ensam hemma

mammi och pappi lämnade mig här och åkte på spa. hoppp så kan man ju också göra...
men det är rätt skönt att ha huset för sig själv. har krypit ner i sängen, regnet smattrar mot rutan. läser bloggar och lyssnar på hallå p3. när jag var inne på badrummet innan kom en silverfisk och kröp. så jävla vidrigt, fick panik och tänkte skrika 'paaapppaaa' innan jag kom på att han befinner sig ett antal mil bort och förmodligen ligger och göttar sig i en bubbelpool eller nåt...

eksjöhäng

glad att jag bytte till kvällspass igår på jobbet. betydde att jag fick en solig förmiddag på stan med fina vänner. lunchade på sunrise och promenerade därefter ner till sjön och köpte glass, härligt att se så mycket folk ute. på sommaren kan eksjö vara en av sveriges finaste småstäder. idag njuter jag av veckans enda lediga dag, genom att läsa 'eat pray love' i solen på balkongen och skruva ihop nya bokhyllor. och vet ni!? ikväll ska jag se sista harry potter filmen!!! glad tjej

everyday i'm shuffling

älskar den här sommaren
som ombyte mot det mysiga eksjölivet med ett helt hus att bo i,
serverad mat och häng med fina vänner har jag fått
bada i soluppgången på kos, härja och se massa bra spelningar
på peace and love och nu senast befinna mig på malta i en vecka.
som jag njutit i kvällssolen på takterassen,
av godaste laxpastan, på vackra mysiga paradise bay
där vi tumlade runt bland vågorna i det turkosa vattnet
för att sedan ta plats i världens skönaste solstol med en smoothie i handen
och vinden i håret, av att sitta på golvet på balkongen och äta
en takeaway spaghetti bolognese till tonerna av gubben vid hotellet
bredvid som sjunger 'i just can't help falling in love with you'
medan tjejerna gör sig iordning, dricka pina coladas,
känslan av att det inte spelar nån roll om jag dansar på borden tills solen går upp.
ibland är jag väldigt lycklig över att jag får vara jag.
älskar den här sommaren. som ombyte mot det mysiga eksjölivet med ett helt hus att bo i, serverad mat och häng med fina vänner har jag fått bada i soluppgången på kos, härja och se massa bra spelningar på peace and love och nu senast befinna mig på malta i en vecka. som jag njutit i kvällssolen på takterassen, av godaste laxpastan, på vackra mysiga paradise bay där vi tumlade runt bland vågorna i det turkosa vattnet för att sedan ta plats i världens skönaste solstol med en smoothie i handen och vinden i håret, av att sitta på golvet på balkongen och äta en takeaway spaghetti bolognese till tonerna av gubben vid hotellet bredvid som sjunger 'i just can't help falling in love with you' medan tjejerna gör sig iordning, dricka pina coladas, känslan av att det inte spelar nån roll om jag dansar på borden tills solen går upp.  ibland är jag väldigt lycklig över att jag får vara jag.

oslo

någon har haft sönder min stad. mitt första stopp på livets väg efter mammas och pappas hus. det känns som om någon trampat på mig. jag har haft ett liv i oslo, människor jag älskar, en lägenhet, rutiner. det är krig i mitt vardagsrum. jag kom in i lobbyn på hotellet på malta och fick se bilder från ett sönderbombad stad jag kände igen allt för väl. jag vet förstås att sånthär är vardag i andra delar och världen och jag skäms för att jag inte brytt mig nämnvärt förrän det kunde ha varit min eller någon av mina vänners sista dag på jorden. men det är mänskligt att inte förstå innebörden förrän det kommer nära.

idag har jag med en klump i magen och tårar i ögonen tagit in att nästan hundra ungdomar dödats av samma människa som haft sönder min stad. jag har läst de överlevandes berättelser och blivit så jävla tagen av att så många oskyldiga politiskt engagerade ungdomar mist livet på det här sättet. och hela tiden har känslan av att det lika gärna kunde ha varit jag ekat inom mig. hjärtat skriker högre än någgonsin hur viktigt det är att kämpa för demokrati och människors lika rättigheter. all kärlek till alla berörda. jag hoppas och tror med varje cell i min kropp att norge kommer att ställa sig upp, sätta supermanplåster på såren och gå vidare.

värme här kommer jaaag

kvällssolen lyser in genom fönstret och jag har precis ätit falafel tillsammans med mamma. inatt beger jag mig mot värmen, middagarna och drinkarna på malta tillsammans med bästa vännerna. om jag är lycklig!?

sommarn snurrar fort

varit rätt död senaste dagarna. i helgen hann jag med 25 timmars jobb, en trevlig fest hos amanda där jag snackade livet med fyra olika personer och en mysig vinkväll på malins uteplats. eksjö är så vackert på sommaren! när jag varit hemma har jag unnat mig att däcka framför tvn med en kopp te.

idag när jag satt och tittade på allsång på skansen på jobbet slog det mig att jag älskar mina vänner så jag nästan spricker, kan haft något att göra med timbuktus sommarprat. världens finaste människor är ni. tänk att jag inte skulle orka en dag om jag inte visste att ni fanns. så underbart att umgås med fyra av mina bästisar som jag inte kunnat träffa de senaste nio månaderna. ja, det var väl typ det jag hade att säga ikväll. ta hand om er!

sadness is my boyfriend


sadness is a blessing
sadness is a pearl
sadness is my boyfriend
oh, sadness i'm your girl
- lykke li

jag är verkligen inte van vid att vara själv på kvällarna. mina första 19 år bodde jag tillsammans med mamma och pappa och det senaste året har jag bott ihop med tre tjejkompisar. tidigare somrar när jag varit ensam hemma har jag haft en pojkvän att bjuda hit, eller åtminstone ringa. som tur är har jag hängt med fina vänner senaste kvällarna, men när de går hem lämnar de ett sånt tomrum. har inga som helst problem med att vara ensam dagtid. men det är nåt med att inte ha någon att säga godnatt till. livet liksom kommer över en. inser att här och nu är min tid, inte någon annan gång. det är läskigt, men som tur är har jag hittat nog med trygghet i mig själv för att kunna somna gott.
hoppas ni också gör det <3

klagar inte

jättejobbigt att det enda jag behövt göra idag är
- titta på project runway
- fastna i anna hibbs blogg
- käka spaghetti och köttfärsås
- ligga på altanen och sola
- läsa en flickfotografs bekännelser
NOOOT


nobody said it was easy


Oskar Linnros – Annie Hall
Veronica Maggio – Alla mina låtar

tomt

kan man känna sig mer ensam än när man säger hejdå till fem vänner som ska bada nattbad, går hem till ett tomt hus och kryper ner i sängen?! tror inte det. däremot kändes det inte det minsta jobbigt att vakna upp i ett tomt hus med välfyllt kylskåp. det vankas ledig dag!

effektivitet

idag har jag varit en duktig cheey. efter jobbet åkte jag och handlade halstabletter och hyrde film. sen har jag städat hela garderoben samt sprayat vanish på min, inte längre lika vita, midsommarklänning. helt slut nu. snart kommer räkan, för lite kompishäng framför filmen. tänker duka fram jordgubbar och ben'n'jerrys också. fortsätter kanske till lina på vinkväll efteråt. woho!

kvällspromme

saknar norge ikväll, så sänder iväg en puss till kära grannlandet, drar på mig lusekoftan och går ut på en kvällspromenix.


svensk sommar

ligger i soffan för mig själv, tittar på allsång på skansen och sjunger med i 'man tar hunden med sig in i himlen, för han är snäll och han har vart en riktig vän'
det kom ett skyfall innan idag, men nu har det spruckit upp och blivit en riktigt fin sommarkväll. är jättesugen på grillkväll med ett härligt gäng och några cider. men behöver verkligen ta det lugnt, det har varit sånt fläng på mig den senaste tiden. förkylningen vill inte riktigt släppa taget och imorgon börjar jag jobba halv åtta. tur då att sveriges kanske två finaste herrar underhåller mig i rutan.


peace and love

herre. gud. så sliten jag är! fantastiskt att bli serverad middag, ta en långdusch och krypa ner i rena lakan igårkväll. brukar ändå klara festivallivet hyfsat bra. men känns som jag råkat slänga ner en näve otur i fickan den här gången. borttappade solbrillor, stulen cider, sönderbrända läppar, ryggsäck som var på vift en förmiddag, madrasser utan luft, halsont, huvudvärk osv.. MEN, trots allt detta har jag fått vara med om fantastiska ögonblick, roliga stunder och skratt. sådär mycket intryck och upplevelser som bara hinns med under en festivalvecka. förutom bristen på dusch (som trots allt kan vara ganska charmig) så är ju festivallivet faktiskt magiskt. du är omgiven av musik, fest, sol och sköna människor medan dina vardagsproblem befinner sig nånstans långt borta.
finaste stunden inträffade, inte helt otippat, på håkankonserten där alla använde det absolut sista av sina hesa festivalröster och hoppade i sina smutsiga converse tills fötterna värkte. han spelade 'kärlek är ett brev skickat tusen gånger', 'vid protesfabrikens stängsel' och 'känn ingen sorg för mig göteborg' i följd i slutet på konserten. under den tiden hann jag återuppleva ett krossat hjärta, känna ångest och lättnad över att det finns människor som delar denna ångest med mig samt hoppa och skrika av lycka och kärlek till livet. allt detta med tårarna rinnandes ner för kinderna.
finaste mellansnacket stod, kanske lite mer otippat, daniel adams ray för. 'jag kan inte ens ta tonen c. och som ni hör är jag inte heller något vidare på att predika. men jag kan sjunga en sång som handlar om att det är våra brister som gör oss till människor'
galnaste stunden var lätt att stå mitt i en dansande deadmau5-publik, roligaste stunden när amanda på fullaste allvar fick för sig att det var strokes som gjort 'vart ligger landet där man böjer bananerna' (hahaha) och sjukaste stunden var när vi blev erbjudna skjuts hem till campingen av en vit limousin.

halleluja

myser i mammas blommiga morgonrock, mina ben luktar vit choklad och fötterna blir just nu mjuka i ett fotbad. sjunde himlen efter en veckas festivalliv.