götet & sakna

åh, idag är det onsdag och jag saknar så himla mycket att sitta på salt och peppar och fira lillördag en ljummen sommarkväll med bara ben och ett glas vin i handen och massa pizza på tallriken, omgiven av vänner. livsnjuteri på hög nivå. istället sitter jag i lägenheten i oslo och har just ätit knäckebröd med keso och salami. yeey. dock så är vår lägenhet faktiskt ganska fin. plus att jag har fint sällskap. så vem är jag att klaga?
just det, götet var det ja.
kom till sandra i fredags eftermiddag, fick se det ökända köket och sandras mysiga rum, blev bjuden på vegetarisk lasagne a la sandra. himla gott! sen blev det lisset för hela slanten! kände mig lite som ett barn på julafton. det var inga köer alls och jag och sandra har precis samma karusellsmak! halleluja! haha. uppswinget och spinrock in my heart alltså. på tre timmar hade vi hunnit åka allt och lite till plus äta varsin ben'n'jerrysglass och begav oss därför till närmaste bio för att se "i rymden finns inga känslor" och äta alldeles för mycket popcorn. filmen var helt underbar!
i lördags blev det massa shopping, mest fönstershoppande för min del dock. men fick med mig ett linne från weekday hem iallafall. sandra och jag åt oss prooooppmätta på en pastabuffé i nordstan och senare på kvällen blev det tacos och lite förfest hos sandra med hennes sköna kompis amanda! sen vidare till förfest med massa sjukgymnastkillar som hade fixat lekar och grejer. sen vidare till trädgårn. alltså, bästa discot ever! så jäkla roligt.
på söndagen blev det bokmässan. seminarie med filip och fredrik och håkan hellström. såsåså underbart! håkan sjöng känn ingen sorg och här kommer lyckan för hundar som oss akustiskt och jag ville bara ta med honom hem. så sammantaget en helt fantastisk helg i götet! tackar min fina vän sandra för den!

dagens citat

nu är det bra! nu är det dåligt.. nu är det bra! nu är det dåligt.. nu är det bra! nu är det dåligt..
det mer eller mindre kända citatet från mysteriet på greveholm passar nog bäst för att beskriva norgetiden hitills

oslo baby

oslo är bra fint. var ute på en promenad i höstsolen tidigare idag och ni anar inte hur vackert det är här. satte mig på en bänk och andades in höstluften. upptäckte till min stora förtjusning att en vältränad kille i bar överkropp stod och stretchade en bit bort. det gäller att ta vara på de små ögonblicken. haha
(mest för att jag vet att lisa sitter som på nålar för att få höra lite norgesnusk a la sex and the city. dessvärre var detta det bästa jag hade att komma med. haha)
vart ute och sprungit ikväll. fan vilken härlig känsla det är att ha tränat ändå. få slänga sig på golvet, känna hur blodet pumpar runt och hela kroppen känns tung som bly, lyssna på nån lugn låt och bara slappna av. saknar att träna spinning, core och aerobic. men är samtidigt stolt över att jag lyckas ta mig ut och springa.
för övrigt har jag fått den där pianolåten som alla kan när man är två stycken och spelar samtidigt, ni vet? på hjärnan. kan skylla det på mina sambosar som nyss gick lös på pianot. dårhuset bryter ut igen liksom. haha. men stämningen kunde behöva lättas upp lite efter att vi fått reda på att vi ska betala en hyra mer än vi räknat med.
på tal om att lätta upp stämningen. dagens i vårt lilla kollektiv: vi har hittat ett par tanttrosor i lägenheten som ingen av oss äger! hahaha. börjar seriöst nästan tro på spöken. nej, nu ska jag sova.
puss&godnatt sweets.

oro

kan vara bland det jobbigaste jag vart med om att behöva gå runt och oroa sig för om man ska få nåt jobb eller inte hela tiden. blir så irriterad på människor som säger att dom ska ringa, men struntar i det. man tappar ju för tusan sin tilltro på människan. åh, blir så upprörd. just nu kan det i och för sig bero på att min mobil inte fungerar, men det är liksom inte första gången.
återkommer när jag är på bättre humör

alltså..

jag blir så jäkla irriterad! varför ska varenda grej som kan gå fel gå fel!? idag när jag sitter som på nålar och väntar på ett viktigt samtal. ja, då ballar min mobil ur. funkar inte!! åhh, why me!?
behöver en kram från bästis, som befinner sig alldeles för många mil bort.
jäkla skit.

när löven faller av

äter havregrynsgröt med hallonsylt, salamiknäcke och dricker peach/mangote i min ensamhet. idag blir det tvätta, promenera, skriva och vänta på viktigt telefonsamtal medan de andra små filurerna är och jobbar.
puss!

oh happy day

ensam hemma för första gången på.. länge. nästan så jag börja prata med mig själv. sitter och äter nudlar och slänger ihop en lista med finaste håkan. idag är en bra dag. trots att jag fortfarande är helt slut efter en galen helg i götet med sandra. igårkväll kom jag hem till en nystädad lägenhet och kunde krypa ner i sängen och kolla på satc 2 med bäst sällskap! how lovely!? och idag har jag vart på intervju på ett pr-företag och kirrat ett jobb, tror jag. ska börja gå bredvid snart iallafall. borde ju få jobbet om jag inte är helt kass, haha. känns skönt att slippa behöva tänka på att packa väskorna och bege mig hem mot lilla eksjöet igen. ja, bra dag som sagt. återkommer med en rapport angående götet. nu ska jag ge mig ut i höstsolen. puss!

from oslo with love

jag är kär. i oslo. så sjukt vackert. höghus, berg, dalar, vackra byggnader, fontäner, båtar och havet. storstadspulsen möter vacker natur. skulle kunna stanna här föralltid.
måste.skaffa.ett.jobb.nu

tack hej, fuck dig. jag har fått nog.

Oskar Linnros – Din mamma

skulle kunna leva på ben'n'jerrys och håkan hellström

jag har sett kärlek från båda sidor nu
från ge och ta
och ändå ser jag bara kärleksillusioner
och nu minns jag
jag förstår inte kärlek
inte det minsta


gjorde just en spellista med alla håkans b-sidor

att säga hejdå

åh vad jag hatar att säga hejdå till människor jag tycker om
det känns instinktivt fel i hela kroppen
och gör ont i hjärtat
jag vill inte säga hejdå till min högra hand
människan som känner mig bäst i hela världen
min finaste vän
klarar man sig ens utan sådana människor?
man borde ha två liv.
ett där man reser runt, satsar på sin karriär och bara upplever allt man vill uppleva.
och så ett där man lägger precis all sin tid på människorna man älskar.

hur släpper man taget om sitt trygga förflutna?


nehe, nu är det dags för lilla filosofzara att nana kudden.
godnattkram på er.

känslomänniska

dom säger att jag varit trasig
aldrig har jag varit hel
dom säger det är nåt med benen
men ingenting har någonsin
varit mer fel

dom säger att jag varit elak
alltid har jag varit rak
dom säger det är nåt med hjärtat
men ingenting har någonsin
slagit så hårda slag


dom säger jag varit farlig
alltid har jag varit svag
dom säger det är nåt med mitt huvud
men ingenting har någonsin
varit så nära ett svar


kent, och den här fantastiska låten passar bra in på dagens sinnesstämning.
jag känner så mycket. hela tiden.


det är en konst det där, med att få ner känslorna på papper. eller på datorskärm. med ord. ja, det är en konst. älskar människor som lyckas med det. det är därför låttexterna alltid är det första jag lyssnar på när jag hör en låt. finns inte många saker jag älskar så mycket som en briljant låttext.
sitter och läser fina bloggar och gläds åt att det finns andra människor som känner. mycket. och som inte har några problem med att blanda känslor med ytliga vardagsbetraktelser. jag vill också vara en ordkonstnär. och vissa dagar, så är jag det. det är lite som när håkan sjunger bara dårar rusar in.
"jag drömde att jag kunde sjunga, men det kan jag inte"
fast, så kan han det. ändå. nej, nu vet jag inte vart jag vill komma.


vet inte riktigt vad jag känner, bara att jag känner
och att jag längtar. ja, jag längtar
efter han
"som bär matkassarna hem för att man har klackskor och det är is på marken"

more cravings





ultimata mysplagget? ja

det var då självaste..

jag trodde att det var på högstadiet eller åtminstone gymnasiet man skulle få finnar. men nej, nu såhär ett par veckor innan 20årsdagen, då man trodde man var säker, så passar dom på att dyka upp lite här och var i ansiktet. tack för den!
men, vilka är ett par röda prickar att göra mig på dåligt humör!? nej, you will not destroy me.

på tal om det. förutom grejer till lägenheten fick jag med mig lite skönhetsprodukter hem igår. bland annat två favoriter som jag just använt mig av. torrshampoo, ett kärt återseende. några spray och voila, håret ser ut som nyduschat. och en ny älskling, make upp stores concealer för att täcka röda områden i ansiktet. några små små duttar och voila, finnarna är borta! som sagt, you will not destroy me. i will destroy you!

later 

investeringar

åh, är så avundsjuk på sonja som köpte ett par easytones igår!! vill.ha. men jag har verkligen inte råd alltså. himla dyrt det här med att flytta hemifrån. men, som tjejerna och jag kom fram till igår. det är det verkligen värt! och jag ska jobba häcken av mig i oslo. nehe, gotta run!

hugs


min dag

mår så galet bra! idag har jag varit på ikea och shoppat med "familjen". åh, det här känns så himla mysigt och så himla bra! läskigt, ja. men ändå så jäkla härligt! om en vecka blir jag sambo med tre av mina bästa vänner. woho, eksjöbrudarna goes satc-brudarna. fast i oslo (; ja, det här kommer bli så jävla bra!

pusss

mycket låttexter nu. the way i like it.


show me love
show me life
baby show me what it's all about



klassiker.
enkel
fin
bra

emil jensen

vad du än gör med mig nu
och vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå
om du trollar bort mig långt från dig
och lurar hem mig
med dina sämsta tricks
så får du mig ändå
tro att du har tröttnat på mig
ring mig sen och ångra dig igen
så får du mig ändå
för jag har bestämt mig
mina känslor leker med dig
jag har stämt dig
så din pipa dansar efter mig
och tämjt mig
tvätta rent min hjärna tills jag är fri
tills allt sjunger din melodi

som en blixt från klar himmel

det slog mig som en blixt från klar himmel idag. jag vill plugga civilekonom på stockholms universitet! det bara kom sådär, från ingenstans. tänker söka bara för att se om jag kommer in i vår. hoppashoppashoppas. kanske hinner ändra mig igen, men just nu känns det bara.. väldigt rätt!

för övrigt är det här en jättehärlig dag! solen skinerskinerskiner. jag har varit ute på en lång promenad och tänkte snart ge mig ut på en till faktiskt. har hämtat ut en fantastiskt fin klänning från bubbleroom (vila). den lilla svarta. som kommer att trivas alldeles utmärkt i min garderob. tänkte nästan säga att jag var uppe med tuppen imorse, bara för att jag är på sånt humör. men det var jag ju faktiskt inte. men vid klockan tio studsade jag upp ur sängen när jag såg hur solen sken utanför fönstret. sen ägnade jag förmiddagen åt att smida framtida karriärsplaner och planera inför oslo. eftrermiddagen har jag ägnat åt att ge mig på att laga skinksås, det gick utmärkt! blev så himlaaa god! försökte mig på att härma henrics mammas. sen har jag gosat ner mig i soffan med ben'n'jerrys och tittat på top model. samt lyssnat på bra musik och läst trevliga bloggar. rekommenderar verkligen där här bloggen: http://madelenstenlund.blogg.se/ nehe, nu ska jag som sagt ut på promenad igen!
see you sweethearts!


get to know me

hur gammal är du? 20 om två veckor och två dagar

hur lång är du? 1,67

stjärntecken? jungfru

hur bor du? i ett vitt hus i eksjö med mina föräldrar. men om en vecka och två dagar i en lägenhet mitt i oslo med tre av mina bästa vänner.

är det din bästa bostadssituation någonsin? har bara haft de två ovan nämda bostadssituationerna. jag tycker det ska bli bäst att flytta hemifrån, från eksjö, till oslo. enda nackdelen är att det kommer bli väldigt trångt.

arbetar du? nej, inte precis just nu. men har jobbat på ett gruppboende för förståndshandikappade i sommar och börjar (förhoppningsvis) snart arbeta i oslo!

ville du jobba med det när du var liten? haha, nej. har inte riktigt kommit så långt i livet att jag börjat med mitt "riktiga" framtida jobb. fast det blir nog i och för sig inte heller nåt man ville när man var liten. när jag var liten ville jag bli bagare och uppfinnare!

är du nöjd med ditt liv? ja, det är jag.

hur långt är ditt längsta förhållande? nästan tre år

har du bott utomlands? tyvärr inte. hade varit underbart att bo i ett varmare land, även om jag gillar sverige.

har du en fin familj? ohja!

vad är det knasigaste jobb du haft? har tyvärr inte haft nåt vidare knasigt jobb

gillar du att resa? jag älskar att resa!

vart har du varit senaste två åren? kroatien, turkiet, barcelona.

favoritstad? oj, svårt! stockholm, karlskrona, paris..

nästa resa? oslo baby! sen vill jag till ny och alperna!

religion? jadu, ingen särskild alls.

ämne i gymnasiet där du fick högst respektive lägst betyg? högst: svenska, religion, idrott och ekonomiämnena. lägst: matte och franska

vad använder du för smink? loreal telescopic mascara, loreal true match foundation och puder, solpuder från wet n' wild. plus flytande eyeliner från isadora, rosa läppglans från loreal och trestegs ögonskugga för blå ögon från loreal till fest.

vad gör du regelbundet för ditt utseende? jadu. träna regelbundet är jag iallafall inget bra på nu för tiden. har blivit en periodare när det kommer till träning. annars så sminkar jag mig, klipper mig och fixar håret, solar ibland (försöker vänja mig av med det), skrubbar mig med bodyscrub och rakar mig förstås när jag duschar och fixar naglarna ibland, ja typ så.

vem ringer du om du är ledsen? henric

vem kommer snabbast över om du är ledsen? oj, skulle nog vara henric, sonja eller sandra.

vad gör dig glad? solsken, små komplimanger, människor som skrattar, stora och små äventyr, musik, träning, god mat, trevligt sällskap.

vem är du mest lik i din familj? oj, svårt. är inte jättelik nån.

vad köper du oftast till dig själv? mat och kläder?

till hemmet? det enda jag köper till hemmet just nu är mat ibland

favoritdetalj hemma? svårt. är inte överförtjust i mammas inredningsstil. gillar nog trädgården mest. och min fina fönsterlampa.

vad är ditt nästa mål i livet? oj, mycket! känns som om mitt liv börjar nu. men mitt nästa mål måste absolut vara att skaffa ett jobb i oslo!

vad är du mest stolt över med dig själv? oj, det här borde inte vara så svårt att svara på som det är.. men.. jag är oftast glad och rolig och lättsam att umgås med. jag är ganska duktig på att skriva och åka skridskor.. nej fan vad lamt allt låter. nu kom jag på en sak som gjorde mig stolt! när jag fick ledarstipendiet av konståkningsklubben.

vad arbetar du på? mitt tålamod!!

vilken kroppsdel tycker du bäst om? det varierar men om jag måste säga nån.. mina bröst. eller nej, det kan jag ju fasen inte säga.. eller jo, det kan jag visst. jag säger det.

vad i ditt ansikte tycker du bäst om? hm, läppar och ögon. (dock inte ögongfransar och ögonbryn!)

vad får du ofta höra att folk tycker är fint på dig? haha, nu låter jag ju helt störd men om jag ska vara helt ärlig så är det faktiskt oftast brösten eller rumpan. (från både killar och tjejer!) mitt ex tycker att mina kinder är söta, haha!

tränar du? ja, ibland.

vad brukar folk tro om dig vid första ögonkastet? jag vet verkligen inte det. beror på i vilket sammanhang. antingen lugn och sansad, söt och trevlig tjej. eller lite mer knasig och galen.

vad tänker de sedan? smart, ärlig och skön. hoppas jag!

hur vill du att folk ska se dig? ball och ödmjuk

har du många bästa vänner? ja, det har jag. jag har mitt tjejgäng som jag känt sen jag var liten där vi verkligen är bästa vänner allihopa. och så har jag världens bästa killkompis.

nämn ett problem du har? skönt nog kan jag inte komma på nåt större problem just nu!

nämn något du gör när du är ensam? sjunger, dansar framför spegeln

hur sover du? på mage med armarna under kudden

finaste komplimangen du fått? jag älskar dig, i guess.

ger du ofta komplimanger? ja, jag gör mitt bästa! tror det går ganska bra!

vad skulle du vilja kunna som du inte kan? laga värsta gourmetmaten

nästa inköp? grejer till lägenheten

bästa filmen? my sisters keeper

musik? skulle nog kunna kalla mig själv för en popnörd. lyssnar i princip på allt som spelas på p3. är väldigt musikintresserad och tycker att det är något av det roligaste som finns att göra spellistor.

vad är det för märke på din mobil? sony ericsson

senaste skoinköpet? svarta boots

senaste middaggsmaten? pestolax och bandspaghetti

senaste väninna du träffade? beckis

något du gör som är konstigt? finns säkert massa saker men kommer inte på nåt nu bara för det. eller jo, jag kan inte låta bli att slå mig själv tre gånger i ryggen när jag går eller cyklar på en a-brunn. jag bara måste! haha

hur vill du vara när du är 75 år? åh, jag vill vara pigg som en mört! ganska snygg och lagom tjock. hänga med mina barnbarn och få dom att tycka att jag är den coolaste mormorn/farmorn ever! hänga på en utomhusservering på franska rivieran med hela tjej(tant)gänget med ett glas vin i handen, snacka skit och njuta av livet!

har du någonsin blivit dumpad? ja, det är fruktansvärt.

bil du gärna kör? jag vill ha en minicooper!

vad inspireras du av? bloggar, musik, kläder, filmer, mat, inredning, coola människor..

varför har du en blogg? för att kunna skriva lite när jag känner för det

vad ska du göra idag? ta itu med alla måsten, gå en lång promenad, läsa och titta på fångarna på fortet. känns ganska skönt!

vad ska du göra i morgon? jag har faktiskt ingen aning än

hur ser ditt liv ut om fem år? ah, läskig tanke! om 5 år är jag 25 och vill ha hunnit med allt. eller tja, det mesta. jag vill ha varit i ny, alperna, australien och kanske ha varit aupair i usa. jag vill ha slutet på en rolig och bra utbildning inom räckhåll, ett kul jobb på g, och faktiskt gärna en unge på g också, haha!

vad vill du säga till de som är yngre än du? åh, TRO PÅ DIG SJÄLV! kämpa för att nå dina drömmar. du behöver inte vänta med det tills du gått ut skolan. låt ingen trycka ner dig. gör allt som känns roligt!

vad vill du säga till alla de som är äldre än du? ge oss ungdomar en chans i samhället. vi har inte samma erfarenhet som er men vi är smartare än ni tror.