den bästa sommaren, femte delen

27-06-12
började andra dagen i nyc med grekisk yoghurt, croissant, frappuccino och färsk frukt på café 28 innan vi promenerade ner genom greenwhich village, soho och tribeca. gick runt i butikerna och målade upp drömoutfits i huvudet. köpte ett nytt shotglas till min samling, pratade svenska med både sköna ny-bor och trevliga norrmänn. när vi kom ner till wall street var jag så trött på't att jag drog igång engelskan med mamma. gick sådär.. satte oss på färjan ut till frihetsgudinnan vilket var sjukt mäktigt. åt lunch ute på ön med utsikt över skylinen och fick underhållning i första klass då en 7åring drog all världens poser medan hennes mamma agerade fotograf. när vi kommit i land promenerade vi längs vattnet tills vi hamade på south street seaport som är en mysig pir med butiker, restauranger och ett litet köpcenter vars balkong har en fantastisk utsikt över brooklyn bridge. värd att nämnas är väl även den året runt-öppna butiken med julgransprydnader. efter middag på en uteservering vid båtarna som låg ankrade vinkade vi in en gul taxi och åkte till grand central station som är imponerande vacker. slutligen promenerade vi till times square och tog en öl på hard rock. man kan ha det sämre.

den bästa sommaren, fjärde delen

26-06-12
vandrat genom nästan hela manhattan idag. till madison square park och flat iron building, ner till greenwhich village och soho ända till wtc memorial. chicago är sinnessjukt vackert, washington har sevärdigheterna och historian och los angeles palmerna och venice beach men new york är new york. på manhattan finns allt du kan önska dig. och lite till. skyskraporna, parkerna, butikerna, restaurangerna, människorna, drömmarna. jag älskar det.

museum

haft en grym dag med mallan och siri! droppade av kidsen och styrde mot starbucks för en iced vanilla latte och lite tjöt med verran och jenny på förmiddagen. hämtade sedan upp gps och styrde sirbans volvo mot downtown. med mig som lugn och fin kartläsare (ja jag vet, blev lika chockad över den komplimangen själv) och siri som utomordentlig chaufför rattade vi in bland skyskraporna utan problem. slutdestinationen var field museum där vi lyckades skaffa medlemskap och få svinbilligt inträde eftersom malin på nåt vänster lyckades bevisa att hon vara student!? haha. så töntade runt med member-klistermärke på tröjorna hela dagen. tittade på riktiga mumier och världens bäst bevarade t-rex skelett!!!!!! asfascinerande. kom hem nöjd och glad lagom till jag skulle börja jobba. ännu en sak på to-do-listan avprickad :)
 
snodde bilder från http://vilhelminan.blogg.se/

söndagsmys

så har ännu en helg passerat innan jag knappt hunnit blinka. men jag älskar usa på sommaren. kom på mig själv med att njuta då jag hoppade i min vs-mysdress, gick ut i den 30gradiga julikvällen, satte mig bakom ratten och drog igång ac:n på max och radion på högsta volym med Karmin – Brokenhearted  i högtalarna. åkte och köpte spenatdip och pitachips och styrde mot siri där vi avslutade helgen i soffan med filmen wanderlust som jag skrattade ihjäl mig åt. innan dess hade vi hunnit med både en stund i nöjesparken, panda express-lunch och några timmar i vattenlandet på six flags. var 32 grader ute och packat med folk men jäkligt roligt! eftersom vi har säsongspass åker vi nog tillbaka när vi får ha vattenlandet lite mer för oss själva.  
 
 

nyc baby

25-06-12
ett alldeles för mycket försenat plan och en nära döden upplevelse i form av den sjukaste taxiresan i mitt liv senare så har vi lyckats installera oss på hotellet precis nedanför empire state building. det här med nyc glittrande skyline vägde upp min mindre bra eftermiddag.

helgen är här

tog sovmorgon och vaknade av ett sms på amerikanska mobilen och ett på svenska = bra start på dagen. ska ner och äta frulle, sen blir det frappe och bloggande på starbucks fram tills jag börjar jobba övertidstimmar istället för att hänga med brudarna inne i stan.. JAJA ska försöka få tag på tredje pirates-filmen och se den med grabbarna. sen är det ju aldrig fel med extra klirr i kassan med tanke på shoppinglistan som ska betas av inom de närmsta månaderna.
undrar om jag får med mig allt hem till sverige..

älskade fredag

när din värdmamma kommer hem med en starbucks refresher och säger att du kan vara off klockan fyra #hallelujamoment. nu ska jag ta med mig tredje harry potter-boken på engelska och gå ner till stranden en stund innan jag möter upp verran och luisa för middag på en uteservering. 

midsommarafton i dc

24-06-12
päronens fjärde dag i staterna bjöd på mellanlandning i atlanta, incheckning i en 30-gradig huvudstad, svischa förbi pentagon, förtjusning över gigantiska hotellsängar och pool, gomiddag på hotellrestaurangen och en midsommarskål innan vi promenerade halvvägs över key bridge och dagen avslutades på äkta svenskt vis - med dåligt väder. såg ganska häftigt ut när kolsvarta moln rullade in över floden och det började blåsa nåt galet. hann dock in på hotellet innan åskovädret bröt loss. happy midsummer

den bästa sommaren, första delen

19-06-12
mamma och pappa är hääär hos mig i chicago och idag var det exakt 9 månader sedan jag kom till usa. hunnit med att åka lite för mycket tåg, checka in på hotellet, äta mjukglass doppad i smält choklad, misslyckas med att hyra bil och äta middag nere bland skyskraporna på flat top samt sett millenium park, bönan och badat fötterna. underbart! let the vacation begin

bbq och avskedsfest


goodbye

det värsta med att flänga runt som jag gjort sedan jag tog studenten är utan tvekan alla dessa hejdå jag utsätter mig själv för (är dock sjukt glad över att jag både pluggat, jobbat och varit utomlands. och över allt jag upplevt och alla fantastiska människor jag träffat). det har varit många jobbiga avsked men framförallt till lisa och malin som jag pluggade skrivarkurs/umgicks varje dag med året efter studenten, karro och alex - mina bästa norska jenter som verkligen tog mig under sina vingar som två storasystrar under min tid i oslo och nu DE HÄR TJEJERNA:
 


små nykläckta kycklingar till 19 och 20åringar vars sällskap jag känt mig gammal som gatan i (typ när anna tappade hakan när jag sa att det var 4 år sedan jag fyllde 18....) och samtidigt som att jag har så mycket kvar att lära. inspirerande, sjukt modiga, jävligt roliga och med en energi och vilja som skulle räcka till att klara precis vad som helst är jag sjukt glad över att kunna kalla er för mina vänner. 
i måndags satte sig bästa anna banana på planet till sverige. var separationsångest deluxe. hon lämnar VERKLIGEN ett tomrum efter sig. men jag känner mig övertygad om att det här inte är det sista vi ser av varandra.  

'jag kommer från norrland, där heter vi inte glenn'

cilla lämnade alltså landet när jag var på semester. sjukt sorgligt att den första av våra två sköna norrlänningar redan befinner sig i sverige. men det är ju inget avsked. ser fram emot annas 20årsfest då vi alla ska invadera sandvikeeen. tack för all tid vi spenderat tillsammans. alla timmar på gymmet, käka sushimiddag, åka bergochdalbanor, lipa till sorgliga filmer, utekvällar och alla skratt, funderingar och andra äventyr vi delat. miss inga from sweden/svennekanernas 'mamma' - du är amazing
 

weekend

nu mår man va. fredagen bjöd på bbq och rosévin med gänget hos shane inne i city, dansade vidare till mad river med luisa (älskar att vakten hälsade på henne med ett stort leende och utbrast 'oh, it's the german girl!!!!'), gick loss till en saling blandning av sebastian ingrosso och justin bieber, träffade amerikaner som var som tagna ur american pie, åkte hem med en taxichaufför som gav oss sitt headset så vi kunde lyssna på hans kollega som låg i sin säng och snarkade och hade glömt stänga av sin mick och landade till sist i luisas dubbelsäng där vi sussade gott till lördag förmiddag. på lördagen kirrade vi en frappe på vägen till lincoln park där vi smällde i oss eggs benedict och en frukttallrik till brunch innan vi åkte och träffade luisas mamma och bror som är på besök. de var världens trevligaste och bodde på 28:e våningen i en sjukt fin lägenhet de hyr. luisa och brorsan fortsatte mot en endagsfestival medan jag mötte upp siri för häng i wicker park. sjukt mysig stadsdel med massa udda butiker, second hand, barer osv. suktade efter kläder, provade hattar och käkade tuna melt och hamburgare på ett ställe som kat von d rekommenerade när siri träffade henne. hann med starbucks nya refresher (som smakar exakt som mojito!!!) innan vi tog tåget hem för myskväll med allsång på skansen hos mallan. idag är det dags för bbq och poolparty hos anna. enda nackdelen är att det är ett hejdåparty. klump i magen. förtränger det så länge jag kan.
 
sirban och jag i wicker park
 
snuggled up with my darlings

,

men BÄSTA tjejerna!!!! vad skulle jag göra utan er!?!? love you to the moon and back

aloha

hej kära ni! guess what!? jag lever! har bara tagit ett break från verkligheten. tänker uppdatera er med diverse reseskildringar senare. men först, den här veckan: sovmornar, workouts, häng vid annas pool, bio och middagar med tjejerna. haft det så himla mysigt. blivit en hel del fy-fan-vad-vi-är-bra-pepptalk då vi alla nått egna små framgångar. känner mig ärligt talat ganska on top of the world. har klarat 10 månader själv i usa, gått en mil och kom in på civilekonom igen!!!!!!! :) hur vi firar det!? slog till på en flygbiljett till hawaii. aloha honululu here i come!

just nu

The Verve – The Drugs Don't Work
The Verve – Lucky Man
Marina And The Diamonds – Primadonna
Katy Perry – Wide Awake
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Man on Fire
Olly Murs – Heart Skips A Beat feat. Rizzle Kicks