifes medan lilleman spelar datorspel. börjar trivas med mina lugna lördagskvällar.

helg

härlig fredagskväll och lördagsmorgon. åkte in till luisa, åt tacos och sen vidare hem till brian och joe där vi spelade ordspel, lyssnade på noah and the whale och drack rosé. måste säga att jag och luisa var sjukt grymma med tanke på att vi mötte två amerikaner. fortsatte till en skön bar i lincoln park där alla dansade tills det stängde. idag låg vi kvar i luisas himmelska dubbelsäng till elva då världens charmigaste fyraåring kom och slängde sig på mig. köpte chailatte och yoghurtparfait som vi åt i solen innan jag tog tåget hem. har en ganska soft jobbdag framför mig. ska på musikal och ut och äta med lilleman.

freedag

så var det fredagskväll i staterna också. såhär sju timmar efter. sjukt äckligt väder idag så kände mest för att dra täcket över huvudet. meeen det går ju inte. så nu ska jag in till luisa i city. chicago bör se upp.

wisteria lane

haha alltså idag kammar jag hem priset för årets hemmafru. springer runt i abercrombie-mjukisar och juicy couture munkis och 'lagar' (läs slänger in i toaster-ugnen) våfflor och steker bacon till kidsen. lagade för övrigt svenska pannkakor igårkväll. tror jag var den som uppskattade det mest men det gick även hem hos äldsta killen som åt en större portion än vanligt. heja

mina bästa

ikväll är en sån kväll jag saknar mina närmaste vänner mer än vanligt.
vill hänga med er och göra whatever. snacka skit och känna mig hemma.


,


löparn

gissa vem som var ute och sprang 4,5 km imorse? och gissa vem som har sjukt ont i benen nu. hahaaa otränad brud..... tackar iallafall min dåliga avståndsbedömning. hade jag vetat sträckan hade jag förmodligen gett upp efter halva.

vårnyttt


gick för tredje året i rad bananas med hms conscious collection. införskaffade äntligen ett par re-used levisshorts från urban outfitters (kostar 330 kr här, tror det är det dubbla hemma!?) och så lite nya niketräningskläder.
nästan löjligt hur mycket bättre jag mår med välstädad och välfylld garderob.

gymmet

är så jäkla stolt över mig själv ikväll. 25 minuter på löpbandet, 10 på cykeln, styrka med vikter jag knappt trodde jag kunde lyfta, en kvart på nån mördarmaskin och stretch på det. blir så mycket lättare med sällskap. är sjukt peppad just nu.

måndag

kände mig helt utpumpad på energi efter ungefär fyra timmars sömn, sista minuten-pluggande och ett prov. men efter en grym pasta och avocado är jag på g igen. nu: gossip girl. sen: jobb och träning.

,

härligt med svensk producent på två av årets tuggummipop-sommarplågor
Havana Brown – We Run The Night
Nicki Minaj – Starships - Explicit Version

i'm feeling great i'm feeling awesome

ännu en grym söndag. massa tid att hänga runt i chicagoland med härligaste tjejerna från sveriges alla hörn. vaknade som sagt tidigt. startade dagen med thin bagel med salami, apelsinjuice och att byta några ord på facebookchatten. dog lite när jag gick ut och ett par med bebis och hund satt på trappan till det nyrenoverade huset på andra sidan gatan och blev fotograferade. joggade ner till sjön, körde styrka på piren, sprang upp för trapporna och så tillbaka hem. har varit sommarvärme hela dagen vilket jag är minst sagt positiv till. vid tolvtiden satte jag mig på tåget till stan med cilla. åt på ett mysigt franskt café och sedan drog våra shoppingtörstande hjärtan in oss på nordstrom rack, hm och urban outfitters. kom ut med en kasse från varje affär... men ibland får man. jenny, anna och siri anslöt sig och vi vandrade runt bland skyskraporna ett tag innan vi hamnade på grand lux café på michigan avenue där jag åt världens godaste hamburgare. ikväll har jag städat hela min garderob och nuuu kallar sängen.
nighty



söndag

slog upp ögonen 8.12 idag. nu ska jag träna innan jag beger mig downtown.


effektiv lördag

haft en bra dag på jobbet då lilleman uppfört sig exemplariskt. rensat leksaker vi ska ge till välgörenhet, skjutsat honom på playdates, varit i djuraffären och ätit middag på en italiensk restaurang vilket resulterade i en överlycklig s eftersom han fick sin absoluta favoritpizza samt att de spelade hans favoritlåt. (clocks med coldplay som han för övrigt är jätteduktig på att spela på piano) nu har han förhoppningsvis slocknat och en nöjd au pair sitter och tittar på desperate housewifes.

helgens dejter med landet lagom


fredagsmys

spenderade fredagskvällen med cilla. blev sushimiddag på en mysig restaurang i northbrook. fortsatte till bion i hennes källare för att se 50/50 som efter en halvdan början visade sig vara en riktigt bra film. mys!

cillas bilder

,

det sjuka i att börja må bra när man inser att allt inte måste vara perfekt.

vår i chicago



blogg.se stilbloggare http://annawii.blogg.se/ befinner sig för tillfället i chicago så jag lånar hennes bilder för att visa hur vackert det är här nu.
rekommenderar för övrigt en genomlyssning av melissa horns faaantastiska livealbum: melissa horn live på cirkus.

fantastiska påskhelg

men hur hade jag det i new york då!?! alldeles för bra. var helt underbart att landa och installera sig på hotellet för att sedan bege sig ut och promenera på broadway, upper west side. suga in all inspiration. klarblå himmel, sol, nyutslagna träd och mitt i allt, den största energikicken, en bästa vän från sverige. kändes minst sagt konstigt att se lina där. efter sju månader utan att ha träffat någon jag känner hemifrån. gav ifrån mig ett litet glädjetjut och sen kändes allt förstås som vanligt. bara njöt lite extra av att umgås med människor som jag känner mig trygg med, som alltid känt mig och som jag alltid skrattar med. herrejäklar var jag kommer uppskatta mina nära och kära när jag kommer hem. vi spenderade vår tid med att äta trerätters och dricka rödvin i greenwich village, åka upp i en skybar som snurrade 360 grader och dricka cosmos, åka ut till brooklyn och promenera runt, x antal timmars shopping, av en slump hamna i chinatown och äta lunch, vandra runt i underbara soho och kika runt i fantastiska butiker där jag ville ha ALLT, hänga i conversebutiken som hade egen dj, äta frozen yoghurt, hänga på the standard grill i meatpacking och dricka öl (åhåå ta mig tillbaka) och långpromenad i central park. var blandade känslor att sätta sig på planet hem. halva jag ville följa med till göteborg och halva tyckte det kändes jättebra att åka tillbaka till chitown. sjukt ändå att något som var helt främmande för sju månader sen är vardag och att jag kallar chicago för hemma. hade i vilket fall som helst inte velat byta ut helgen mot något annat. bilder kommer förhoooppningsvis inom en snar framtid. håll ut!

botanic

var som vanligt en zombie på morgonen men lyckades iallafall slänga ihop min grymma kycklingsallad (avocado, jordgubbar, sallad, kyckling, citron och honung) och åka till gymmet. mötte upp cilla och svettade oss igenom x antal minuter på crosstrainern och magövningar. åkte vidare till botanic garden. vandrade runt, åt vår lunch och lapade sol i vårvärmen. fantastico


just do it

can't believe i'm saying this.. har varit på gymmet ikväll!
blivit så dålig på allt som har med träning och vettig mat att göra
att jag nästan gett upp. men varför ge upp när man inte behöver?!
som tur är har jag vänner med mer självdisciplin än mig. ikväll
drog cilla med mig till gymmet vilket var PRECIS vad jag behövde.
trodde jag skulle dö njutningsdöden efteråt när jag satt i bastun.
can't believe i'm saying this.. har varit på gymmet ikväll! blivit så dålig på allt som har med träning och vettig mat att göra att jag nästan gett upp. men varför ge upp när man inte behöver?! som tur är har jag vänner med mer självdisciplin än mig. ikväll drog cilla med mig till gymmet vilket var PRECIS vad jag behövde. trodde jag skulle dö njutningsdöden efteråt när jag satt i bastun.


,


glad tjej

gissa vad jag fick idag!?! paket från sverige!!! påskharen hittade uppenbarligen ända till usa. med hjälp av mina fantastiska vänner. oklart hur man kan bli tårögd över lite choklad. men det blev jag iallafall. malle och sandrew - tycker så galet mycket om er! och är så glad över att ni tänker på mig. det slog mig häromdagen att de här tjejerna och resten av gänget har en lika självklar plats i mitt liv som min familj. åhhåå saknaaa. puss!!!!


guldkorn

Noah And The Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
Oh My! – Sunshine In Your Eyes
Sleeping At Last – Turning Page

podcastförmiddag

lyssnade just på intervjun med cimon lundberg i radio1 där han valde att komma ut som bisexuell. bästa cimon vars texter i bloggen, krönikor för olika webbmagasin och reflektioner i radioprogrammet psykakuten gett mig läskigt mycket energi de senaste åren. efter att ha lyssnat färdigt känner jag bara.. väldigt mycket. för mig är det så självklart att det spelar noll roll vad för läggning/religion osv osv man har att jag inte riktigt fattade varför det var en så big deal för honom att komma ut. har dessutom haft turen att det som är jag alltid passat någorlunda in i samhällsnormen. blev HELT chockad när jag insåg hur svårt det måste ha varit för honom att leva med den hemligheten. hur ont det måste ha gjort. så jävla sjukt att andra människors rädsla för det som är annorlunda får dig att leva som någon annan än dig själv. var nog allt jag hade på hjärtat.. #beyourself

veckans


i'm not that fragile

för första gången på evigheter känner jag mig tillfreds.
lugn, överens med mig själv, galet tacksam över alla fina människor
i mitt liv och uppspelt över allt jag får vara med om här borta.
natti
för första gången på evigheter känner jag mig tillfreds. lugn, överens med mig själv, galet tacksam över alla fina människor i mitt liv och uppspelt över allt jag får vara med om här borta.
godnatt



these streets will make you feel brand new

åh new york new york. undrar om skylinen har förmågan att få människor att smälta på samma sätt även hundrade gången. än så länge är iallafall jag maktlös. faller handlöst. när empire state building ser dig rakt i ögonen är du inte kaxig. spelar ingen roll hur otillgänglig och svår new york spelar. så fort staden blinkar med sina förädiska ljus kommer jag att trilla dit igen.

skärtorsdag

läste just meddelande från mamma och malin, som kallas mamma av hela tjejgänget. kändes tryggt och bra. hade förmodligen fått en rejäl släng hemlängtan i helgen, med tanke på att världens bästa människor kommer vara samlade och ha kul ihop, om det inte vore för att en åttondel av gänget just nu befinner sig på samma sida havet som mig. fira påsk med lina i new york. den meningen är för bra för att vara sann. men nu ska jag packa för imorgon sitter jag på planet!!!!!!

tisdag/en bunt svennekaner

såhär kul hade jag velat ha ikväll!!! skönaste bilden på skönaste tjejerna. (cilla, längst till vänster i grått, aka ove sundberg och anna, i mitten i leopard, aka pimpen är ju to die for)

förutom en timmas samtal med världens bästa vän (herregud vad jag tycker om dig. hade kunnat prata i hundra år till) så har det varit en grå tisdag

,



B.o.B – So Good

mina bästa


inte helt hel utan er

måndag

sjukt seg start på veckan med både jobb och skola. men när jag slutade klockan sex var det fortfarande sol och 16 grader ute så jag begav mig ut på en löprunda och därefter gymmet. bästa jag gjort för mig själv på mycket länge. kom precis hem och åt kyckling, sparris och världens godaste bröd och fick en godnattkram av lilleman. behövligt.

veckans bästa dagar

blev mysiga middagar både fredag och lördag förra veckan. fredagen kändes mest som söndag efter sju dagars ledighet. stressade iallafall runt hela dagen och avslutade med att laga sweet potatoe fries och burgare till mallan, verran och en tjej från australien som heter nathalie. efter ett par mysiga timmar hos mig fortsatte jag och malin in till city för att hänga med luisa och hennes två amerikanska killkompisar. missade sista tåget hem... som vanligt när det är jag och malin. efter många om och men slocknade jag iallafall i malins säng i wilmette.
i lördags kväll körde jag till cilla för att äta med henne och hennes vän emma, en nyinflugen alldeles för brun jenny och malin. efter cillas grymma tacogratäng, massa prat och att ha tittat på när tjejerna testade kläder skjutsade jag pinglorna till en fest i wilmette och åkte själv hem för skönhetsömnen. i söndags var jag nämligen hemma och tvättade x antal maskiner av ungarnas semestertvätt. glammigt värre. men nu är det är bara tre hela dagar kvar till new york.


snyggingar på väg ut i chicagonatten porträtterade av mästerfotografen zara